<strong>SVÆRT PREGET:</strong> Det var en dypt rørt Åge Aleksanderen som fredag avlyste sin konsert på Frostafestivalen. Ettter først å ha vurdert å kun spille "Lys og varme", bestemte han og Sambandet seg for å avlyse konserten. Foto: SCANPIX
SVÆRT PREGET: Det var en dypt rørt Åge Aleksanderen som fredag avlyste sin konsert på Frostafestivalen. Ettter først å ha vurdert å kun spille "Lys og varme", bestemte han og Sambandet seg for å avlyse konserten. Foto: SCANPIX Vis mer

- Når barn og unge drepes vil det føles helt feil å spille

En gråtkvalt Åge Aleksandersen avlyste i helgen sin konsert, i likhet med en rekke andre norske artister.

Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Etter de tragiske hendelsene i Oslo sentrum og på Utøya fredag ettermiddag og kveld, har hele Norge vært i sorg og sjokk.

Både kongefamilien, statsminister Jens Stoltenberg, og en rekke norske og internasjonale kjendiser har uttrykt sin sorg og sympati etter hendelsene. Åge Aleksandersen, som har spilt på AUFs sommerleir en rekke ganger tidligere, var blant dem som valgte å avlyse sin konsert fredag kveld.

- Jeg hadde virkelig sett fram til å spille for dere her i kveld, men jeg kan ikke. Når barn og unge drepes på Utøya [og] i Oslo, så vil det føles helt feil for meg å gjennomføre konserten, sa en gråtkvalt Aleksandersen fra scenen på Frostafestivalen, ifølge VG.

Avisen skriver at kunngjøringen først la publikum i taushet, før de omtrent tusen oppmøtte utenfor Trondheim brøt ut i trampeklapp i stedet. Dette var en reaksjon som gjorde Aleksandersen svært lettet. Rockeveteranen hadde nemlig vært i tvil om hva han skulle gjøre, men etter å ha rådført seg med en prest valgte han å avlyse festivalopptredenen.

- Dette gjør vi av respekt for de som har omkommet. Vi gjør det i respekt for de som er rammet av denne tragedien, og de som nå sitter i en forferdelig situasjon der det enda er uavklart om de har mistet sine kjære, skriver artisten, som selv er medlem av Arbeiderpartiet, på Facebook-siden sin.

Fredag avlyste også Röyksopp sin konsert på Molde Jazzfestival, Datarock avlsyte lørdagens festivalkonsert i Risør, og helgens Prince-konserter er blitt utsatt til 2. og 3. august. Fredag ettermiddag valgte artistene og arrangørene på Frostafestivalen dessuten å avlyse hele arrangementet, skriver VG.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Haakon og Mette-Marit oppløst i tårer   

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer