BARNESTJERNE: Brooke Shields ble verdensberømt da hun som 14-åring spilte inn filmen "Den blå lagune" sammen med Christopher Atkins. Men fire år tidligere tok hun et nakenbilde som nå skaper storm.
BARNESTJERNE: Brooke Shields ble verdensberømt da hun som 14-åring spilte inn filmen "Den blå lagune" sammen med Christopher Atkins. Men fire år tidligere tok hun et nakenbilde som nå skaper storm.Vis mer

Naken Brooke skaper storm

- De burde ha stolt på magefølelsen sin og ikke vist dette bildet, sier kritikerne av et bilde av en naken Brooke Shields som 10-åring.

SEHER.NO: Hollywood-stjernen Brooke Shields (44) er kjent for sine roller i filmer som "Den blå lagune" og TV-serien"Suddenly Susan", men nå er det et bilde av henne som ti-åring, som har ført henne på avisforsidene i Storbritannia.

I sin nye utstilling "Pop Life" har det anerkjente museet Tate Modern hengt opp et fotografi som viser en ti år gammel Brooke Shields. På bildet er hun naken og kun dekket med olje og litt sminke i ansiktet.

Bildet er ifølge Daily Mail en reproduksjon av et porterett som fotografen Gary Cross tok i 1975. På 1980-tallet skal Brooke Shields og hennes mor flere ganger ha forsøkt å forby videre bruk av bildet - uten å lykkes.

Nå frykter flere barneorganisasjoner at Tate-utstillingen skal bli en attraksjon for pedofile.

Michelle Elliott i veldedighetsorganisasjonen Kidscape betegner bildet som "barneporno".

- Jeg bryr meg ikke om de viser nakne voksne, men jeg har et problem med at barn blir vist mens de poserer på en seksuell måte. De burde ha stolt på magefølelsen sin og ikke vist dette bildet, sier hun til Daily Mail.

Museumsledelsen ba om juridisk hjelp før de bestemte seg for å ta porterettet med i utstillingen, og  har hengt bildet i et eget rom med en advarsel på døren om at mange vil finne bildet utfordrende.

Fotografen Richard Prince, som står for reproduksjonen av det originale bildet, hevder målet er å få tilskueren til å ta stilling til "den forstyrrende følelsen" i det originale bildet, ifølge Daily Mail.

Disse argumentene preller imidlertid av på rasende barne- og familieorganisasjoner.

- Foreldrene til unge jenter vil bli sjokkert over at de viser dette, sier Simon Calvert i The Christian Institute til avisa.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no, eller ring vår tipstelefon 93076767. 
LES OGSÅ:
Nakenvideo havner i retten