Nadia og de derre andre

Joda, overraskelsen var i hvert fall stor...

Publisert
Sist oppdatert
I SEINFELD-EPISODEN «The Doll» fra 1996, lages det et stort nummer ut av hvordan ingen klarer å huske navnet på alle de tre tenorene på en gang. Og konsekvent gjennom episoden blir de tre omtalt som Pavarotti, Domingo og «the other guy».

HVEM SOM ER «THE OTHER GUY» i trioen som skal lede årets internasjonale Grand Prix-finale, vil vel variere avhengig av hvem man spør. Men det er nok som med de tre, og langt mer kjente, tenorene, få som onsdag formiddag hadde klart 3 av 3 navn, eller 2 av 3 for den saks skyld, om de ble forelagt bildene av NRK-trioen. Det aner meg at til og med etter finalen 29. mai, vil de tre norske programlederne bli omtalt som «Nadia, Erik og hun andre» eller «Nadia, Haddy og han andre».

FOR DET ER LITEN TVIL om at NRK ikke har plukket fra øverste kjendishylle når de har valgt Erik Solbakken og Haddy N’jie ved siden av Nadia Hasnaoui som programledere til den internasjonale finalen. Og selv om NRK åpenbart har tro på at de kan levere varene, er publikum langt mer kritisk. 54 prosent av Seher.nos lesere mener de tre var et feil valg, 29 prosent svarer at de var riktig valg og 17 prosent har ikke gjort seg opp en mening om dem.

Og i debatten på artikkelen der de tre ble presentert i går, er flere lesere kritiske til valget.

«DU SLETTE TID, de må ha snudd lista opp ned og plukket programledere fra bunnen, elendig valg, det gjelder alle tre! » Skriver en leser som kaller seg Lulu.

«Dette skal sendes over hele Europa, og så velger de disse tre til å representere oss? Katastrofe! Der fins 100 alternativer som er bedre!,» skriver en annen.

ANDRE MENER AT de tre bør få sin sjanse før de blir møtt av kritikk, og det har de helt rett i. Likevel må det sies at det var en viss sjokkeffekt, da disse tre endte opp med den mest omdiskuterte TV-jobben i år. Alt hemmelighetskremmeriet med møter i smug kunne nok de ansvarlige spart seg, for ingen ville forstått sammenhengen mellom møtene og hvem som ble valgt ut uansett.

OG DET SOM I HVERT FALL er sikkert, er at ingen har tjent seg rike på oddsen av dette valget. For sannsynligheten for at noen skulle klart å sette samme disse tre navnene, var mindre enn å vinne 83 millioner i Vikinglotto i går.

Jeg vet ikke om det sier mest om de såkalte eksperttipsene, pressen eller NRK selv. Den dommen kommer etter finalen.

DETTE ER RISIKOSPORT fra NRKs side. En uvant risikosport også, for en kanal som til vanlig dyrker sine etablerte kjendiser i så stor grad at mange fortsetter i jobben langt utover pensjonsalder. Slik sett hadde jeg blitt mindre forundret om Geir Helljesen hadde dukket opp i Nadia Hasnaouis rolle som stemmeteller. Valget av Nadia er imidlertid trygt og godt, og vi vet hun har rutine nok. Men de to andre er såpass uskrevne blad, at man aldri vet hvordan de vil takle direktesendinger av dette formatet. Om dette er starten på et generasjonsskifte i NRK så hilses det velkommen, da står kanskje snart sporten for tur også…

FORHÅPENTLIGVIS KAN VI etter finalen 29. mai si at: «Wow! Nadia klarte seg bra, men jeg hadde aldri trodd at de derre andre skulle være så gode»…

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer