SOLID STØTTE: Mona Enerly (t.v) hadde en vond følelse i forkant av fotballulykken i 2005 som gjorde ektemannen Dagfinn Enerly lam fra nakken og ned. Her er ekteparet, som har vært kjærester i 17 år, avbildet sammen på  Cupfinale-bankettet på Grand  Foto: Stella Pictures
SOLID STØTTE: Mona Enerly (t.v) hadde en vond følelse i forkant av fotballulykken i 2005 som gjorde ektemannen Dagfinn Enerly lam fra nakken og ned. Her er ekteparet, som har vært kjærester i 17 år, avbildet sammen på Cupfinale-bankettet på Grand Foto: Stella Pictures Vis mer

- Når folk mener jeg har det så tøft, blir jeg nesten irritert

Åpenhjertig Mona Enerly om perioden etter at mannen Dagfinn Enerly ble lam.

Publisert
SEHER.NO: Den 29. oktober 2005 ble daværende fotballspiller og FFK-kaptein Dagfinn Enerly (38) alvorlig skadet i en fotballkamp mellom Fredrikstad og Start. Hjemme i stua, sammen med tvillingdøtrene Mia (8) og Amanda (8), satt kona Mona Enerly (33) og så den dramatiske ulykken inntreffe på TV.

Dagfinn gikk opp i hodeduell da Start fikk corner, og landet med en annen spiller oppå seg. I sofaen hjemme så Mona sin elskede ektemann ligge urørlig på fotballbanen og skjønte umiddelbart at skaden måtte være alvorlig.

- Det var noe i meg som sa at jeg ikke skulle slippe mannen min av gårde akkurat denne dagen, forteller hun åpenhjertig til Dagbladet God torsdag.

Den sympatiske 33-åringen, som ikke har veket fra Dagfinns side etter ulykken, hadde nemlig hatt en uro i kroppen i flere dager før kampen. Ektemannen var svært forkjølet og burde egentlig holdt seg hjemme, og kona avslører overfor Dagbladet God torsdag at hun hadde en «vond følelse» hele tiden.
 
Derfor sendte hun øyeblikkelig en tekstmelding til en av Dagfinns lagkamerater, med følgende beskjed: «Si til Dagfinn at vi elsker ham». Og den hardt skadde Fredrikstad-spilleren fikk svart sin strigråtende kone, via samme lagkamerat: «Elsker dere utrolig høyt».

Og det viste seg altså at Monas intuisjon, eller instinkter, stemte. Den første beskjeden var nemlig at skaden ikke var så farlig, men konas følelse av at det hadde gått svært galt gav seg aldri. Nakkeskaden gjorde fotballmannen lam fra nakken og ned, og i flere dager etter ulykken var Dagfinn redd han ville havne i respirator og ikke våkne igjen.

I dag går det sakte fremover for 38-åringen. Han sitter fortsatt i rullestol, men med god egeninnsats har han fått tilbake en del førlighet i kroppen. Mona, som har bodd sammen med Dagfinn siden hun var 17 år gammel, fikk uante krefter da ektemannen i det hele tatt overlevde - han var én centimeter fra å miste livet.

- Når folk mener jeg har det så tøft, blir jeg nesten irritert. Jeg har det godt. Vi har et rikt, vanlig familieliv. Men det vi har opplevd, har fått oss til å reflektere over at det å stå opp om morgenen er en gave, fastslår hun i det personlige intervjuet med Dagbladet God torsdag.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: - Jeg måtte sy 18 sting i ansiktet

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer