Otto Robsahm:

Nederlag i retten

«Sinnasnekker'n» Otto Robsahm tapte rettstvisten mot sin tidligere forretningspartner. Nå må han punge ut flere millioner.

MILLIONTAP: Otto «Sinnanekker'n» Robsahm har tapt søksmål fra tidligere forretningspartner. Foto: Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
MILLIONTAP: Otto «Sinnanekker'n» Robsahm har tapt søksmål fra tidligere forretningspartner. Foto: Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Otto «Sinnanekker'n» Robsahm er i Salten og Lofoten tingrett dømt til å betale en tidligere forretningspartner seks millioner kroner, melder Avisa Nordland.

- Vi er helt uenige i tingrettens vurdering og vil anke dommen, skriver Robsahms advokat, Hugo R. Hansen, i en tekstmelding til Børsen.

Saksøker Daniel E. Furnes' advokat Tron-Ivan Blomsø er derimot fornøyd med at hans klient har fått medhold i søksmålet.

STORMER UT FRA INNSPILLINGEN: Benjamin Ingrosso har fått si egen serie «Benjamin Ingrosso: En gång i tiden», der snakker han om den gangen familien var med på «Sinnasnekkeren» og han stakk fra innspillingen, og hvordan det førte til «Wahlgrens verden». Video: Discovery + Vis mer

- De var to profesjonelle parter som inngikk en avtale. Samtidig har tingretten lagt vekt på at begge hadde roller i selskapet, sier advokat Blomsø til Avisa Nordland.

Det var D.F. Eiendom AS som saksøkte Team Otto AS.

Børsen meldte i sommer at TV-profilen Otto Robsahm, også kjent som «Sinnasnekker'n», hadde blitt saksøkt av sin tidligere forretningspartner Daniel Furnes.

Furnes og Robsahm startet opp selskapet Trust Technologies AS i Bodø i 2019. Duoen eide hver sin halvpart av selskapet, men har siden røket uklar.

Planen for selskapet var å drive entreprenørvirksomhet, oppsett av nybygg, samt kjøp og salg av fast eiendom, ifølge Brønnøysundregistrene.

Styreleder

Robsahm fungerte som styreleder, mens Furnes var daglig leder.

Furnes' selskap DF Eiendom solgte seg ut i 2020. I dag er Robsahm heleier.

I et søksmål som ble behandlet i retten i månedsskiftet august/september krevde imidlertid Furnes seks millioner av TV-snekkeren. Bakteppet for kravet er at Robsahm skulle kjøpe ut Furnes, men har siden ønsket å heve kjøpet.

SØKSMÅL: Johnny Depp gikk til sivilt søksmål mot den britiske avisen The Sun. Video / Foto: NTB SCANPIX. Reporter: Embla Hjort-Larsen Vis mer

Saken gjaldt en tvist om gyldigheten av aksjekjøpsavtalen mellom de to tidligere forretningspartnerne. Aksjene var priset til seks millioner kroner.

Denne saken ble først publisert på Børsen.no

LES OGSÅ: Tar boligtvist til retten

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer