Gordon Ramsay:

Nær døden: - Å faen

- Jeg trodde jeg skulle dø.

Å FAEN: Kjendiskokk Gordon Ramsay har levd et heftig liv. Nå får en hendelse fra 2008 ny oppmerksomhet. Foto: Chris Pizzello / INVISION / TT / NTB
Å FAEN: Kjendiskokk Gordon Ramsay har levd et heftig liv. Nå får en hendelse fra 2008 ny oppmerksomhet. Foto: Chris Pizzello / INVISION / TT / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ingen tvil om at Gordon Ramsay (54) har rykte på seg for å være den tøffeste kokken på tv. Og ikke bare er han kjent for å slenge med leppa, men han er også en av verdens best betalte kjendiskokker.

Det har han har blitt etter utallige suksessrike tv-programmer, flere restauranter og egne produkter.

Interessefeltet hans stopper imidlertid ikke der. I tillegg til å være en av de beste i verden på kjøkkenet, legger han også ned mye tid og energi i trening og actionfylte utflukter.

Under en hendelse på Island holdt det imidlertid på å gå skikkelig gærent for kjendiskokken.

TRIKS: Kjendiskokken Gordon Ramsay er notorisk for å skjelle folk ut. Det ser ikke datteren Tilly ut til å bry seg om. Video: @gordongram. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

- Trodde jeg skulle dø

Under innspillingen av programmet «The F word» lurte han nemlig døden trill rundt i det som kunne vært en svært tragisk ulykke.

Den gang var han på lundefugl-jakt da han sklei, falt ned en klippe og datt ned i iskaldt vann - der han nesten druknet.

54-åringen var deretter under vann i 45 sekunder. Kokken er vanligvis en svært habil svømmer, men ble dratt under vann av alle de tjukke vinterklærne han hadde på seg.

Det var ikke før en kollega kastet ned tau til ham at han klarte å dra seg selv i sikkerhet.

- Jeg trodde jeg skulle dø. De sier at katter har ni liv. Jeg har hatt tolv og vet ikke hvor mange fler jeg har. Jeg husker at jeg tenkte: «Å faen». Skoene mine og de vanntette klærne dro meg ned, uttalte han i et intervju, gjengitt av LadBible, og fortsatte:

DRØYT: Programleder for «Luksusfellen», Lene Drange, får sjokk når hun åpner kjøleskapet til gourmetkokk Kenneth Jahnsen Collins. Vis mer

- Jeg er en ekstremt god svømmer, men jeg klarte ikke å komme meg til overflaten. Jeg fikk panikk og lungene mine fylte seg med vann. Da jeg kom meg opp og fikk tatt av meg støvlene var jeg helt nummen.

Det skal for øvrig nevnes at hendelsen skjedde i 2008, men at det først er nå den får oppmerksomhet i forbindelse med premieren på programmet hans «Gordon Ramsay: Uncharted» - som et bevis på at ting kan gå fryktelig galt. I den nye serien besøker han Island igjen.

Spiste rått hjerte

Det var under samme tur til Island at kjendiskokken fikk svært mye kritikk, etter at det ble kjent at han og teamet hans jaktet lundefugl.

Lundefugl er i dag en fredet art i Norge, siden arten har en høy risiko for å dø ut, ifølge WWF.

I episoden kunne man blant annet se en jeger brekke nakken på en lundefugl og dra ut hjertet - som Gordon spiste rått.

Klipp fra "Hellstrøm rydder opp" på TV3: Eyvind Hellstrøm kjefter på kokken som ikke klarer å servere maten ordentlig. Vis mer

Han ble også hakket på nesa av en av fuglene, noe som resulterte i at han måtte sy flere sting.

KARMA: Gordon Ramsay ble bitt i nesen av en lundefugl han prøvde å fange. Foto: Skjermdump YouTube.
KARMA: Gordon Ramsay ble bitt i nesen av en lundefugl han prøvde å fange. Foto: Skjermdump YouTube. Vis mer

54-åringen hevdet seinere at de hadde fått tillatelse gjennom en lisens til å drepe tusen lundefugler. En talsperson for programmet uttalte kort tid etter at de bare hadde fanget to fugler.

LES OGSÅ: Overrasket på Kanye-fest

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer