NARKOTATT: TV-profilen ønsker strafferabatt fordi han er kjendis. Foto: Scanpix
NARKOTATT: TV-profilen ønsker strafferabatt fordi han er kjendis. Foto: ScanpixVis mer

Narkotatt krever kjendisrabatt

TV-profilen vil ha strafferabatt fordi han er en offentlig person.

SEHER.NO: Den tidligere TV-programlederen som innrømmer kjøp og bruk av amfetamin, krevde i går strafferabatt fordi han er en offentlig person, skriver VG.

Det var i oktober i fjor, under politiets "Aksjon hvit snø", at mannen ble arrestert på et hotellrom i Oslo med 0,2 gram kokain og 1,5 gram amfetamin.

I går møtte mannen i Tønsberg tingrett, siktet for narkotikabestittelse og kjøp. Saken behandles som en tilståelsesdom hvor politiet krever at mannen skal bli idømt 15 dagers fengsel og 15.000 kroner i bot. 
Den narkodømtes advokat, Per Christian Arnesen, ba retten ta i vurdering at den siktede er en offentlig person.

- Jeg vil peke på et særlig straffemoment som gjør seg gjeldende, nemlig at han er en offentlig kjent person. Det er bare å se på tilhørerantallet her i dag, sa Arnesen i retten og ba samtidig om at fremmøtte journalister fortsetter å holde TV-profilens navn anonymt.
Ifølge Per Edgar Kokkvold, generalsekretær i Norsk Presseforbund, er det høyst urimelig av TV-kjendisen å trekke inn kjendisfaktoren under straffemålingsdiskusjonen.

- Dette var en høyst uvanlig formulering. Bare det at journalister har vært tilstede i en rettssak, kan ikke føre til en lavere straffeutmåling. Det tar jeg for gitt at dommeren ikke lytter til. Prinsipielt mener jeg det er fullstendig meningsløst med strafferabatt på grunnlag av omtale i mediene, sier Kokkvold til VG.

Tiltalte har ikke villet kommentere saken overfor pressen.

LES OGSÅ: - Programleder narkotatt