John Carew om «Heimebane»:

- Nei, det er ikke meg selv jeg spiller

«Heimebane»-aktuelle John Carew avkrefter at han spiller seg selv i den populære NRK-serien.

SUKSESS: John Carew gjør for tiden stor suksess i NRK-serien «Heimebane». I serien spiller han en fotballspiller som karrieremessig likner veldig på ham selv. Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør
SUKSESS: John Carew gjør for tiden stor suksess i NRK-serien «Heimebane». I serien spiller han en fotballspiller som karrieremessig likner veldig på ham selv. Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør Vis mer
Publisert

(Se og Hør): I disse dager gjør tidligere fotballspiller John Carew (38) stor suksess i NRK-serien «Heimebane», som er nominert til flere «Gullruten»-priser.

I serien spiller 38-åringen den kjente fotballspilleren Michael Ellingsen, som i flere år har gjort suksess i store utenlandske klubber, men nå er tilbake i Norge og Ulsteinvik hvor han spiller for Varg IL.

Selv har Carew spilt for klubber som Vålerenga, Rosenborg, Valencia og Aston Villa, i tillegg til at han var på landslaget fra 1998 til 2011.

Hans egen fotballhistorie er dermed svært lik rollefiguren Michael Ellingsens karriere.

I høst ble Carew singel, da han og Camilla Haukaas gikk fra hverandre etter tre år som kjærester. Også rollefiguren hans i «Heimebane» går gjennom det som tilsynelatende kan være starten på et brudd. Da er det kanskje lett for mange å tro at serien er inspirert av Carews eget liv.

- Nei, det er ikke meg selv jeg spiller, fortalte Carew da Se og Hør møtte ham på Morten Ramm (39) sitt humorevent forrige uke.

Ingenting til felles

Selv forteller Carew nemlig at det er få likheter mellom ham selv og rollefiguren han spiller i «Heimebane».

- Vi har ikke så mye til felles egentlig, annet enn at vi er på samme alder og har spilt fotball. Livssituasjonen og personligheten er veldig forskjellig, sier han til Se og Hør.

NAKENFOTOGRAFI: John Carew intervjues på etterfesten til Gullruten i Bergen. Carew snakker om fotografi-hobbyen og andre ting han driver med. Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer

I «Heimebane» blir seerne kjent med Michael Ellingsen gjennom familiedrama, utroskap og sjalusi. Selv syns Carew disse temaene har vært morsomt å jobbe med.

- Det er veldig gøy for meg å kunne grave i noe helt annet, og stå i utfordringer jeg ikke har selv, sa han.

I serien spiller han blant andre sammen med skuespiller Ane Dahl Torp (42), i rollen som Helena Mikkelsen, Norges første kvinnelige fotballtrener i den norske eliteserien.

- Ane er en fantastisk skuespiller. Det er veldig gøy å kunne jobbe med en så dyktig skuespiller som henne, fortalte han til Se og Hør.

Brudd

Etter tre år som samboere og kjærester, ble det i oktober i fjor kjent at John Carew og Camilla Haukaas hadde valgt å gå hver til sitt.

«Det er slutt mellom oss. Vi er fortsatt glade i hverandre, men er kommet til felles enighet om at det er best for begge å være venner - og ikke kjærester», sa Haukaas og Carew i en felles uttalelse til Se og Hør den gang.

Det var i april i 2015 at Se og Hør kunne avsløre at det hadde slått gnister mellom de to.

Paret hadde da vært sammen en stund. Hun er utdannet innen interiørdesign og var med på Kari Traa-lekene på TV3 for fem år siden.

BRUDD: John Carew bekreftet til Se og Hør i fjor at forholdet mellom han og Camilla Haukaas var over. Her er de sammen på Se og Hørs Kjendisgalla i 2016. Foto: Andreas Fadum
BRUDD: John Carew bekreftet til Se og Hør i fjor at forholdet mellom han og Camilla Haukaas var over. Her er de sammen på Se og Hørs Kjendisgalla i 2016. Foto: Andreas Fadum Vis mer

Drømmer om kjernefamilie

I et intervju med Dagbladet i november fortalte Carew at han fortsatt drømmer om å få seg en kjernefamilie, slik rollefiguren hans i «Heimebane» har.

- Forhåpentligvis kommer det til å skje senere. Men nå har jeg så mange andre ting jeg ønsker å gjøre, og det tar mye av tankene, energien og fokuset mitt, sa han, og la til:

- Jeg vil være med å skape fine ting, og utvikle meg selv. Og så håper jeg det blir familie og barn etter hvert.

Har en sønn fra før

Den tidligere fotballstjernen - og nåværende forretningsmannen - har allerede en sønn, Tyrese, som ble født i 2004. Sønnen bor i Norge sammen med moren sin, mens Carew til vanlig er bosatt i London.

I en årrekke var Carew en av Norges stolteste «eksportvarer», som fotballstjerne i store internasjonale klubber.

De siste årene har han imidlertid prøvd seg på en mer kunstnerisk karrierevei, både som fotograf og som skuespiller.

LES OGSÅ: Avslører betydningen bak Khloés babynavn

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer