Dakota Johnson og «Fifty Shades»:

Naken-scenene krevde en helt spesiell trening

Kjendis-trener avslører hvordan Dakota Johnson kom i form med 25 minutters treningsøkter.

TRENING: Skuespillerne Dakota Johnson og Jamie Dornan måtte holde seg i god form for å tre inn i rollefigurene sine i «Fifty Shades»-triologien. Foto: NTB Scanpix
TRENING: Skuespillerne Dakota Johnson og Jamie Dornan måtte holde seg i god form for å tre inn i rollefigurene sine i «Fifty Shades»-triologien. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

(Se og Hør): Denne uken var det premiere på den siste filmen i «Fifty Shades»-triologien, og det skorter selvfølgelig ikke på sex- og naken-scener denne gangen heller.

Skal man stille i bare nettoen på film, vil man selvfølgelig se best mulig ut, og i tillegg være tro mot rollekarakteren man spiller.

Da er det bra å ha en personlig trener som Ramona Braganza på settet.

HETT OG INTIMT: Skuespillerne fikk følge et helt spesielt treningsregime for å holde seg i form til nakenscenene. Foto: NTB Scanpix
HETT OG INTIMT: Skuespillerne fikk følge et helt spesielt treningsregime for å holde seg i form til nakenscenene. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ramona har tidligere trent kjendiser som Jessica Alba, Halle Berry, Anne Hathaway, Scarlett Johansson, Zac Efron og Ryan Reynolds når de forbereder seg til fysisk krevende filmroller.

Mikset ulike typer trening

Det er Daily Mail som skriver at Ramona introduserte Dakota Johnson (28) til den såkalte «3-2-1 formelen», en metode som gjorde skuespilleren tonet og fikk henne til å fremstå som langlemmet.

I et intervju med Healthista avslører den personlige treneren detaljer rundt den 25-minutters lange treningsøkten. Hun trente både Dakota og motspiller Jamie Dornan (35) i fem måneder mens de to var på innspillingen i Vancouver.

- Jeg trente Jamie én til to ganger i uken - og Dakota fire ganger i uken, sier kjendis-treneren.

Det var viktig at rollefigurene Christian Grey og Anastasia Steele skulle fremstå som ekte og gi et inntrykk av slik de fremstår i bøkene.

- Christian er en forretningsmann som har en del fritid, og Jamie trener regelmessig så han var egentlig akkurat der han trengte å være da han dukket opp før innspillingen, sier Ramona i intervjuet.

- Dakota ville se mer tonet ut

Hun forteller at Dakotas kropp allerede fremstår som lang og smal, og siden Anastasia ikke er noen trenings-freak, så var det ikke så mye som skulle til for å få kroppen der den burde være.

- Dakota ville se mer tonet ut, så vi trente med lette vekter, eller så brukte vi kroppsvekten hennes, sier Ramona.

SISTE KAPITTEL: Tredje film basert på “Fifty Shades of Grey”-bøkene tilbyr mer filmerotikk for den store fanskaren. Vis mer

Lang innspilling

Treningen bestod av mye strekking og dansinspirerte bevegelser. Også en del pilates-øvelser ble lagt inn i regimet. Dakota gjorde yoga på egenhånd to ganger i uken, ifølge treneren.

Sammen trente de mye rygg med strikk, da holdningen til Anastasia er veldig viktig.

Mot slutten ble det mye løping på tredemølle, og den siste måneden dukket det opp en ballett-trener som skulle gjøre Dakota klar for hennes neste filmprosjekt, kan Ramona avsløre.

Saken fortsetter under bildet.

FRA INNSPILLINGEN: Dakota Johnson i Frankrike under innspillingen. Foto: Splash News
FRA INNSPILLINGEN: Dakota Johnson i Frankrike under innspillingen. Foto: Splash News Vis mer

Siden film to og tre av «Fifty Shades» ble spilt inn samtidig, forgikk selve innspillingen i hele fem måneder, noe som gjorde at det var viktig å variere treningen så skuespillerne ikke skulle bli lei.

Ofte har ikke skuespillerne mer enn 30 minutter til rådighet heller fordi de har et heftig tidsskjema på settet.

Ramona valgte derfor å mikse ulike treningsformer for å gi kroppen et sjokk, noe som gjør treningen enda mer effektiv. Det var også viktig å holde intensiteten oppe på rundt 75 prosent hele tiden, sier hun i intervjuet.

- Absurd å se

Da Se og Hørs reporter møtte Dakota i forbindelse med «Fifty Shades Darker», kunne hun fortelle at hun aldri blir vant til å se seg selv naken på film.

- Jeg ser på det, og tenker «hva er det jeg holder på med? Hvorfor er ansiktet mitt så stort? Og der er min gedigne brystvorte! På det enorme filmlerretet». Det er utrolig absurd.

Dakota, som ifølge Daily Mail ikke hadde problemer med å kaste bikinitoppen ovenfor hennes gifte motspiller, Jamie Dornan, under innspillingen av «Fifty Shades Freed», er ikke like komfortabel i etterkant.

Hun fortalte videre til Se og Hørs reporter:

- Jeg klarer ikke å se det. Jeg er ikke god til å se mine egne filmer. Jeg er alt for selvkritisk, og jeg klarer ikke å være objektiv i forhold til det.

På spørsmålet om hvordan det var å spille inn sexscenene i den andre runden, kunne Dakota fortelle:

IKKE LETT: Det var vært tøft for Dakota å håndtere berømmelsen. Foto: NTB Scanpix / Magnus Sundholm
IKKE LETT: Det var vært tøft for Dakota å håndtere berømmelsen. Foto: NTB Scanpix / Magnus Sundholm Vis mer

- Det var lettere enn første gangen siden Jamie og jeg er så nære nå. Det gjorde at alt føltes mye mer komfortabelt.

For Dakota har det heller ikke vært så lett å venne seg til all oppmerksomheten disse filmene har gitt henne.

- Jeg tror aldri det er noe jeg kommer til å venne meg til. Jeg har de samme vennene, som jeg hadde før. Det er noen ganger rart når noen kjenner meg igjen på gaten. Det føles som offentligheten eier en del av meg, og det er ikke nødvendigvis den beste følelsen, sa hun til Se og Hør.

​Les også: «50 Shades of Grey»-stjernen kastet toppen på filmsettet​

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer