- Nei, dette er ingen protest

Derfor trekker heller ikke den norske artisten seg fra hele Spellemann-showet.

VIL VÆRE TIL STEDE: - Susanne vil stille opp og være til stede under showet. Dette er ingen protest, men en tydeliggjøring av at hun er mot dette prinsippet, sier Susanne Sundførs manager, Kenneth Andersen, til Seher.no. Foto: Scanpix
VIL VÆRE TIL STEDE: - Susanne vil stille opp og være til stede under showet. Dette er ingen protest, men en tydeliggjøring av at hun er mot dette prinsippet, sier Susanne Sundførs manager, Kenneth Andersen, til Seher.no. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Torsdag ble det kjent at den norske artisten Susanne Sundfør (24) trekker seg fra nominasjonen i kategorien «Årets kvinnelige artist» under årets Spellemann-utdeling, som går av stabelen 5. mars.

Årsaken er at hun er kritisk til at kvinnelige og mannlige artister vurderes hver for seg.

I en pressemelding skriver artisten at en slik nominasjon ikke er mulig i forhold til hennes personlige holdninger, og at hun ønsker at ethvert samfunn skal ha en tilnærmelse og forhold til kunst som ikke innebærer et kjønnsperspektiv.

- Susanne trekker seg fra kategorien «Årets kvinnelige artist», men ikke fra de to andre kategoriene hun er nominert til. Hun mener at kunst er kjønnsnøytralt. Dette handler kun om prinsippet, man kårer ikke en kvinnelig eller mannlig forfatter - det er bare i musikk- og filmbransjen at man benytter dette prinsippet, sier Sundførs manager, Kenneth Andersen til Seher.no.

- Ble dette gjort i protest?


- Susanne vil stille opp og være til stede under showet. Nei, dette er ingen protest, men en tydeliggjøring av at hun er mot dette prinsippet. Det blir prinsipielt feil for henne, mener manageren.


24-åringen trekker seg altså ikke fra de to andre kategoriene hun er nominert i, «Årets tekstforfatter» og «Årets populærkomponist».

- Vi synes det er synd at Susanne Sundfør velger å trekke seg fra nominasjonen. Det ligger imidlertid ingen dramatikk i dette og vi respekterer naturligvis avgjørelsen - ingen skal bli nominert eller motta pris mot sin vilje, uttaler Marte Thorsby, styreleder i Spellemann AS i en pressemelding.

Dette er derimot ikke første gang at den Spellemann-nominerte jenta ytrer sine meninger om nettopp dette temaet. Da hun vant Spellemannspris i den samme kategorien i 2008 for debutplata «Susanne Sundfør», benyttet hun takketiden til å protestere mot kjønnsinndelingen.

– Jeg er først og fremst artist – og ikke først og fremst kvinne, sa hun fra scenen.

Til Dagbladet samme år uttalte Sundfør noe av det samme til Dagbladet.

- Musikk har ingenting med kjønn å gjøre, og derfor kan det ikke være to kategorier. Å rangere musikk er problematisk. Men å kategorisere på grunnlag av kjønn er enda verre. Fokuset kommer på kjønnet og ikke musikken. Det var det jeg forsøkte å formidle på scenen - at jeg først og fremst er artist. Derfor kan det ikke være to nominasjonskategorier, mente hun.


Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Fra Spellemann til sprellemann 


Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer