Gwyneth Paltrow:

NASA avfeier Gywneth Paltrows nye helseråd som bløff

Påstod at helse-klistremerker var laget av samme karbonmateriale som NASA's romdrakter.

FÅR REFS: Det er ikke første gang skuespiller og kurator Gwyneth Paltrow får refs for sine kontroversielle råd. Denne gangen er det NASA som stiller henne til veggs. Foto: NTB Scanpix
FÅR REFS: Det er ikke første gang skuespiller og kurator Gwyneth Paltrow får refs for sine kontroversielle råd. Denne gangen er det NASA som stiller henne til veggs. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Seoghør.no): Skuespiller Gwyneth Paltrow (44) har flere ganger blitt refset for sine kontroversielle livstilstips på nettsiden Goop, som hun er kurator for.

Hun har blant annet rådet kvinner til å plassere «jade eggs» i vagina for å få bedre sexlyst, rådet kvinner til å dampe vaginaen sin, tipset influensasyke til å sitte mye i badstu og promotert bikinier til barn.

Denne gangen er det såkalte healing-klistremerker, laget av en gruppe kalt «Body Vibes», Paltrow promoterer på nettstedet.

HOLLYWOOD-STJERNE: Gwyneth er en av Hollywoods mest kjente kvinnelige skuespillere. Her er hun sammen med sin kollega Reese Witherspoon. Foto: NTB Scanpix
HOLLYWOOD-STJERNE: Gwyneth er en av Hollywoods mest kjente kvinnelige skuespillere. Her er hun sammen med sin kollega Reese Witherspoon. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Klistremerkene skal ifølge Paltrows nettside balansere energifrekvensen i kroppene våre, senke hvilepulsen, i tillegg til at man skal få renere hud.

Nettsiden påstod også at produktet skal være laget av det «samme ledende karbonmaterialet som NASA bruker i sine romdrakter, for å kunne overvåke astronautens helsetilstand».

Men ifølge NASA er dette bare en bløff.

NASA avkrefter påstanden på det sterkeste, og uttaler nå at det regelrett ikke finnes noe karbonmateriale i deres nåværende drakter. Det melder CNN Money.

Til nettstedet Gizmodo, som var de første til å omtale saken, fortalte en talsperson for NASA at romdraktene er laget av syntetiske materialer som polyester og spandex.

- Wow. Dette er bare tullprat, sier tidligere sjefsforsker ved NASA, Mark Shelhamer, og legger til at dersom karbonmateriale hadde blitt brukt, så hadde det vært for å styrke dressen og ikke for å kartlegge helsen til astronautene.

Fjernet påstanden

Etter NASA's bemerkning om det påståtte helseframbringende klistremerket, fjernet Paltrow påstanden om NASA's karbonmateriale i produktet fra nettsiden.

I en uttalelse skriver Goop at deres råd og anbefalinger ikke er å regne som en «formell godkjenning».

- Meningen fra eksperter og firmaer som vi profilerer representerer nødvendigvis ikke artikkelen til Goop, uttalte nettsiden, ifølge BBC.

- Basert på uttalelsen til NASA har vi gått tilbake til selskapet for å spørre om påstånden om klistremerkene, og vi har dermed fjernet påstanden fra nettstedet vårt til vi har fått ytterligere bekreftelse.

«Body Vibes», gruppen bak klistremerkene, har sagt at de planlegger en uttalelse, men har ennå ikke kommentert saken.

Ville ta avstand

Siden 2008 har Paltrow delt råd og livstilstips på nettstedet Goop, som har utviklet seg fra å være et nyhetsbrev til å bli et livsstilsmagasin på nett.

Der deler hun blant annet oppskrifter, kjærlighetsråd og helsetips - hvor sistnevnte har vært i noe av det kontroversielle slaget.

Det er nemlig ikke første gang den kjente skuespillerinna har fått kritikk for sine innlegg.

I august i fjor ville Paltrow, ifølge The Guardian, distansere seg fra Goop.

Årsaken var at 44-åringen fryktet at hennes tilknytning til nettstedet begrenset merkevaren, framfor å bidra til vekst.

Det var under forretningskonferansen Sage Summit i Chigaco i fjor at Paltrow snakket ut om planene for livsstilsnettstedet.

Skuespilleren sa blant annet at hun stiller seg selv spørsmål om hvordan hun kan få merkevaren til å vokse, og hvordan hun kan adskille seg selv fra merkevaren.

- Drømmen min er at en dag vil ingen huske at jeg hadde noe som helst å gjøre med det, sa Paltrow den gangen.

LES OGSÅ: Føler meg vakrere nå enn for 20 år siden