- Negativ kritikk kan slå knallhardt

Slik takler Gaute Grøtta Grav alle tilbakemeldingene han får. Bli med til årets «Farmen»-gård!

Publisert
Sist oppdatert
VALDRES (SEOGHØR.NO): Torsdag starter innspillingen av den åttende sesongen av TV 2-realityen «Farmen». For syvende gang er programleder Gaute Grøtta Grav (33) involvert i programmet, som har sendestart i oktober.

- Dette er skrekkblandet fryd, vi har jo gjort det så vanvittig bra i så mange år. Hvis man ser på den forrige sesongen var ingenting negativt, og så skal vi prøve å toppe det i år. Det er ikke enkelt. Men vi skal likevel prøve, jeg tror vi skal klare det! Gården er meget, meget fin, og deltagerne er virkelig spektakulære, sier Gaute til Seoghør.no.

Seoghør.no har vært og besøkt gården, som ligger idyllisk til i Nordre Landmark i Valdres. Der møtte vi blant annet programleder Gaute, mens vi dagen før fikk hilst på alle de 14 deltagerne, som er stuet inn på et hotell i Fagernes - i full isolasjon fra hverandre. 

- Hva blir den største forskjellen på «Farmen» i år sammenlignet med sist programmet var på skjermen?

- Denne gangen skal jo storbonden bo i samme hus som de andre deltagerne, storbonden har nemlig et eget loft. I tillegg er bygningsmassen veldig stor. Det er kanskje vanskelig å se på bilder og slikt, men låven er dobbelt så stor som en vanlig «Farmen»-låve, mens også huset er dobbelt så stort, forteller 33-åringen, som samtidig peker på en annen, betydelig forskjell.

- Denne gangen har vi en åker med massevis av korn, og det vil sette preg på programmet i år. Deltagerne vil imidlertid selvsagt ikke se denne forskjellen, siden de ikke har vært på noen annen farm.

- Blir du aldri lei?

- Nei, jeg er blitt en veteran jeg vet du, en senior som sitter og bestemmer, synser og mener litt om veldig mye. Men nei, jeg blir aldri lei. Likevel, det er jo sånn at hver gang vi er ferdig med en innspilling tenker jeg at «Dette blir jo sykt bra, tør jeg å gå på en ny sesong?» Man må jo hele tiden forsvare den forrige.

De fleste som er på TV må bite i seg det faktumet at nesten alle mener noe om jobben de gjør. Så også gaute Grøtta Grav. Folks meninger bryr han seg derimot svært lite om.

- Jeg har jobbet med dette i mange år, og har vært en offentlig person i cirka en tredjedel av livet. Jeg er vant til det, og søker liksom ikke den oppmerksomheten. Livet mitt er ikke basert på blitslamper. Jeg gjør jobben min her, men jeg jobber ikke for TV fordi jeg vil være kjent. Det er hyggelig at folk snakker til meg når jeg er i butikken, men det er ikke noe jeg streber etter.


Nettopp det tror TV 2-profilen at er en sunn tankegang.

- Hvis man slutter, får sparken eller hva som helst - da tror jeg det er bra å ikke være for «keen», mener Gaute, som ikke legger skjul på at den all kritikk - positiv som negativ - preller rett av.

- Hvis folk sier noe positivt, at jeg er flink, kjekk eller den råeste de vet om, så tenker jeg at det er hyggelig å høre. Men så går det rett ut igjen. Samme med det motstatte, hvis jeg er den verste noen vet om, en drittsekk, dårlig eller noe slikt - også det går rett igjennom. Hvis man begynner å digge den positive feedbacken, så slår den negative knallhardt. Man må holde en distanse til alt. 

Det blir beintøft for de 14 deltagerne de neste to og en halv månedene fremover. Så også for programlederen, som skal jobbe mellom 13 og 14 timer hver eneste dag. Dagen begynner klokka 9 og slutter så sent som klokka 23.

- Derfor er det tre ting som er viktig for meg. Det er god og sunn mat, trening og nok søvn. Det er tre ting som er veldig lett å glemme når man begynner å stresse og slite. Mister man de tre tingene vil det begynne å gå dårlig. Det er et generelt råd til mange.

I 2010 gikk fra før av slanke Gaute ned fem kilo under jobben han gjorde på gården den gang. Det vil han unngå at skal skje igjen.

- Det er som sagt viktig med sunn mat og trening. Det må man ikke slurve med! Og nok søvn. Slurver man med det, da går vekta ned. For min del i hvert fall. Noen går opp, men jeg kan bli for tynn. Det er viktig for meg å holde meg på matchvekta. Jeg klatrer mye, og må si at hvis jeg går for mye ned i vekt - da blir jeg for svak. Og det er ikke bra.

- Får du gjort noe annet enn «Farmen» her i Valdres?

- Nei, nå er «Farmen» livet mitt i to og en halv måned. Alt annet blir satt til side i den tiden. Det er en ganske stor prosentdel av året man investerer i dette. Og det gjør jeg med glede, forteller en blid og svært motivert Gaute Grøtta Grav til Seoghør.no.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: TV 2-paret ble foreldre igjen

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer