«Farmen»-Vibecke:

Nær døden-opplevelsen endret alt

Vibecke Garnaas (44) sa opp jobben som seriøs forretningskvinne for å bli «spirituell coach» på heltid.

STORE KONTRASTER: «Farmen»-deltakeren Vibecke Garnaas (44) fikk et annet, og helt nytt syn på livet etter at hun havnet i en dramatisk ulykke som 17-åring. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
STORE KONTRASTER: «Farmen»-deltakeren Vibecke Garnaas (44) fikk et annet, og helt nytt syn på livet etter at hun havnet i en dramatisk ulykke som 17-åring. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer
Publisert

Vibecke Garnaas (44) har gjort seg bemerket i årets «Farmen»-sesong, der hun - ved siden av sitt gode humør og positive tilnærming - har fått mye oppmerksomhet for sine spirituelle interesser.

Når Se og Hør møter realityprofilen hjemme i Moss, der hun bor med ektemannen Arne og døtrene Ella Marie (12) og Malene (14), blir det fort klart at Garnaas vier mye tid til det alternative. Trebarnsmora jobber som såkalt spirituell coach, og hevder selv at hun alltid har hatt spesielle «ressurser» og «evner».

Det var likevel en nær døden-opplevelse på begynnelsen av 90-tallet, da «Farmen»-profilen var 17 år, som for alvor skulle få Garnaas til å endre synet på livet.

Dramatisk

Det er i et intervju med fredagsutgaven til Se og Hør at 44-åringen først forteller om den dramatiske hendelsen, der hun falt gjennom en glassvegg under en ferietur til USA. Garnaas falt med hodet først, og ble hardt skadd.

- Først ble jeg svimmel, og så kom smertene. Sakte, men sikkert gikk det opp for meg hvor ille det kunne gått, forteller hun til ukebladet.

PÅ TV: Vibecke Garnaas (44) har gjort seg bemerket i årets «Farmen»-sesong, der hun fortsatt er blant de gjenværende deltakerne. Foto: Alex Iversen / TV 2
PÅ TV: Vibecke Garnaas (44) har gjort seg bemerket i årets «Farmen»-sesong, der hun fortsatt er blant de gjenværende deltakerne. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Selv er Garnaas overbevist om at noe såkalt «overnaturlig» reddet henne fra døden. Tilbake i Moss forklarer 44-åringen at hun forstår at mange er kritiske til hennes oppfatning.

- Samtidig er jeg er ikke så opptatt av hvordan andre ser meg. Jeg respekterer andre mennesker, og forventer det samme i retur. Hvis noen henger seg opp i at jeg er litt annerledes, sier det mer om den personen enn om meg. Jeg har i hvert fall aldri tenkt at jeg er gal, forteller hun.

MYE OPPMERKSOMHET: Når «Farmen»-Ingebjørg ankommer «Torpet», blir «Farmen»-veteranen Frank svært opphengt i brystene hennes. Video: TV 2 Sumo / Rød Løper Vis mer

Sa opp på dagen

Det var først i 30-åra at Garnaas valgte å satse fullt og helt på «åndelig» virksomhet. Før det hadde hun jobbet i farens firma, som salgssjef, og som daglig leder for et reisebyrå hjemme i Moss.

I begge jobbene kjente «Farmen»-profilen på en følelse av at hun burde gjøre noe annet. Hun sa opp og gikk på dagen - to ganger.

- Det er sånn livet mitt har vært, jeg liker at det av og til butter imot fordi det er en gylden mulighet for å lære noe nytt, forteller hun.

Første gang Garnaas valgte å si opp jobben, hadde hun og ektemannen akkurat fått datter nummer to, og kjøpt hus og bil. Det var med andre ord ingen ideell periode å gå arbeidsledig.

- Jeg følte riktignok ikke at jeg hadde noe valg, og var villig til å selge alt bare jeg fikk gjøre noe annet som føltes mer meningsfylt. Vi hadde det bra sammen, og ble enige om at det var det viktigste, sier hun.

STARTET PÅ NYTT: Vibecke Garnaas gjorde helomvendig i karrieren. Det angrer hun ikke et sekund på i dag. Her avbildet hjemme i Moss. Foto: Anniken Aronsen / Se og Hør
STARTET PÅ NYTT: Vibecke Garnaas gjorde helomvendig i karrieren. Det angrer hun ikke et sekund på i dag. Her avbildet hjemme i Moss. Foto: Anniken Aronsen / Se og Hør Vis mer

Negative tilbakemeldinger

I dag lever Garnaas godt som såkalt spirituell coach, et yrke hun trives særdeles godt med. Kritiske tilbakemeldinger, som har økt i omfang etter at hun ble kjent som «Farmen»-Vibecke, lar hun som regel prelle av.

Ett sted går riktignok grensen:

ALVORLIG: «Farmen»-deltakeren Agna Hollekve forteller om en dramatisk hendelse på gården, som gjorde at hun måtte fraktes til sykehus. Video: Rød Løper Vis mer

- Det var en som sendte en negativ melding til dattera mi, og det finner jeg meg ikke i. Når det går utover barna mine kommer mammaen i meg virkelig fram, forteller hun, og fortsetter:

- Ellers har jeg til og med fått brev kritiske brev i postkassa. Men det bryr jeg meg ikke om, forsikrer hun.

- Mange som meg

Særlig det siste året, etter at prinsesse Märtha Louise (48) ble kjæreste med den selverklærte «sjamanen» Durek Verrett (45), har det blitt tydelig at mange nordmenn er kritiske til alternativ-bransjen. I høst ble det klart at boka hans, som etter planen skulle utgis hos Cappelen Damm, ble stoppet etter omstridte avsnitt om kreft.

Selv om Vibecke Gaarnas ikke ønsker å mene noe om Durek Verrett, håper hun, for sin egen del, at «Farmen»-deltakelsen kan bidra til å mykne opp kritikerne.

GIKK GALT: Terje Leer skadet seg kraftig under «Farmen»-tvekampen. Video: TV 2 / Jonas Scheie Hammer Vis mer

- Det er mange andre som meg der ute. Hvorfor skal vi bli kalt «hekser» og lignende ting, når vi bare lever livet vårt etter beste evne, spør 44-åringen.

Gaarnas er fortsatt blant de gjenværende deltakerne som kjemper om å vinne «Farmen». Finalen er neste helg.

LES OGSÅ: Dårlige nyheter for Victoria Beckham

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer