- Nei, jeg føler meg ikke latterliggjort

En meget ordknapp Susanne Sundfør møtte pressen etter mediestormen.

FORNØYD: - Det var fantastisk. Det er veldig motiverende, prisen er jo veldig viktig for bransjen, sa Susanne Sundfør etter å ha vunnet prisen «Populærkomponist». Foto: Anders Myhren/Seher.no
FORNØYD: - Det var fantastisk. Det er veldig motiverende, prisen er jo veldig viktig for bransjen, sa Susanne Sundfør etter å ha vunnet prisen «Populærkomponist». Foto: Anders Myhren/Seher.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Se video fra lørdagens Spellemannutdeling nederst i saken!

SEHER.NO: Den norske artisten Susanne Sundfør (24) har fått stor oppmerksomhet etter at det i januar ble kjent at han trakk seg i portest fra nominasjonen i kategorien «Årets kvinnelige artist». 24-åringen mente nemlig at en slik nominasjon ikke er mulig i forhold til hennes personlige holdninger i forhold til kjønnsdeling.

Sundfør mener at ethvert samfunn skal ha en tilnærmelse og forhold til kunst som ikke innebærer et kjønnsperspektiv.  

Kritikken har haglet mot den unge jentas avgjørelse, og på nettsamfunnet Twitter tok det ikke lang tid før debatten var i gang. Like etterpå valgte også Egil Hegerberg i «Bare Egil Band» å trekke seg fra sin kategori, med denne begrunnelsen:

«Jeg trekker meg fra Spellemann ettersom jeg er nominert i en klasse sammen med masse kvinnfolk»...

Men som om ikke det var nok: Under lørdagens Spellemannsshow valgte programlederne Solveig Kloppen og Ivar Christian «Ravi» Johansen å gjøre litt narr av Sundførs beslutning. «Ravi» hadde blant annet også bestemt seg for å trekke seg, dog på en ironisk måte - midt i showet.

Etter å ha vunnet prisen «Populærkomponist» møtte Susanne Sundfør pressen. Der uttalte hun seg for første gang om debatten som har rast, tidligere er det nemlig bare manageren hennes, Kenneth Andersen, som har snakket.

Og det var en svært ordknapp Sundfør som foran et samlet pressekorps svarte på spørsmål fra Seher.no om hun føler seg latterliggjort de siste ukene og månedene.

- Hva tenker du på da? sier hun kontant til Seher.no.

- Egil Hegerberg valgte å trekke seg rett etter du gjorde det, mens programlederne også velger å fleipe med avgjørelsen din...


- Nei, det gjør jeg ikke. Det er jo bare morsomt.

Ikke lenge etterpå valgte artisten å forlate mediene for denne gang. Men før det rakk hun å fortelle at hun var glad for å ha vunnet en pris denne kvelden.

- Det var fantastisk. Det er veldig motiverende, prisen er jo veldig viktig for bransjen, sier Sundfør, som på ingen måte er bitter for at Egil Hegerberg, i forlengelsen av Susanne kontroversielle avgjørelse om å trekke seg fra «Årets kvinnelige artist»-nominasjon, valgte å gjøre det samme.

- Jeg synes det har gjort det en til en veldig interessant debatt - som jeg synes er veldig viktig.

Prisen for «Årets kvinnelige artist» ble vunnet av Ingrid Olava. Til Seher.no la Olava ikke skjul på at hun ikke syntes noe om at Susanne Sundfør trakk seg fra denne nominasjonen.

- Jeg er ikke enig i det. Jeg opplever det ikke som feil å være nominet som årets kvinnelige artist. Jeg synes det var synd hun trakk seg for hun har lagd en helt fantastisk plate. Ellers har jeg ikke så veldig mange kommentarer, sier hun til Seher.no.

Her er årets Spellemann-vinnere:

Årets hederspris: A-ha
Årets nykommer: Kvelertak
Årets produsentpris: Stargate
Elektronika: Lindstrøm og Christabelle
Metal: Enslaved
Country: Ida Jenshus
Åpen klasse: Jaga Jazzist
Samtidskomponist: Nils Henrik Asheim
Barneplate: Rasmus og verdens beste band
Danseorkester: Ole Ivars
Folkemusikk/Gammaldans: Unni Boksasp
Klassisk musikk: Trondheimsolistene
Beste popgruppe: Kråkesølv
Viser: Narum
Samtidsmusikk: Edvin Østegaard
Blues: Billy T. Band
Jazz: Elephant
Årets kvinnelige artist: Ingrid Olava
Populærkomponist: Susanne Sundfør
Tekstforfatter: Eirik Fosnes Hansen - Neste Stasjon Grorud
Årets mannlige artist: Thom Hell
Årets Spellemann: Karpe Diem

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Nå boikotter hun også pressen  


Se video fra lørdagens Spellemannutdeling her:[obj:media:9432]


Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer