Andrea Sveinsdottir:

Nedslående beskjed

Influenserparet letter på sløret i den nyeste episoden av podkasten «Parprat».

DELER DETALJER: Andrea Sveinsdottir delte denne uken en trist nyhet med lytterne. Foto: Marie Røssland / Dagbladet
DELER DETALJER: Andrea Sveinsdottir delte denne uken en trist nyhet med lytterne. Foto: Marie Røssland / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Andrea Sveinsdottir (27) og Morten Dalhaug (29) falt pladask for hverandre da de begge deltok i realityserien «Love Island Norge».

Siden den gang har det gått slag i slag for paret, og løpet av sine fire år som kjærester har det skjedd mye for duoen.

De har blant annet flyttet fra Kristiansand til Oslo, kjøpt leilighet sammen og forlovet seg. Hver uke oppdaterer de også følgere på parforholdet i podkasten «Parprat med Morten og Andrea».

I parprat deler de åpent om forholdets opp- og nedturer samtidig som de prøver å løse egne utfordringer og lytternes problemer.

FORELDRE: Ingrid Aguiluz og Henrik Beyer, kjent fra «Paradise Hotel», skal bli foreldre. Video: Rød Løper Vis mer

Feildiagnostisert

I denne ukens episode, kom paret med en litt sørgelig oppdatering, som skapte bekymring blant deres mange faste lyttere.

Sveinsdottir fortalte at det ikke sto så bra til med helsen hennes om dagen, og avslørte samtidig at hun til og med hadde opplevd å bli feildiagnostisert med en lidelse hun tidligere i år fikk påvist at hun hadde.

- Jeg hadde fått beskjed om at jeg led av leddgikt, men nå har jeg vært på en ny kontroll - der fikk jeg beskjed om at det slett ikke er leddgikt jeg lider av. Til alle dere jeg fortalte det til - beklager!

Hun legger til at hun fremdeles lider av revmatisme, men legene klarer enda ikke å plassere akkurat hvor i kroppen det sitter, samt at hun nå har fått nye medisiner som skal lindre noe av det ubehaget hun bærer på hver dag.

- Jeg begynte jo på medisiner, men jeg fikk ekstreme bivirkninger av dem. Jeg ble jo dårligere av medisinene mine enn det jeg ble av selve lidelsen. Det var heldigvis ikke noe problem å bytte medisinen jeg tross alt hadde gått på i nesten tre måneder. De jeg har fått nå, er mye mildere. Jeg får mindre bivirkninger av dem, og de jobber mer målrettet mot de faktiske plagene jeg har.

Problemene står i kø

Selv om influenserparet har opplevd mye sykdom, feildiagnoser og et avlyst bryllup i 2022, virker det som om haugen med utfordringer bare fortsetter å vokse.

Sveinsdottir kunne fortelle til lytterne sine at hun hadde fått en nedslående beskjed fra legen da de var i Thailand:

Hun hadde fått påvist alvorlige celleforandringer.

- Det var liksom bare enda en ting som ble tredd over hodet vårt. 2022 har virkelig vært et hardt år, men jeg har det bra. Det går egentlig veldig fint med meg, sier hun når Se og Hør slår på tråden.

- Jeg fikk jo påvist milde celleforandringer i 2019, og da fikk jeg jo fullstendig panikk. Da var jeg livredd - jeg visste jo ingenting om hva det betød og gikk umiddelbart dit hen at jeg tenkte på kreft. Nå er jeg mye roligere - utrolig nok, legger hun til.

FORELSKET: Martine Uthus fra «Ex on the Beach» avslører at hun har funnet kjærligheten etter innspillingen. Reporter: Kine Falch. Video: Celina Morken Vis mer

27 åringen forteller at hun fikk henvisning til gynekolog, der det ble foretatt en undersøkelse og en biopsi. Dersom resultatet på prøvesvarene ikke viser seg å være fine, vil hun da måtte gjennomgå en konisering - et lite inngrep der en del av livmortappen fjernes.

- Det er et inngrep som gjøres for å forhindre celleforandringer fra å utvikle seg til livmorhalskreft. Det er foreløpig det verste som kan skje, og det skal jeg klare å leve med, sier hun til Se og Hør.

Har lært mye

Sveinsdottir meddeler at hun har lært mye siden hun fikk påvist celleforandringer for første gang i 2019.

Hun legger til at hun tidvis kan føle på et ansvar om å videreformidle kunnskapen med lytterne sine for at også de skal sjekke seg for celleforandringer - både kvinner og menn.

AVSLØRER: Mie Cappelen og kjæresten flytter sammen i Oslo. Reporter: Nora Skavhaug. Video: Celina Morken Vis mer

- Først var jeg litt usikker på om jeg skulle orke å dele det, men samtidig så er vi så åpne i podkasten vår, så det har hele tiden vært naturlig å prate om. Og så prøver vi å fronte «Sjekk deg»-kampanjen. Det er bedre å sjekke seg en gang for mye enn en gang for lite.

Influenseren forteller også at samboeren er flink til å ta godt vare på henne, og viser mye omsorg for henne i tiden mens de begge venter på svar fra prøvene.

- Jeg tenker ganske mye på det, og jeg er selvsagt spent på svaret. Vi må vente en 4-5 uker før vi får vite noe grunnet julehøytiden, men Morten er heldigvis god å ha i denne perioden. Det tok en stund før han skjønte hva legen faktisk fortalte meg, men når det først gikk opp for han, ble han ganske bekymret for meg. Han tar godt vare på meg, heldigvis.

Selv om de går høytiden i møte med mye usikkerhet, er Andrea positiv, og sier til Se og Hør at hun krysser fingrene for at svarene de får, kommer til å være i deres favør.

LES OGSÅ: Bare et spill for galleriet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer