Johnny Depp:

Nederlag for Hollywood-stjernen

Skuespilleren får ikke anke dommen.

NEDERLAG: Hollywood-stjernen Johnny Depp får ikke anke dommen Foto: Joanne Davidson/REX/ NTB
NEDERLAG: Hollywood-stjernen Johnny Depp får ikke anke dommen Foto: Joanne Davidson/REX/ NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skuespiller Johnny Depp (57) fikk ikke medhold i den svært offentlige rettssaken mot ekskona Amber Heard (34) og avisen The Sun, skriver Sky News. Det betyr at han ikke får anke dommen.

Depp gikk til sivilt søksmål mot den britiske tabloidavisen The Sun for å ha omtalt ham som «konebanker» i en artikkel i 2018. Stjernen følte seg derfor ærekrenket, og krevde oppreisning.

I november, tre måneder etter at rettssaken mot skuespilleren var over, avviste dommeren Depps påstander om at den britiske tabloidavisen vanæret skuespilleren med utsagnet.

Ulike klipp av Johnny Depp i forbindelse med skilsmisse-skandalen. Video licensed from NTB Vis mer

57-åringen gikk rettens vei mot eierne, News Group Newspapers, etter artikkelen, som refererte til «overveldende bevis» på at han hadde gått til angrep på den 34 år gamle kona flere ganger underveis i ekteskapet.

Skuespilleren har imidlertid avvist anklagene, og har ikke blitt siktet for en straffbar handling.

Fikk ikke medhold

Retten gikk i juli, og i november kom endelig kjennelsen. 2. november kom nemlig nyheten om at Depp hadde tapt i retten.

Den britiske dommeren i saken, Andrew Nicol, avsa sin kjennelse på nett, 96 dager etter at rettssaken ble avsluttet.

SMIL: Flere Hollywood-kjendiser har vært nødt til å smile pent til kameraet på politistasjonen etter diverse ulovlige handlinger opp gjennom årene. Vi ser på våre favoritter. Vis mer

- Klager har ikke fått medhold i sin begjæring om oppreisning, skrev dommeren, og la til at motparten hadde vist at det de publiserte var «vesentlig sant».

Kort tid senere omtalte The Sun seieren.

- En fantastisk seier for pressefrihet. Londons høyesterett har bestemt at vi hadde RETT til å stemple «Pirates of the Caribbean»-skuespilleren som en konebanker for hans brutale angrep på sin ekskone, var blant det som sto i artikkelen.

- Drakk for mye alkohol

I sitt forsvar hadde NGN (News Group Newspapers journ.anm.) støttet seg til 14 separate påstander om vold i hjemmet, som skal ha funnet sted mellom 2013 og 2016. I rettskjennelsen sa dommeren at han fant at 12 av de 14 påståtte hendelsene fant sted.

Videre forklarte dommeren at et tilbakevendende tema i Depps bevis var at Amber Heard hadde konstruert en bløff, og at hun hadde gjort dette som en slags forsikring, samt at hun var en såkalt «gold digger.»

RING RING: Flere og flere Hollywood-stjerner deler telefonnummeret sitt i sosiale medier for å kommunisere bedre med sine fans. Programleder Kine Falch forsøker å ringe dem. Vis mer

Et spesielt omstridt spørsmål i rettssaken var hvordan Depp hadde fått kuttet av tuppen på langfingeren sin. Depp hevdet at Heard hadde forårsaket skaden under en tur til Australia. Dette påsto Depp skjedde da Heard kastet en vodkaflaske på ham. Heard på sin side hevdet at eksmannen skadet seg da han knuste en telefon.

I kjennelsen konkluderte dommeren med at Heard ikke forårsaket skaden på Depps fingertupp. Dommeren mente at Depp var sint fordi han trodde at Heard hadde en affære, og at han ble stresset av «Pirates Of The Caribbean»-serien, som han så på som arven sin.

LES OGSÅ: - Innrømmer å ha slått eksmannen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer