Caitlyn Jenner:

Navnevalget sjokkerte

Caitlyn Jenner brøt den mest berømte regelen i Kardashian/Jenner-klanen.

OVERRASKET: Caitlyn Jenner kom ut som transperson i 2015, og har siden levd livet åpent. I en ny podkast forteller hun likevel at navnevalget hennes nesten sjokkerte mer enn selve kjønnsskiftet. Her fotografert med dattera Kendall Jenner. Foto: NTB Scanpix
OVERRASKET: Caitlyn Jenner kom ut som transperson i 2015, og har siden levd livet åpent. I en ny podkast forteller hun likevel at navnevalget hennes nesten sjokkerte mer enn selve kjønnsskiftet. Her fotografert med dattera Kendall Jenner. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 2015 skjedde det noe som overrasket realityfans over hele verden. Etter flere måneder med spekulasjoner og paparazzibilder, og etter en skilsmisse fra Kris Jenner, sto Caitlyn Jenner fram som transperson. På forsiden av Vanity Fair, med tittelen «Call me Caitlyn», offentliggjorde hun sitt nye liv.

Det som fulgte har mildt sagt vært en interessant periode. Rykter om et dårlig forhold til familien ble slått opp i pressen ukentlig, og det ble ikke bedre av at Jenner kom med både egen bok og tv-serie. Hun var svært frittalende i begge.

GJØR NARR: Caitlyn Jenner får virkelig høre det når NBA-spilleren og Kendall Jenners eks, Blake Griffin, roaster henne. Video: Comedy Central / Rød Løper Vis mer

Oppmerksomheten rundt henne har derimot sunket med årene, og i disse dager lever hun et relativt privat liv - i den grad det er mulig når man er en av verdens mest omtalte kvinner.

Selv om det har vært stille fra stjernen i en stund nå, betyr det på ingen måte at hun har forsvunnet helt ennå. I en ny episode av podkasten til Rob Lowe forteller hun nå ærlig om flere temaer som fansen har lurt på lenge. Det skriver E! Online.

Uenighet

Hun snakker blant annet om navnevalget, som altså falt på Caitlyn. Hun vurderte i en periode å kalle seg Heather, men synes Caitlyn var så fint da en assistent foreslo at hun muligens kunne hete det.

Det var derimot ikke alle som var like begeistrede over hva hun hadde valgt å døpe seg selv for. Spesielt nevner hun at stedatteren Kim Kardashian synes navnevalget var noe pussig.

GODT FORHOLD: Caitlyn har fortsatt et godt forhold til stedøtrene, som hun praktisk talt oppdro. Her fotografert med Kim Kardashian. Foto: Snapchat
GODT FORHOLD: Caitlyn har fortsatt et godt forhold til stedøtrene, som hun praktisk talt oppdro. Her fotografert med Kim Kardashian. Foto: Snapchat Vis mer

I den berømte familien har det seg nemlig sånn at samtlige jenter har fått fornavn som starter på K. Foruten mamma Kris Jenner og ovennevnte Kim, har de andre jentene fått navnene Kourtney, Khloé, Kendall og Kylie.

Da den tidligere idrettshelten kunngjorde at hun skulle hete Caitlyn med C, ble det naturlig nok gjenstand for humor og ablegøyer i sosiale medier. Det ble heller ikke mottatt godt på hjemmebane.

- Kim spurte om hva hun skulle kalle meg, og jeg sa «vel, navnet mitt er Caitlyn». Deretter sa hun «bra, så du har holdt deg med K-ene». Da måtte jeg fortelle at det var med en C. Jeg var helt nødt til å si det på en forsiktig måte, ler hun i podkasten.

- MÅ SKILLE: Caitlyn Jenner angrer ikke på at hun valgte bort den velkjente K-en. Her er hun fotografert med Kanye West, Kim Kardashian og Sophia Hutchins. Foto: Privat
- MÅ SKILLE: Caitlyn Jenner angrer ikke på at hun valgte bort den velkjente K-en. Her er hun fotografert med Kanye West, Kim Kardashian og Sophia Hutchins. Foto: Privat Vis mer

- Det er helt nødt til å være et skille mellom kirke og stat, legger hun til, før hun slår fast at mediene trolig ville gått bananas om hun faktisk hadde gitt seg selv et K-navn.

- Forskjellige veier

Som nevnt var Caitlyn tidligere gift med Kris Jenner (62). De har barna Kendall (22) og Kylie (20). De tre andre døtrene har Kris fra ekteskapet med den avdøde advokaten Robert Kardashian.

Caitlyn og Kris giftet seg i 1991, men i 2015, samme år som idrettshelten offentliggjorde sitt nye jeg, bestemte de seg for å gå hver til sitt. Skilsmissen ble omtalt i medier verden over, og kom trolig som et sjokk på mange.

Enkelte spekulerte på at den private forandringen til Caitlyn var grunnen til at de to gikk hver til sitt. Det avkrefter hun i podkasten.

RASER MOT RYKTER: Kris Jenner rystes av rykter som sier at hun skal ha hatt en het kveld med den amerikanske fotballspilleren O.J. Simpson. Video: TV 2 Sumo / Rød Løper Vis mer

- Etter 23 år gikk Kris og jeg i forskjellige retninger. Identiteten min var ikke en avgjørende faktor i saken. Det var mange andre og større problemer der, sier hun.

Selv om de to har hatt sine feider i ettertid, er de ikke fiender. Caitlyn avslører blant annet at det var ekskona som fant huset hun bor i nå. Kris skal ha hjulpet med å pusse det opp, og skal ha ønsket det beste mulige livet for eksen.

LES OGSÅ: I hardt vær etter bildetabbe

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer