Narko på Stortinget

På Stortingets toalett fant Se og Hør sikre spor etter amfetamin.

Testen: Med Drugwipe tar det bare et par minutter å sjekke om det finnes narkotikarester på for eksempel et dolokk. Foto: Espen Solli
Testen: Med Drugwipe tar det bare et par minutter å sjekke om det finnes narkotikarester på for eksempel et dolokk. Foto: Espen Solli Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Det sniffes amfetamin fra Stortingets toalett!

 

Se og Hør har sjekket to tilfeldige toalett på Stortinget for rester etter amfetamin og kokain. Resultatet er ikke til å ta feil av - vi fant rester etter amfetamin på ett av toalettene.

Kokaintesten var for uklar til at det kunne regnes som et funn. 

 

Stortingets direktør, Hans Brattestå sier at funnet av narkotika på Stortinget er svært beklagelig.

 

- Dersom noen misbruker ulovlige stoffer her, er det meget skuffende. Men det er kanskje naivt å tro at ingen av dem som har adgang til Stortinget ikke misbruker narkotika. Dop finnes overalt i samfunnet, sier han.

 


Sikkerhetssjef på Stortinget Gerrit Løberg reagerer med avsky på funnet, men understreker at han ikke har mistanke mot noen enkeltindivider, og at det er rundt 650 mennesker som arbeider på Stortinget. Fra folkevalgte, via akkreditert presse og andre ansatte. Dessuten har Stortinget hatt 43 000 besøkende innom på guidede turer de siste 12 måneder, alt fra skoleklasser til pensjonister.

 

- Jeg er veldig overrasket, men dessverre ikke sjokkert, sier justispolitisk talsmann for Frp, Jan Arild Ellingsen.

- Vi må iverksette politimessige tiltak for å unngå lovbrudd på Stortinget. Stortinget skal ikke være et fristed for misbruk av narkotika eller andre lovbrudd sier han.Slik gjorde Se og Hør testen:


Vi brukte en såkalt Drugwipe – et påvisningsinstrument for narkotika i lommestørrelse. Man kan bruke det til å teste overflater samt spytt og svette for de fleste typer forskjellig stoff. Testen er meget ømfintlig slik at selv små rester vil gi utslag etter 3--10 minutter. Vi testet toalettlokkene på to tilfeldige toaletter på Stortinget. Det er ofte fra toalettlokkene narkotikaen blir forberedt og sniffet. Blant andre tysk politi og tollvesen bruker Drugwipes daglig i tjenesten.

Mer om

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer