INGEN DIVA: Ifølge Sven Nordin er han så lite diva som det går ann å få blitt, tross kjendisstatusen.
INGEN DIVA: Ifølge Sven Nordin er han så lite diva som det går ann å få blitt, tross kjendisstatusen. Vis mer

- Nei, jeg er ingen diva

Sven Nordin er blant stjernene under årets Ibsenfestival. Men han trasker gjerne rundt i slåbrokk og tøfler.

SEHER.NO: 28. august starter den 11. utgaven av Ibsen-festivalen med brask og bram ved Nationaltheateret i Oslo.

Over 12 forestillinger skal bli vist på 4 ulike scener, da også med flere internasjonale bidrag.

Festivalen, som varer frem til 14. september, tiltrekker seg noen av de største navnene innen norsk skuespiller- og underholdningsbransje, og blant stjernene som har roller i stykkene er da Sven Nordin, Petronella Barker og Nicolai Cleve Broch.

Nordin (51), som kanskje huskes best fra rollen som Nils i tv-serien "Mot i brøstet", "Elling",  samt teaterstykket  "Hulemannen", har hovedrollen i en av Ibsenfestivalens største oppsetninger - "Brand".

Men selv om han er en av Norges mest kjente skuespillere, oppfatter han ikke seg selv som noen diva og innrømmer at han egentlig ikke er spesielt glad i å gå på premierer, eller pynte seg.

- Nei, overhodet ikke. Jeg tror ikke jeg har det genet i meg som kan gjøre meg til en diva, gudskjelov, humrer Sven Nordin.

- Vi har kilder som har sett deg vandre rundt en morgen i slåbrokk og tøfler på Kampen. Hva sier du til det antrekket?

- Nei, jeg går stort sett i slåbrokk og tøfler når jeg er hjemme jeg. Så jeg har veldig lite forhold til å pynte meg og jeg er ikke en sånn type skuespiller som er glad i å gå på premierer og den røde løper. Jeg synes jeg er nok i offentlighetens søkelys gjennom jobben min, så jeg har ikke behov for å gjøre andre såkalte diva-ting, sier Nordin til Seher.no.

Se videointervju med Nordin lenger ned
Nordin, som etterhvert har blitt en av de mest kjente aktørene i bransjen, synes det er stort å få være med på Ibsenfestivalen, og innrømmer at Ibsen betyr mye for han som skuespiller.

- Ibsen betyr mye, og det gjør han nok for mange norske skuespillere. For han er liksom vår største dramatiker og kanskje den mest verdenskjente nordmannen som finnes. Han har skrevet noen av de største stykkene vi har i verdensdramatikken, og "Brand" er gjerne et av de stykkene mange skuespillere vil ha på sin CV i løpet av karrieren, sier Nordin til Seher.no

Det er den spanske regissøren Calixto Bieito som har iscenesatt nyversjonen av "Brand", som også har "Jeg er Dina"-stjernen Maria Bonnevie på rollelisten.

Og stykket, som hadde premiere under festspillene i Bergen, har allerede blitt lovprist av flere kritikere, deriblant VG, NRK P2 og Bergensavisen.

LES OGSÅ: - Nordin langer ut mot politikerne

Se videointervju med Nordin nedenfor:


[obj:media:6506]