Navnga nett-mobbere på TV

Rasende Anne-Kat. Hærland tok et svært direkte oppgjør med nettmobbingen av Sandra Borch.

RASENDE: Komiker og programleder Anne-Kat. Hærland er så opprørt over at folk bedriver mobbing og sjikane på internett at hun «outet» noen av de verste Twitter-mobberne til ungdomspolitiker Sandra Borch i kveldens utgave av «Anne-Kat» på TVNorge. Foto: Stella Pictures
RASENDE: Komiker og programleder Anne-Kat. Hærland er så opprørt over at folk bedriver mobbing og sjikane på internett at hun «outet» noen av de verste Twitter-mobberne til ungdomspolitiker Sandra Borch i kveldens utgave av «Anne-Kat» på TVNorge. Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Tirsdag kveld var Senterungdommens leder Sandra Borch (24) blant gjestene i Anne-Kat. Hærlands (40) nye program «Anne-Kat».

Mens lederen av Senterpartiets ungdomsparti, som har opplevd omfattende nettmobbing, og komikeren snakker om nettsjikane, blir Anne-Kat. så følelsesmessig revet med at hun bestemmer seg for å navngi de groveste mobberne.

- Hva f... er det som går av dere?! utbryter komikeren sint inn i TV-kameraet. 

Rasende over den feige nettmobbingen, viser hun så et knippe av de verste Twitter-meldingene Borch har mottatt på skjermen, med fullt navn på mobberne.

Kommunikasjonsdirektør i TVNorge, Svein Tore Bergestuen, forsvarer programmets avgjørelse med hensyn til navngivingen.

- Jeg synes det var et usedvanlig godt redaksjonelt grep når tema var sjikanering av kvinner i offentligheten. Nesten rart at ikke noen har gjort det før. Når sinte unge menn lirer av seg slikt i all offentlighet, må de tåle at noen videreformidler det også. Drittsekker har ikke noe spesielt vern, verken i Vær Varsom-plakaten eller ellers i samfunnet. Og godt er det, sier han til Seoghør.no.

Intervjuet om nettmobbing, samt Anne-Kat. sitt impulsive utbrudd, kan du se på TVNorge i kveld.

«Anne-Kat» blir sendt på TVNorge tirsdager klokken 21.30. Få full oversikt over dine favorittprogrammer i Seoghør.nos store TV-guide her!

LES OGSÅ: Står frem som bifil

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer