Nær døden ni år gammel

- Jeg fikk en dramatisk start på livet, sier TV2-anker Arill Riise.

NÆR DØDEN: Et ras i hjembygda førte til at Arill Riise som niåring ble dypt begravet i snøen og det var såvidt han overlevde.  Foto: TV2
NÆR DØDEN: Et ras i hjembygda førte til at Arill Riise som niåring ble dypt begravet i snøen og det var såvidt han overlevde. Foto: TV2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Under OL i Sotsji skal TV2-anker Arill Riise (55) guide seerne gjennom opp- og nedturer i Russlands snødekte landskap. Selv har han dramatiske minner fra vinteren hjemme på gården i Hjørundfjorden.

Ni år gammel holdt han på å dø da han ble begravet av et voldsomt snøras.

- Til å begynne med ropte jeg det jeg kunne på mor og far, men merket tidlig at jeg ikke hadde krefter til å fortsette. Da kom tanken på at jeg faktisk skulle dø, og tenkte at livet var over. Jeg kom på at det i Bibelen står «la de små barna komme til meg», og tenkte at det var ok, sier han til Dagbladet Magasinet.

Mistet broren i snøraset

Niåringen lå fastklemt under en bjelke, noe som skapte en luftlomme og trolig reddet livet hans.

- Jeg kjente en enorm ro da jeg aksepterte at jeg kom til å dø. Det har gjort at jeg ikke er så redd for ting.

Da han etter tre timer ble gravd frem var han bevisstløs. Arill overlevde snøraset, mot alle odds, men lillebroren Ivar var ikke like heldig og døde bare fire år gammel.

- Jeg fikk en dramatisk start på livet. Etter å ha overlevd et slikt snøras, skal det litt til å skubbe meg over ende, sier Arill til avisen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer