TV-MILLIONÆR: I 2006 tjente Knut Nærum 1,5 millioner, nå bruker han sin kreativitet for Redd Barna. Her med "Nytt på nytt"-kollegaene Linn Skåber og Jon Almaas. Foto: SCANPIX
TV-MILLIONÆR: I 2006 tjente Knut Nærum 1,5 millioner, nå bruker han sin kreativitet for Redd Barna. Her med "Nytt på nytt"-kollegaene Linn Skåber og Jon Almaas. Foto: SCANPIXVis mer

Nærum gjør som Nesbø

Nesbø har donert to millioner, nå gir Nærum bort inntekten.

SEHER.NO: Redd Barnas innsats for at alle barn skal få sjansen til å lære seg å skrive og lese har fått økonomisk hjelp takket være Jo Nesbøs (48) skrivekunster.

Hans siste bok, "Hodejegerne" har tjent inn millioner kroner til hans eget prosjekt Harry Hole-stiftelsen, hvor alt overskuddet skulle brukes til å dele ut en pris i forbindelse med arbeidet for barn med lese- og skrivevansker.

Men før det har han samarbeidet med Ascehoug og Redd Barna, hvor alt overskuddet ved salget av boken "Det hvite hotellet" inkludert hans egne royalties, gikk til nettopp Redd Barna.

På Aschehougs høstlansering ble det klart at Knut Nærum (26) nå vil ta etter Nesbøs eksempel.

Muligens allerede til høsten vil boka "Sneglemannen" komme i butikkhyllene. Til glede for Nærums fans, og altså barn i krig og konflikt som kan få mulighet for skolegang takket være inntektene fra boka.

Men Nesbø og Nærum har mere til felles, Nesbø er snart aktuell med oppfølgeren til barneboka "Doktor Proktors prompepulver", nemlig "Doktor Proktors tidsbadekar"

- Jeg skulle gjerne ha fortsatt med prompingen, men dattera mi syntes det ble for mye promping. Så da drøftet jeg noen idéer med henne, nettopp mens hun var i et badekar, og vi ble enige om denne, sier han på pressekonferansen.

Mens Nærum i 2005 skrev barneboka "Kalle Komet", siden har det kommet to bøker til i serien om miljøhelten.

- "Sneglemannen" er myntet på et voksent publikum, sier informasjonssjef for Aschehoug Even Råkil til Seher.no. 

Mer enn det kunne han ikke avsløre om handlingen. 

Knut Nærum har de siste årene skrevet flere humorristiske og noe samfunnskritiske bøker, som "Krig", og "Monster".

Har du et kjendistips? Tips oss på Seher@seher.no!

LES OGSÅ: Nesbø løy om væpnet ran