INGEN FINALEPLASS: Narve og Kristoffer Læret har ikke spesielt mye å smile av for tiden. Fredag ble duoen også slått ut av "Norske Talenter". Foto: TV 2
INGEN FINALEPLASS: Narve og Kristoffer Læret har ikke spesielt mye å smile av for tiden. Fredag ble duoen også slått ut av "Norske Talenter". Foto: TV 2Vis mer

Narve knust av forsikringsgigant

- Jeg knuser stein med IF i tankene, sier "Norske Talenter"-deltakeren.

SEHER.NO: På tv knuser Narve (41) og Kristoffer Læret (14) stein. På privaten blir de selv knust - av forsikringsgiganten IF.

Duoens hus i Horten har nemlig fått kjørt seg den siste tiden, og ettersom forsikringsselskapet nekter å betale erstatning - var de to nødt til å vinne førstepremien i det populære TV 2-programmet.

Men fredag ble også den drømmen knust...

Se bildene fra fredagens "Norske Talenter" nederst i saken!

- En katastrofe
Narve og Kristoffer bor i et hus som er syv år gammelt. Narve vedgår vannsøl ved dusjing. Etterhvert har noen av de såkalte fugene på badet sprekt - noe som igjen har ført til vannskader i veggen. Dette har gått ut over ett soverom, i tillegg til det nevnte badet i 1. etasje.

Nå må den hardtslående mannen ut med mellom nærmere 200.000 kroner. Det får Narve til å tenne på alle plugger.

- Jeg har vært kunde hos IF i over 20 år, både når det gjelder hus, bil, reise, familie og så videre, og aldri har det vært noe tull fra min side. Dette er en katastrofe, sier han fresende til Seher.no.

Ifølge 41-åringen har fire ulike takstmenn kommet for å se på skadene. Og alle mener de det samme.

- De sier at skadene skyldes en svikt i den bærende konstruksjonen, og etter hva jeg har forstått er dette noe som skal dekkes av forsikringen. Men neida, klagen min ble blankt avslått, forteller han.

Bytter forsikringsselskap
Nå må hele badet rives i Horten-hjemmet. Det bekymret "steinknuserne" - spesielt ettersom sistenevnte skal konfirmeres 10. mai.

- Det kom på et verst mulig tidspunkt, og det eneste vi kan gjøre er å se på hvordan vi kan få fikset det på en mest mulig rimelig måte. Men jeg må si det er synd at forsikringsselskapet vårt spekulerer i at folk ikke har råd til å kjøre "full pakke" for å vinne fram. For det er det faktisk ikke alle som har råd til, mener Narve, som i forkant av fredagens "Norske Talenter" avslørte overfor Seher.no hva som kom til å være i tankene hans under programmet.

- Jeg skal tenke på IF når jeg banker løs på steinene, sa han den gang.

- Hva gjør dere nå?

- Vi skal i hvert fall bytte forsikringsselskap. Jeg har allerede begynt å sjekke ut andre alternativer. Det er litt typisk, det der. De er din beste venn når du undertegner kontrakten, mens de etterpå møter deg med kalde skuldrer...

- En kjempejobb
Det var Nora Foss Al-Jabri og dansegruppa Frikar som gikk videre fra den tredje semifinalen av "Norske Talenter". Dermed kan altså Narve og Kristoffer se langt etter førstepremien, som er på en halv million kroner.

- På grunn av badet var vi nesten nødt til å vinne. I tillegg hadde jeg planer om å sende sønnen min på karateundervisning til Japan, men det blir det jo heller ikke noe av.  Nå sitter vi igjen med en kjempejobb og en like stor regning foran oss, sier Narve, som har syv verdensrekorder å se tilbake på - den heftigste, ifølge ham selv, da han knuste 240 steinblokker på 30 sekunder.

- Hvordan tåler hendene dine noe slikt?

- Jeg er ofte klar for litt is i etterkant, for å si det sånn. Og det hender at litt av hvert brekker, men det pleier å gå bra.

- Mangel på vedlikehold
Jack Frostad i IF Skadeforsikring står fast ved at Narve og Kristoffer ikke har rett til å få dekket skadene i huset.

- Reglene sier at så lenge skaden ikke skyldes rørledningssystemet, har de ikke rett til erstatning. Og i dette tilfellet ser det ut til at problemet ligger i at bygget har beveget seg noe - og at membranen på badet har sprukket opp og blitt utett, sier han til Seher.no.

- Folk flest forsikrer seg mot uhell. Vil du ikke si at dette er nettopp det?

- Det går et klart skille for hva som dekkes og ikke. Hvorvidt det er snakk om en uforutsett skade eller en skade som kommer som en følge av mangel på vedlikehold betyr alt. Og her mener vi at mangel på vedlikehold er det store problemet, sier Frostad, som anbefaler Narve Læret om å ta kontakt dersom nye momenter skulle dukke opp.

- Vi har bedt kunden om å "åpne opp" skadestedet. Og hvis ødeleggelsene skyldes andre ting, ber vi om at han tar kontakt med oss igjen, sier Frostad.

LES OGSÅ: Avslører sine talent-favoritter

Se bildene fra fredagens "Norske Talenter" her:

Nora Foss Al-Jabri sang. Foto: SCANPIX
Vilde Håkansson med akrobatikk og gym. Foto: SCANPIX
Irlin Finsåsdal danset til Michael Jackson-sanger. Foto: SCANPIX
Renate Aasen sang. Foto: SCANPIX
VIDERE: Gruppa Frikar danset seg videre til finalen. Foto: SCANPIX
Dansegruppa Frikar. Foto: SCANPIX
Narve Læret og sønnen Kristoffer knuste stein. Foto: SCANPIX
Håvard Sand og Boje Hoseth trylte og spøkte. Foto: SCANPIX
KJENDISJURY: Jan Fredrik Karlsen, Mia Gundersen og Thomas Giertsen var i storform fredag. Foto: SCANPIX