Ivanka Trump:

Naboene raser mot sikkerhets-opplegget: - Jeg skrek

Parkeringsnekt og blokader setter sinnene i kok hos naboene i det eksklusive nabolaget i Washington D.C.  

LEVER LIVET: Ivanka Trump er ofte å se ved farens side. På grunn av hans stilling som USAs president, beskyttes han av Secret Service-politiet. Familien hans får også lignende beskyttelse. Det har Ivankas naboer reagert på. Foto: Evan Vucci/ AP Photo/ NTB scanpix
LEVER LIVET: Ivanka Trump er ofte å se ved farens side. På grunn av hans stilling som USAs president, beskyttes han av Secret Service-politiet. Familien hans får også lignende beskyttelse. Det har Ivankas naboer reagert på. Foto: Evan Vucci/ AP Photo/ NTB scanpix Vis mer

Det var i januar at Donald Trumps eldste datter Ivanka tok med seg ektemannen og barna til Washington D.C., for å bo så nærme den nyinnsatte presidenten som mulig.

Ivanka Trump og ektemannen Jared Kushner har gjort alt annet enn å holde en lav profil siden de flyttet til den amerikanske hovedstaden. De har fått kritikk flere ganger, for alt fra kleskolleksjoner til rolleblanding.

Som en del av Trump-familien, og fordi de bare bor et steinkast unna Obama-familien, er gatene rundt huset deres stadig fylt med Secret Service-biler og -ansatte.

Nå har presidentdatteras nærmeste naboer fått nok. I et forsøk på få få ro tilbake til nabolaget, har de tatt saken i egne hender.

- Jeg skrek

Trump og Kushner, som har tre barn sammen, skaffet seg en bolig på Tracy Place NW i Kalorama-området, med seks soverom og fem ildsteder seint i fjor. Da den lå på markedet ba selger om nesten 46 millioner kroner for eiendommen. Ivanka og Jared leier imidlertid huset, men det er ikke kjent for hvor mye.

Et lite steinkast unna ligger det nye huset til Obama-familien, som i januar forlot Det hvite hus etter åtte år som presidentfamilie. Deres hus har for øvrig ni soverom og 8,5 bad.

Saken fortsetter under bildet.

BOR HER: Ivanka Trump og familien leier dette huset i Kalorama-området i Washington D.C. Nå er det parkeringsforbud på utsiden, og naboer oppgir at det til tider er hele ti Secret Service-biler på utsiden. Foto: AFP, NTB scanpix 
BOR HER: Ivanka Trump og familien leier dette huset i Kalorama-området i Washington D.C. Nå er det parkeringsforbud på utsiden, og naboer oppgir at det til tider er hele ti Secret Service-biler på utsiden. Foto: AFP, NTB scanpix  Vis mer

Den amerikanske avisa The Washington Post har pratet med flere av naboene i det eksklusive nabolaget. Mange av dem finner seg ikke i opplegget Secret Service gjennomfører for å beskytte familien.

Først og fremst er det parkeringsforbud som har fått naboene til å rase. Totalt fire skilt er satt opp i nabolaget, som sørger for at de som bor der ikke får parkert. Paradokset her er ifølge nabo Marti Robinson at Secret Service ofte har nærmere ti stasjonsvogner parkert utenfor Ivanka Trumps hus.

Advokatnabo Rhona Friedman har også reagert.

- Jeg begynte å skrike. Om man ikke rekker å parkere før plassene blir opptatt, er man død. Vi hadde et rolig og hyggelig lite nabolag og nå har det blitt et sted hvor masse folk tar bilder, forklarer hun.

Saken fortsetter under bildet.

HØY SIKKERHET: Secret Service sin hovedoppgave er å beskytte presidenten og familien hans. Da Donald Trump skulle innsettes som president i januar var kortesjen med bevæpnede menn stor.  Foto: NTB scanpix
HØY SIKKERHET: Secret Service sin hovedoppgave er å beskytte presidenten og familien hans. Da Donald Trump skulle innsettes som president i januar var kortesjen med bevæpnede menn stor. Foto: NTB scanpix Vis mer

Presidentens sikkerhetsteam har også satt opp metallblokader i hver ende av kvartalet, noe som får naboene til å reagere. I tillegg klages det på rappkjefta Secret Service-vakter som ofte snakker høyt og bytter klær midt på gata.

Borgermesteren har mottatt klager, som har sørget for at noen av parkeringsskiltene er blitt fjernet.

Dette er nok imidlertid ikke det siste vi hører fra naboene. I et tilsvar til avisa svarer Secret Service at de «gjør sitt ytterste for å samarbeide med bedrifter og beboere» i nærheten, men at førsteprioriteten er å tilby beskyttelse av høyeste grad til Trump-datteren.

Tok datteren i forsvar

I starten av februar ble det kjent at det luksuriøse varemagasinet Nordstrom har valgt å droppe klesmerket til Ivanka Trump.

ELLE påpekte den gang at klær og tilbehør fra Ivankas merke i all stillhet hadde blitt fjernet fra nettsidene til Nordstrom.

Dette vakte raskt spekulasjoner om at Nordstrom valgte å fryse ut presidentdatteras merke, ettersom forbrukere er blitt oppfordret til å boikotte merker og tjenester med bindinger til Trump-familien den siste tida.

Varemagasinet avviste disse spekulasjonene, og hevdet at de valgte å kutte ut Ivankas merke denne sesongen på grunn av for dårlig salg, skrev The Washington Post.

President Trump kjøpte derimot ikke Nordstroms forklaring. På sin private Twitter-konto rettet Donald Trump kraftig skyts mot varemagasinet:

«Min datter Ivanka er blitt behandlet så urettferdig av Nordstrom. Hun er en fantastisk person - presser meg alltid til å gjøre det som er rett! Forferdelig!» twitret han.

Presidenten valgte dessuten å retweete sin personlige tirade mot varemagasinet på den offisielle Twitter-kontoen til USAs president - kjent som @POTUS.

FÅR IKKE STYRE BUSINESSEN: Ivanka Trump har vært en del av selskapet i flere år, og Trump ville egentlig la Ivanka og hans sønn styre selskapet mens han var president. Dette blir det nå ikke noe av, forteller Trumps rådgiver Sheri Dillon under pressekonferansen onsdag. Video: Reuters Vis mer

LES OGSÅ: - Melania nekter å dele seng med Donald Trump