Nakent for nordmenn

Fuerteventura var tidligere en fangeøy. Nå står de tilreisende langt friere i klesveien, men på noen av Kanariøyenes flotteste strender er det Adams drakt som gjelder#2026

DYKKERE: Dykkere på vei ut fra Playa de Buthondo på Jandia på Fuerteventura.
DYKKERE: Dykkere på vei ut fra Playa de Buthondo på Jandia på Fuerteventura. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Usjenerte strandløver!


Fuerteventura er den nest største av de syv Kanariøyene. Øya er kjent for å ha de flotteste strendene i hele området, hele ti mil med bred, hvit finkornet strand. Du slipper å vasse i nordmenn her. Øya er svært imidlertid populær blant tyskere og svensker, og har i underkant av 5000 besøkende hvert år. To av dem er Th (58) og Agnes (57) van Gent, som de siste 15 årene har feiret bryllupsdagen på feriesenteret Jandìa sør på øya. Vi møtte dem på naturiststranden Playa del Motorral på deres 36. bryllupsdag:


- Vi kan ikke tenke oss en bedre måte å feire bryllupsdagen på enn å sitte på verdens flotteste strand. Her er blå himmel og glitrende solskinn og det beste - vi kan være splitter nakne! Å bade naken er som å svømme rundt i sprudlende champagne, sier ekteparet fra Egmond an Zee i Nederland. En annen ting de liker med øya, er at man kan gå mil etter mil - helt alene.


- Her kan du finne en liten strand helt for deg selv. Tenk at det er hele 152 ulike strender på øya, sier paret.


Flagget til topps
Litt lenger borte finner vi tyske "Playa Playboy" Dieter Müller (76). Han har utstyret i orden. Vindseil, to stoler, solseng, tralle og kjølebag med kaldt drikke. Han har også satt opp vimpel med fylkesvåpenet til Schleswig-Holstein.


- Ikke rent sjelden kommer folk bort og slår av en prat når de ser hvor jeg kommer fra. Mange gjør som oss - kommer tilbake år etter år. Hvert år leier kona og jeg en leilighet fra oktober til april. Vi har vært her de siste 17 årene, forteller den solglade pensjonisten.


Strålende hoteller
Fuerteventura kan skilte med noen av de flotteste hotellene på Kanariøyene. Både STS Solia og Apollo selger turer dit. Se og Hør bodde på det nybygde Hotel Barcelò Jandìa Playa med nesten 1300 sengeplasser. Her manglet det ikke på noe, fire restauranter, fem barer, flotte bassenger, barnevennlig og romslig. Vi fikk leilighet med egen stue, soverom og bad med eget boblebad – bare 500 meter fra stranden. For to voksne og tre barn kommer turen på rundt 20 000 kroner.


Og skulle turen bli i dyreste laget kan du spe på lommepengene med å plukke Olivinsteiner i fjellene. Olivin er en verdifull smykkestein, men det er kanskje lettere å vinne storgevinsten i Lotto enn å finne de steinene som er glassklare.


De er nemlig - som resten av øya - av ypperste klasse!

FAKTA
Innbyggertall: 44 000


Areal: 1731 km2


Tilhører: Spania. Er den nest største av de syv kanariske øyene.


Største by: Puerto del Rosario (17 000 innbyggere)


Reise: STS Solia flyr direkte fra Oslo til øya fra 15. februar. Apollo har charterturer hele vintersesongen. En uke koster fra 4500 til 8000 kroner. Du kan også kjøpe billige flybilletter med Sterling eller SAS Braathens til Gran Canaria og Lanzarote, for så å ta båt eller lokalfly til øya. Fly koster 900 kroner for voksne og 450 for barn.


Aktiviteter: Vindsurfing, kiting og dykking. Det finnes flere golfbaner med 9 og 18 hull.


Strender: Har du sett stranden Playa de Sotavento de Jandìa med lavvann, glemmer du den aldri. Sanddynene lengst nord ved Corralejo og stranden Playa del Cotillo regnes blant de vakreste i Europa.


Shopping: De to kjøpesentrene Castillo Centro og Commercial Centro El Castillo ligger i slottsbyen El Castillo, midt på øya.


Kjøp med hjem: Geitosten Majorero, øyas største eksportartikkel. Håndverksproduktene - som keramikk og suvenirer av tre - er kjent for å ha høy kvalitet. Populært er også timple, som er en liten kanarisk gitar.


Uteliv: Puber, restauranter, diskoteker og musikkbarer finnes på alle de store turiststedene.


Opplevelse: Fornøyelsesparken Oasis Park har alt fra sjøløver, papegøyer og sebraer til krokodiller.
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer