Britney Spears:

Nederlag i retten

Gårsdagens rettsmøte gikk ikke i sangstjernens favør.

BESTEMT: I går foregikk rettsmøtet om Britney Spears' vergemål. Nå er avgjørelsen kjent. Foto: NTB Scanpix
BESTEMT: I går foregikk rettsmøtet om Britney Spears' vergemål. Nå er avgjørelsen kjent. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I går kom nyheten om at den verdenskjente sangstjernen Britney Spears (38) ønsket å gjøre drastiske endringer i sitt mangeårige «conservatorship», som i Norge kalles vergemål.

Vergemålet har popikonet vært underlagt siden 2008, og fram til september i fjor var det stjernens far, Jamie Spears (68), som fikk fullmakten over Britneys eiendeler, personlige beslutninger og spørsmål knyttet til hennes psykiske helse.

Da tok Jodi Montgomery over stafettpinnen og ble 38-åringens verge, mens faren forble verge for datterens økonomi.

Etter planen skal Britneys far tre tilbake inn i rollen som verge for datteren i slutten av august, men dette har derimot Britney ikke noe ønske om.

I rettsdokumenter hentet fram av BBC ble det nemlig avslørt at Spears ønsket seg Jodi Montgomery som permanent verge, og istedenfor faren ønsket hun seg et «kvalifisert bemyndiget tillitsorgan» til å styre økonomien hennes.

BEKYMRET: Fansen er bekymret for Britney Spears, og nå har hashtaggen #FreeBritney spredt seg rundt på TikTok. Vis mer

Fortsetter som verge

Rettsmøtet fant sted i går, og nå har beslutningen altså blitt kjent. Det viser seg at rettsmøtet ikke gikk i Britneys favør.

Ifølge rettsdokumenter som ET Online har fått tilgang på, besluttet en domstol i Los Angeles å ikke foreta noen umiddelbare endringer i Spears 12-årige vergemål. Domstolen valgte å la det nåværende vergemålet stå uendret fram til februar 2021.

Det betyr at Jamie Spears fortsatt vil være verge for datteras økonomi frem til 22. august. Da utløper Montgomerys vergemål, og Jamie trer tilbake inn i rollen som Montgomery har hatt det siste året.

Ifølge ET Online har Spears advokat, Samuel Ingham, fram til 18. september til å inngi en begjæring.

Spears advokat som sendte inn rettsdokumentene i forkant av onsdagens rettsmøte, har tidligere uttalt at Spears er «sterkt imot» at faren skal få fullmakten som verge igjen.

ANKLAGER: Britney Spears mener at paparazzi-fotografene tukler med bildene før publisering, slik at hun ser større ut enn hva hun er. Det er hun ikke alene om å mene. Video: Rød Løper Vis mer

Ifølge Reuters dukket flere fans av emneknaggen med navn #FreeBritney opp utenfor tinghuset for å støtte popstjernen under gårsdagens rettsmøte, som foregikk bak lukkede dører.

Der skal flere ha demonstrert og ropt høylytt at «vergemålet må bort». Tilhengerne av #FreeBritney-bevegelsen hevder at Britney føler seg «fanget» av vergemålet, og mener at 38-åringen har sendt kryptiske signaler om å bli frigjort fra det gjennom sine sosiale mediekanaler den siste tida.

DUKKET OPP: Flere tilhengere av #FreeBritney-bevegelsen stod utenfor tinghuset i Los Angeles for å demonstere mot vergemålet. Foto: NTB Scanpix
DUKKET OPP: Flere tilhengere av #FreeBritney-bevegelsen stod utenfor tinghuset i Los Angeles for å demonstere mot vergemålet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Sangstjernen har ennå til gode å kommentere #FreeBritney-bevegelsen som stadig sprer seg, samt gårsdagens rettsmøte om vergemålet.

- KLEINT: Britney Spears har over 21 millioner følgere på Instagram, der hun deler alt mulig rart fra livet sitt. Ikke alt innholdet faller i smak hos Rød Løpers programledere Kine Falch og Jonas Scheie Hammer. Video: Rød Løper Vis mer

Opprørt over beskyldningene

Jamie Spears har derimot omtalt bevegelsen som «en vits». Vergemålet har nemlig ført til at popstjernens fans har rast mot Britneys far, som de mener kontrollerer, manipulerer og utnytter datteren - og hennes mentale helse.

I begynnelsen av august så Jamie seg nødt til å kommentere beskyldningene i et intervju med Page Six.

- Alle disse konspirasjonsteoretikerne vet ingenting. Verden har ikke peiling. Det er opp til retten i California å bestemme hva som er best for datteren min. Det er ingen andres sak, uttalte han.

Det har også lenge versert rykter om at faren skal ha utnyttet datterens suksess, og at han har stjålet deler av pengene hun tjener. Britney er nemlig en av tidenes mestselgende artister, der hun blant annet kan se tilbake på utsolgte turneer verden over og en rekke lukrative samarbeid.

Det har gitt henne en svimlende formue de fleste bare kan drømme om.

SUPERKLUBB: Disse fire startet alle sine karrierer som barn i tv-serien «The Mickey Mouse Club». Se klipp fra Britney Spears, Christina Aguilera, Ryan Gosling og Justin Timberlakes første opptredener på tv. Vis mer

- Jeg må rapportere hvert øre som blir brukt til retten hvert år. Hvordan i huleste skal jeg kunne stjele noe?, fortsatte Jamie videre i intervjuet.

LES OGSÅ: Bekrefter bruddet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer