Tammy Slaton:

Nær døden: - Lungene hennes ga opp

TLC-stjernen havnet i kunstig koma.

KOMA: TLC-stjerna Tammy Slatton var nær døden, og ble lagt i kunstig koma. Heldigvis overlevde hun. Foto: Skjermdump Instagram
KOMA: TLC-stjerna Tammy Slatton var nær døden, og ble lagt i kunstig koma. Heldigvis overlevde hun. Foto: Skjermdump Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flere programmer på TV-kanalen TLC har gjort stor suksess i Norge, og verden for øvrig, og det er nok flere som kjenner igjen serietitler som «Sister Wives», «90 Day Fiancé» og «Say Yes to the Dress».

En av kanalens mest populære serier, «1000-lb Sisters», som handler om søstrene Amy Slaton-Halterman (34), Tammy Slaton (35) og deres familie, er også blitt flittig omtalt de seneste årene.

DRAMA: Se bildene fra «Sister Wives», her blir det drama! Video: TLC Vis mer

Serien omhandler søstrenes hverdag, samt deres vei mot vektnedgang.

Seriens tredje sesong har i disse dager sesongavslutning, der seerne får være vitne til en svært skummel hendelse, ifølge People.

Nær døden

I sesongavslutningen, som ble vist denne uken, får man se at Tammy har besluttet å legge seg inn på et rehabiliteringssenter, etter flere år med problemer med alkohol, vekt, e-sigarettavhengighet og depresjon.

Etter at broren, Chris Combs, og kona Brittany har sluppet henne av ved senteret, får de beskjed om at 35-åringen har sluttet å puste.

- De sier bare at lungene hennes har gitt opp, og at kroppen hennes er i ferd med å svikte. Så, du vet, på dette tidspunktet tenker vi at vi må planlegge begravelsen for lillesøsteren min, sier søsteren Amanda.

KRISE: Alt er ikke som det skal med familien i «Sister Wives». Her er promoen for sesong 16. Video: TLC Vis mer

Utførte inngrep

På sykehuset blir Tammy plassert på en respirator og lagt i kunstig koma.

- De visste ikke om hun kom til å klare seg gjennom natten, eller klare seg gjennom den neste timen. Vi var der i fire dager, og den siste dagen vi var der våknet hun. Hun fortalte oss at hun elsket oss og at hun ville dra hjem, sier Chris videre i episoden.

På sykehuset utførte legene en trakeotomi på 35-åringen. Det er et inngrep der man lager et hull i luftrøret for å gjøre pasienten i stand til å trekke pusten midlertidig gjennom strupehodet, ifølge Store medisinske leksikon.

Nå er hun imidlertid på bedringens vei.

BODY BIZARRE: I serien «Body Bizarre» møter vi mennesker med helt spesielle og mystiske sykdommer. Video: Rød Løper/Dplay Vis mer

- Hun lever

Etter tre uker på sykehuset fikk Tammy endelig dra tilbake til rehabiliteringssenteret.

- Hun har det bra. Hun lever. Hun har livet sitt, sier søstera Amy med tårer i øynene.

I senere tid har det blitt avslørt at 35-åringen har gått ned over 50 kilo. På Instagram har hun publisert en rekke innlegg, der man kan se at hun fremdeles får hjelp til å puste ved hjelp av et pusteapparat.

- Jeg gjør ikke dette for noen andre enn meg. Jeg har bestemt meg for å sette meg selv først. Ta vare på Tammy, uttaler Tammy.

BAR BAKKE: For tre år siden fikk Sarah Elise Kolpus en mystisk sykdom som endret livet hennes totalt. Vis mer

LES OGSÅ: På sykehus etter prompe-ulykke

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer