PÅ VENSTRE HÅND: Etter bryllupsseremonien lørdag kveld, kom Petter og Gunhild ut for å møte pressen. Og Gunhild så da ut til å ha en giftering på venstre hånd.
PÅ VENSTRE HÅND: Etter bryllupsseremonien lørdag kveld, kom Petter og Gunhild ut for å møte pressen. Og Gunhild så da ut til å ha en giftering på venstre hånd. Vis mer

- Nei, det er nok ikke en trend!

Har Petter og Gunhild «hermet» etter Ari Behn?

SEHER.NO: Lørdag giftet hotellkongen Petter Stordalen (47) og kjæresten Gunhild Melhus (31) seg i pomp og prakt foran over 240 gjester i Marrakesh, Marokko.

Og paret, som fikk superstjernen Bob Geldof til å vie dem, hadde ikke spart på noe i forbindelse med bryllupet, som skal ha hatt en prislapp på nærmere 20 millioner kroner.


Rett etter vielsen viste paret seg for første gang som mann og kone til pressen, og Gunhild kunne da fortelle at hun hadde blitt rørt til tårer under den private seremonien.

- Petter, det fineste var da du sang for meg. Da gråt jeg. Det er helt fantastisk å ha en bryllupsfest med alle vi er glade i. Jeg føler at jeg elsker Petter Stordalen over alt på jord, sa Gunhild. 

31-åringen så fantastisk flott ut i en lekker, spesialsydd italiensk kreasjon som var kort foran og hadde langt slep bak. Og på venstre ringefinger bar hun det som så ut til å være en stor, skinnende giftering - med en diamantlignende sten.

Bilder av Petter viste at også han bar en ring på venstre ringefinger, og det kan dermed se ut til at paret har valgt å vike fra den norske bryllupstradisjonen, hvor det vanlige er å ha ringen på høyre hånd.

Isåfall er ikke herr og fru Stordalen de første norske kjendisene som velger å gå for den «amerikanske» tradisjonen. Også prinsesse-gemal Ari Behn (37) har for vane å ha sin giftering på venstre hånd. Dette som en kjærlighetserklæring til sin kone - Märtha.

- Nå skal jeg avsløre hemmeligheten bak gifteringen. Jeg har den ikke på høyrehånden som tradisjonen er i Norge, men på venstre fordi den da er nærmere hjertet, sa Ari i intervju med Side2 i 2006.

I Norge har det siden middelalderen vært vanlig å ha gifteringen på høyre hånd, mens det i de fleste andre land er vanlig å ha den på venstre.

Men selv om stadig flere nå velger å flytte den over til den såkalte «hjertehånden» tror ikke bryllupsekspert og tidligere Miss Universe-kandidat, Kathrine Sørland (30), at dette kommer til å bli en trend her til lands.
 
- Det tror jeg nok ikke, men det er ganske vanlig. Det er ikke noe fast svar på hvor man skal ha gifteringen, og det er mange som velger å ha den på venstre hånd, selv om det fortsatt er mest vanlig med høyre hånd her i Norge. Det er veldig individuelt det der, sier hun til Seher.no.

Ifølge Sørland har det imidlertid skjedd flere tydelige endringer når det gjelder bryllupstradisjoner de siste årene, og det har blitt mer akseptabelt å gå egne veier.

- Det har faktisk skjedd en del når det gjelder bryllup og tradisjoner de siste ti årene. Det er mye større rom for individualitet, og nå er det ikke sånn at man må ha på seg den og den fargen, følges opp kirkegulvet av den og den, og så videre. Det er mye større spillerom og valgmuligheter, sier hun.

Erling Bjerke, daglig leder i Thune Gullsmedforretning i Oslo, tror heller ikke at det å ha gifteringen på venstre hånd kommer til å bli en trend.

Bjerke har imidlertid lagt merke til at stadig flere velger å bruke ringen på begge hender.

- Nei, det er nok ikke en trend, men jeg har lagt merke til at det er mange som nå bruker gifteringen på begge hender, sier han til Seher.no. 

Bli fan av Seher.no på Facebook her.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.
 
LES OGSÅ:  - Jaktet på snikfotograf i bryllupet