Nazikunst til salgs

Lyst på et maleri laget av en ekte diktator?

KUNST: Hitler var svært glad i å male bygninger.  Foto: AP/Scanpix
KUNST: Hitler var svært glad i å male bygninger. Foto: AP/Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: En kolleksjon med 21 malerier som trolig tilhørte selveste Adolf Hitler, blir i dag lagt under hammeren i England.

Flere av maleriene og skissene er signert av diktatoren selv, og ifølge The Times vil prisen bli rundt 30.000 kroner for hvert av dem!

Ifølge samme avis, er bildene autentiske. En talsmann for Jefferys Auctioneers forteller at de har undersøkt nøye om dette virkelig er nazilederens kreative krumspring.

Se her! Tonnevis av katter ligner Hitler!

Trolig ble bildene malt mellom 1915 og 1918 på grensen mellom Frankrike og Belgia, hvor Hitler var korporal under 1. verdenskrig.

Bildene ble funnet i 1987 - 70 år etter - i en koffert på et loft tilhørende en eldre belgisk kvinne, som hadde kjøpt bildene på en auksjon i 1924.

Som ungdom fikk Hitler avslag på søknaden til kunstskolen Vienna Academy of Fine Art, og det var derfor han bestemte seg for å søke seg til militæret.

Vi vet jo alle hvordan dèt gikk ...

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer