TV-kjendis siktet etter narkosmugling:

Narkosiktet TV-kjendis løslatt

Har sittet over fire uker i total isolasjon.

SIKTET: En norsk utelivsprofil og TV-kjendis er siktet i saken der et småfly landet på Kjeller med 50 kilo hasj og en stor mengde piller. Han erkjenner ikke straffskyld. Foto: Tolletaten
SIKTET: En norsk utelivsprofil og TV-kjendis er siktet i saken der et småfly landet på Kjeller med 50 kilo hasj og en stor mengde piller. Han erkjenner ikke straffskyld. Foto: Tolletaten Vis mer
Publisert

Helt siden begynnelsen av oktober, da et småfly landet på Kjeller i Akershus med 50 kilo hasj og en stor mengde narkotiske piller om bord, har en kjent norsk TV-og utelivsprofil vært siktet i forbindelse med saken. Han var ikke ombord i flyet, men ble pågrepet dagen etter i Oslo.

Den siktede, som hele tiden har nektet straffskyld, ble først varetektsfengslet i to uker. I slutten av oktober ble fengslingen forlenget med to uker, der han ble sittende i total isolasjon med brev- og besøksforbud.

Tidligere denne måneden ble det kjent at mannen, som har et betydelig nettverk og nært vennskap med en rekke store norske kjendiser, måtte sitte ytterligere to uker i varetekt.

Den gang underlagt brev- og besøkskontroll, noe som innebærer at han de to foregående ukene har fått ha begrenset kontakt med sin nærmeste familie.

- Jeg kan bekrefte at min klient må sitte fengslet i ytterligere to uker. Han erkjenner ikke straffskyld etter siktelsen, og sier at han ikke har noe med denne saken å gjøre, sa den siktedes forsvarer, Patrick Neumann, den gang.

Onsdag kveld, nesten syv uker etter at han ble pågrepet av politiet, løslates TV- og utelivsprofilen.

ADVOKATEN: Det er Patrick Neumann som forsvarer den siktede utelivsprofilen. Foto: Hammervold Pind
ADVOKATEN: Det er Patrick Neumann som forsvarer den siktede utelivsprofilen. Foto: Hammervold Pind Vis mer

Manglende beviser

Forsvarer Neumann kan til Se og Hør fortelle at årsaken til løslatelsen er at politiet ikke har funnet holdepunkter som gir grunnlag for å holde klienten hans videre i varetekt. Han har imidlertid fortsatt status som siktet i saken.

- Min klient er lettet og glad over at han nå er løslatt. Som han har sagt helt siden han ble pågrepet, har han ikke hatt noe med denne saken å gjøre, sier Neumann til Se og Hør, og fortsetter:

- Vi er tilfreds med at politiet har kommet frem til samme konklusjon, og vi kommer med en ny uttalelse så snart jeg har fått snakket nærmere med min klient. Nå er vårt fokus først og fremst å få ham trygt hjem. Nå trenger han ro og hvile, sier Neumann.

Saken fortsetter nedenfor.

Erkjenner straffskyld

Politiet har tidligere bekreftet at totalt seks personer er siktet etter at det omtalte flyet, som ikke hadde landingstillatelse, landet på Kjeller flyplass i Akershus.

Tre tyske menn ble pågrepet på stedet. En av dem, en mann i 40-årene, har erkjent straffskyld. De to andre, som var pilotene under den ulovlige flyvingen, hevder at de ikke visste at småflyet var fullt av narkotika.

Saken fortsetter nedenfor.

50 KILO HASJ: Det ble funnet 50 kilo hasj i flyet som landet på Kjeller. Foto: Tolletaten
50 KILO HASJ: Det ble funnet 50 kilo hasj i flyet som landet på Kjeller. Foto: Tolletaten Vis mer

Ytterligere to nordmenn ble pågrepet i forbindelse med beslaget. En av dem er altså en kjent utelivsprofil. Se og Hør kjenner ikke identiteten på den sjette siktede.

- Totalt uforstående

Den siktede TV- og utelivsprofilen har hele veien hevdet sin uskyld, og har gjennom sin forsvarer stilt seg uforstående til siktelsen som innebærer grov narkotikaovertredelse.

Politiadvokat i Øst politidistrikt, Kristina Emilie Brusgaard, kunne etter pågripelsen fortelle til VG at hun ikke kunne gå inn på mistankegrunnlaget - men at det var en tilknytning mellom ham og beslaget som var gjort i flyet.

LES OGSÅ: Ble kidnappet og misbrukt som 14-åring - nå smiler lykken

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer