Kenza:

- Nei, magen min ser ikke ut som før!

Den svenske toppbloggeren slår tilbake mot kritikerne etter fødselen.

HAR FØDT: I midten av juni i år kom den hyggelige nyheten om Kenza, en av Sveriges største bloggere, hadde fått sitt første barn. Nå forteller hun om den massive kritikken hun har opplevd i etterkant av fødselen. Foto: NTB Scanpix
HAR FØDT: I midten av juni i år kom den hyggelige nyheten om Kenza, en av Sveriges største bloggere, hadde fått sitt første barn. Nå forteller hun om den massive kritikken hun har opplevd i etterkant av fødselen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I midten av juni kom den hyggelige nyheten om at den svenske toppbloggeren Kenza Zouiten Subosic (28) hadde fått sitt første barn. Da hadde hun i lang tid slitt med å bli gravid - så den lille sønnen som kom til verden var svært etterlengtet for 28-åringen og ektemannen Aleksandar Subosic (35).

Den gledelige fødselsnyheten kunngjorde Kenza selv på sin egen Instagram-profil. Under et bilde av seg selv med den nyfødte gutten på brystet, skrev 28-åringen:

«14. juni klokka 05.06, kom denne store gutten til verden og endret livene våre for alltid. Alt gikk fint, og vi er så forelsket i ham. Det er vanskelig å tro at han faktisk er her, og at jeg fikk bli mor etter alt. Han var verdt ventetiden, strevet, smerten».

FØDSEL: Den svenske toppbloggeren Kenza Zouiten Subosic ble mor 14. juni etter mange vansker. Video: Kenza Zouiten Subosic. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

Sønnen har fått navnet Nikola, og nå snakker 28-åringen ut om hvordan tiden etter fødselen i juni har vært. Kort tid etter fødselen viste den svenske toppbloggeren seg nemlig i en magetopp på Instagram - noe som fikk kommentarfeltene til å koke.

«Ettersom det kommer så mange kommentarer på magen min hver eneste gang jeg publiserer et bilde, vil jeg at dere skal vite at: Nei, magen min ser ikke ut som før», skrev hun på Instagram tidligere i juli, gjengitt av Expressen.

- Den bar min sønn i ni måneder

Etter å ha fått drøssevis av negative kommentarer fra sine tilhengere om at kroppen hennes ikke har forandret seg etter fødselen, så den 28 år gamle bloggeren og modellen seg nødt til å gå ut med et svar til den store fanskaren.

POPULÆR BLOGGER: Kenza går for å være en svært populær blogger i Sverige. Nå slår hun tilbake mot kritikken etter fødselen. Foto: NTB Scanpix
POPULÆR BLOGGER: Kenza går for å være en svært populær blogger i Sverige. Nå slår hun tilbake mot kritikken etter fødselen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det gjorde den populære bloggeren i et innlegg på Instagram sin historiefunksjon tidligere i juli. Der sa hun blant annet at magen hennes er helt annerledes sammenlignet med før hun fikk barn - og at det ikke gjør henne noe i det hele tatt.

«Så mange av dere kommenterer magen min når jeg publiserer et bilde, så jeg vil at dere skal vite at magen min ikke ser ut som tidligere. Det kommer den kanskje aldri til å gjøre heller, men det er helt greit. Den bar min sønn i ni måneder», skrev Kenza.

Det var i juni i år at bloggeren fikk sitt første barn - etter å ha vært åpen om sine problemer med å bli gravid i lang tid. Graviditeten annonserte hun 1. januar i år - på sin egen Instagram-profil.

Innlegget bar tydelig preg av Kenza og ektemannens lange vei mot å endelig vente barn - og det var liten tvil om at graviditetsnyheten var svært etterlengtet.

- Vi er så glade og takknemlige for å endelig kunne fortelle at vi venter et lite mirakel, som kommer til verden til sommeren, dersom alt går bra. Ord kan ikke beskrive hvor mye kjærlighet vi allerede har for denne lille personen, skrev hun i innlegget.

Giftet seg i 2017

Paret, som giftet seg sommeren 2017, har selv fortalt åpenhjertig om at de nærmest hadde gitt opp håpet om å få barn. Kenza har nemlig slitt med å bli gravid i lange tider.

- Vi ga aldri opp, vi mistet ikke håpet og sluttet aldri å kjempe for drømmen vår, skriver bloggeren, som videre forteller at hun ble gravid på naturlig vis - like før hun egentlig skulle ha sitt tredje forsøk med prøverørsbefruktning, har toppbloggeren tidligere uttalt.

Rett etter at paret kunngjorde graviditeten på Instagram, la bloggeren ut en video der hun fortalte om den lange kampen de har vært gjennom det siste året før hun ble gravid.

Der kom det frem at paret etter mange måneders forsøk på å bli gravide, valgte å få hjelp hos hele fire forskjellige gynekologer og fertilitetseksperter. Det var blant annet etter at hun merket at hun hadde problemer med menstruasjonen.

Den siste gynekologen kunne fortelle at bloggerens eggstokker var i ferd med å stenge seg ned ved å slutte å produsere hormoner omtrent 20 år for tidlig. Allerede som 26-åring hadde hun svært få egg igjen, og som følge av dette vil hun komme i overgangsalderen om kort tid.

Bloggeren ble derfor forberedt på at eggdonasjon fra en annen kvinne ville være et sannsynlig alternativ, dersom hun ønsket å bære frem sitt eget barn. Eggdonasjon er forbudt i Norge, men tillates i flere europeiske land, deriblant Sverige.

LES OGSÅ: Dette er Lady Gagas ukjente flamme

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer