Frank Løke:

Nådde toppen: - Ekstreme påkjenninger

Idrettsstjerna Frank Løke har nådd toppen av verdens nest høyeste fjell.

FARLIG: Frank Løke har nådd toppen av K2, som ligger mellom Pakistan og Kina i Asia. Foto: Privat / Instagram
FARLIG: Frank Løke har nådd toppen av K2, som ligger mellom Pakistan og Kina i Asia. Foto: Privat / Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De seneste dagene har Frank Løke (42) vært på en tøff reise til toppen av verdens nest høyeste fjell, K2. Fjellet ligger i fjellkjeden Himalaya mellom Pakistan og Kina, og er kjent for å være blant de mest utfordrende fjellbestigningene.

Etter planene skulle toppstøtet påbegynnes klokka fire torsdag ettermiddag, norsk tid. Her estimerte de å nå toppen rundt åtte timer seinere. Det forteller Løkes pressekontakt, Torkjel Haabeth, til Se og Hør.

- Frank bekreftet kl. 00.37 norsk tid å ha nådd toppen av K2, 8611 moh på rekordtid, til tross for ekstreme påkjenninger underveis fra camp 4. Frank melder om at han var først på toppen av samtlige klatrere i år.

- Følelsesladet

Både Frank og Pemba Tashi (sherpaen, journ.anm.) er i god forfatning og melder om tilstrekkelig med oksygen.

- En risikofylt nedstigning til camp 3 står nå for tur, hvor 80 prosent av ulykkene skjer. Gårsdagen før avreise fra camp 4 ble svært følelsesladet da Frank fikk snakket med eldstedatteren Ada over satellittelefon.

Videre forteller Haabeth at Franks samtale med dattera førte til mange tårer, og ga enormt med energi. Seinere sendte Ada meldingen:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer