RØYK UT: Camilla Cox Barfot (i midten) måtte forlate «Farmen» tre dager før finalen. Her med Eunike Hoksrød og Halvor Sveen. Foto: Alex Iversen / TV 2
RØYK UT: Camilla Cox Barfot (i midten) måtte forlate «Farmen» tre dager før finalen. Her med Eunike Hoksrød og Halvor Sveen. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Camilla Cox Barfot:

Nedkjørt etter «Farmen»-exit

Camilla Cox Barfot (32) gikk tre dager uten mat og søvn.

Publisert

(Se og Hør): Det begynner for alvor å tilspisse seg på årets «Farmen»-gård, og i kveld ble fire deltakere til tre. Hedmarkingen Halvor Sveen (47) var sikret semifinaleplass allerede tidligere i uka, mens 21 år gamle Amalie Snøløs sørget for videre opphold etter hinderløypekonkurransen i kveldens program.

Camilla Cox Barfot (32) og Eunike Hoksrød (39) måtte dermed møtes til kamp - en beskjed som falt begge tungt for brystet.

Gjennom ti og en halv uke har de to «Farmen»-damene knyttet svært nære bånd, og krysset fingrene for å havne sammen i en finale. Slik ble det altså ikke.

NÅDDE IKKE OPP: Camilla Cox Barfot var svært skuffet over egen prestasjon i kveldens episode. Foto: Alex Iversen / TV 2
NÅDDE IKKE OPP: Camilla Cox Barfot var svært skuffet over egen prestasjon i kveldens episode. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Brøt sammen i gråt

Etter å ha grått seg gjennom en halv «Farmen»-episode sammen, trakk Camilla Cox Barfot omsider det korteste strået i matlagingskonkurransen. Dermed var det bare å takke for seg.

- Jeg skjønte det allerede etter hinderløypa, at jeg var på vei hjem. Jeg hadde store forventninger til meg selv i den konkurransen, og ble kjempeskuffa da jeg ikke klarte å levere. Jeg vet hva jeg er god for, og er sterk fysisk, men fikk overtenning. Jeg gikk rett på trynet, forteller Barfot til Se og Hør.

UTSLITT: 32-åringen brøt sammen i gråt på tv flere ganger. Foto: TV 2
UTSLITT: 32-åringen brøt sammen i gråt på tv flere ganger. Foto: TV 2 Vis mer

I løpet av sine siste dager på tv-gården brøt den frittalende rørleggeren sammen i gråt flere ganger. Trønderen legger ikke skjul på at hun var sliten, både fysisk og psykisk.

- Jeg har et ekstremt stort konkurranseinstinkt, og var veldig oppspilt i hodet. De tre siste dagene klarte jeg verken sove eller spise. Det var rett og slett umulig, forklarer hun.

- Klarte ikke fokusere

Da Barfot skulle ta fatt på den avgjørende matkonkurransen, som attpåtil var mot sin nærmeste «Farmen»-venninne, gikk det meste i ball.

- Det var fullstendig kaos, det føltes ut som jeg hadde et tivoli i hodet. Jeg ønsket at Eunike skulle vinne, men var samtidig pumpet opp til å gjøre mitt beste. Det ble bare rot, jeg surret med oppskriftene og klarte ikke fokusere på noe som helst, sier Barfot.

- Under matkonkurransen blir du kraftig irritert på Halvor Sveen, som prøver å fortelle dere hvor melka står. Hva skjedde der?

- Jeg hørte ikke hva han sa, var stressa og flippet helt. Han vet at det ikke var vondt ment, jeg hadde bare ikke tid til å snakke til ham på en pen måte. Jeg og Halvor snakker sammen i dag, så det er ingen sure miner, sier hun.

Først da 32-åringen returnerte til 2017, til et hotellrom i Arendal, gikk det opp for henne at hun var «et nervevrak».

- Jeg tenkte bare: «Oi, jeg tror ikke følelsene mine har svingt så mye noen gang». Det var en veldig rar opplevelse. Jeg klarte å lande etter hvert, men måtte gi inn i meg selv, forteller «Farmen»-deltakeren, som fikk god støtte fra produksjonen.

BESTEVENNER: Camilla Cox Barfot og Eunike Hoksrød fikk et tett forhold på tv-gården. I dag snakker de sammen daglig. Foto: Alex Iversen / TV 2
BESTEVENNER: Camilla Cox Barfot og Eunike Hoksrød fikk et tett forhold på tv-gården. I dag snakker de sammen daglig. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Drakk øl og spiste Troika

Finaleinnspillingsdagen var bare tre dager unna da Barfot forlot tv-gården. 32-åringen valgte å bli værende på deltakerhotellet fram til innspillingen var slutt, der hun gjorde følgende:

- Drakk øl og spiste Troika-sjokolade. Jeg elsker sjokolade, og jeg elsker Troika. Jeg presterte å sovne med Troikaen i senga et par ganger, så den havnet både på haka og armene, humrer Barfot, som gjennom tv-ukene har snakket mye om sjokoladekake, røyk og rødvin.

- Herregud, som jeg savnet de tingene. Jeg begynte jo nærmest å grine de gangene jeg faktisk fikk noe, om det så bare var et sukkertøy. Ha-ha.

Barfot oppsummerer «Farmen»-oppholdet som «magisk», og forteller at 1917-tilværelsen passet henne utmerket.

- Foruten litt lite søtsaker, er det enkle liv midt i blinken. Jeg er i utgangspunktet en ganske hardhudet jente, men «Farmen» har lært meg at det er lov å vise følelser. Jeg har også lært meg å bli mindre skeptisk til folk, det finnes flere ærlige og oppriktige mennesker der ute enn jeg visste om, sier hun.

- Hva slags tilbakemeldinger har du fått fra tv-seerne underveis?

- Veldig mye bra, men jeg ser at enkelte kan reagere på oppførselen min i blant, spesielt mot Halvor. Det er synd at det skal være sånn, for tv-seerne ser jo bare en klippet versjon av alt som skjedde. Det er uansett ikke noe jeg tenker på, forklarer Barfot, som videre røper at hun har fått store mengder frierbrev.

- Ja, massevis. Jeg har svart en del, men orker ikke takke ja til noe. Jeg trives så jævlig godt alene, sier hun, og ler.

LES OGSÅ: Dette er mannen bak «Farmen»-stemmen

«FARMEN»-KRISTIAN: «Farmen»-Kristian synger og forteller. Video: Nina Hansen Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer