Morsdag:

- Nå vet jeg hvordan det er å ha mammahjerte

Slik markerer kjendisene morsdagen.

FØRSTE MORSDAG: Tidligere tv-profil Samantha Skogrand (29) er blant kjendisene som markerer morsdagen i dag, søndag. Her avbildet i februar i fjor. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
FØRSTE MORSDAG: Tidligere tv-profil Samantha Skogrand (29) er blant kjendisene som markerer morsdagen i dag, søndag. Her avbildet i februar i fjor. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det har ennå ikke gått helt opp for meg at jeg er mor, forteller Samantha Skogrand (29) til Se og Hør.

Søndag markerer den tidligere TV 2-profilen sin første morsdag, sammen med mødre over hele landet. Morsdag er som kjent en særskilt hedersdag for nettopp mødre, som i Norge feires andre søndag i februar.

Samantha Skogrand og kjæresten, tidligere skiskytter Emil Hegle Svendsen (33), ble foreldre for første gang i slutten av januar, til en liten gutt. Den nybakte moren legger ikke skjul på at hverdagen er snudd på hodet.

Feirer med vintersport

- Det er så altoppslukende og man vil bare at de skal ha det best mulig. Nå vet jeg hvordan det er å ha et mammahjerte, forteller hun, og legger til:

- Emil og jeg er veldig takknemlige for at vi har fått en frisk liten gutt. Vi «feirer» med mating og vintersport på tv.

Skogrand har også delt et bilde av seg selv og sønnen på Instagram, der hun legger ved en kjærlig hyllest:

«Lille venn. Det har fortsatt ikke gått opp for meg at jeg er mammaen din. Vi kjenner hverandre ikke så godt ennå, men etter 12 dager så har jeg lært at du liker å bli kilt bak øret og at Kim Larsen-sanger er din greie. Lite visste jeg hvor skummelt og altoppslukende dette kom til å bli, men vit at vi er så takknemlige. Gleder meg til resten av livet med deg <3 Gratulerer med morsdagen, alle sammen!»

Også bloggeren Julianne «Pilotfrue» Nygård (28) feirer sin første morsdag i dag. 28-åringen ble mamma til lille Severin i fjor sommer, som hun har sammen med ektemannen Ulrik Nygård (39).

- Surrealistisk

«Pilotfrue» har lenge vært åpen om den vanskelige veien ekteparet har gått for å oppnå drømmen om å bli foreldre. Dette gjør hun også et tydelig poeng av på Instagram søndag:

«Min aller første morsdag! En dag jeg en gang aldri trodde jeg skulle få oppleve. Jeg er heldig», skriver hun.

Til Se og Hør utdyper Nygård:

- Det er helt fantastisk og nesten litt surrealistisk. For bare to år siden trodde jeg jo aldri at jeg skulle få oppleve å bli mamma. Derfor betyr denne dagen veldig mye for meg. Ulrik er dessverre på jobb i dag, men jeg har fått blomster og gave av min kjære sønn. Jeg fikk en stor rosebukett og solbriller, sier forteller hun.

Ærlig

Bloggkollega Jørgine Massa Vasstrand (29), også kjent under bloggnavnet «Funkygine», har utvidet familien med et tredje barn siden forrige morsdag.

Vasstrand og ektemannen, Morten Sundli (29), fikk sitt første barn sammen i fjor sommer, da sønnen Milano kom til verden. Fra før har treningsbloggeren barna Filippa og Sokrates fra tidligere forhold.

I dagene etter fødselen av sitt tredje barn, delte 29-åringen flere tanker omkring den såkalte mammakroppen. Trebarnsmoren publiserte blant annet flere svært ærlige bilder av seg selv på egen blogg, der hun tok et kraftig oppgjør med forventningspresset.

- Jeg ønsker å fremstille det så riktig som mulig og ikke legge skjul på noe. Det er mange som har urealistiske tanker om hvordan kroppen ser ut etter fødsel, fortalte Vasstrand til Se og Hør om bildene.

- Gratulerer til alle superhelter

29-åringen markerer morsdagen med nok et ufiltrert bilde på Instagram, som ifølge henne selv er tatt fem dager etter fødselen:

«Å være mamma er det mest overveldende og fantastiske jeg noen gang har, og kommer til å oppleve. Gratulerer med dagen til alle superhelter der ute», skriver hun.

Se hvordan flere kjendiser markerer morsdagen under (legg særlig merke til det siste bildet, he-he):

LES OGSÅ: - Livet har ikke forandret seg etter at jeg ble mor

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer