FORLATT - MEN IKKE AV FAMILIEN: Chevy Chase skal nå veie 135 kilo, og den 192 centimeter høye stjernens helse skaper bekymring. Trebarnsfaren er kjent for å ha blitt uvenner med de fleste av sine Hollywood-kollegaer, men kona Jayni og datteren Caley er trofaste støttespillere. Foto: All Over Press
FORLATT - MEN IKKE AV FAMILIEN: Chevy Chase skal nå veie 135 kilo, og den 192 centimeter høye stjernens helse skaper bekymring. Trebarnsfaren er kjent for å ha blitt uvenner med de fleste av sine Hollywood-kollegaer, men kona Jayni og datteren Caley er trofaste støttespillere. Foto: All Over PressVis mer

Nå veier Chevy Chase 135 kilo

På 80-tallet var han en av verdens største komikere. Nå er Chevy Chase bare stor, sliter med helsa - og er uvenner med de fleste.

SEOGHØR.NO: Sist uke ble Chevy Chase (70) fraktet til sykehus med voldsomme pusteproblemer. Legene mistenkte at det dreide seg om hjerteinfarkt. Etter å ha ligget fire timer til observasjon, ble han likevel utskrevet.

- Det var bare et astmaanfall, forklarer en talsmann for komikeren ifølge Aftonbladet.

80-TALLS-SUKSESS: Hele verden lo av den håpløse familien Griswolds katastrofale ferieturer i «Hjelp vi er på ferie»-filmene. Her er Rusty (Anthony Michael Hall), Clarck (Chase) Ellen (Beverly D'Angelo) og Audrey (Dana Barron) klar for tur i 1983. Foto: All Over Press
80-TALLS-SUKSESS: Hele verden lo av den håpløse familien Griswolds katastrofale ferieturer i «Hjelp vi er på ferie»-filmene. Her er Rusty (Anthony Michael Hall), Clarck (Chase) Ellen (Beverly D'Angelo) og Audrey (Dana Barron) klar for tur i 1983. Foto: All Over Press Vis mer

Om astmaen har utviklet seg i takt med vekta er uvisst, men «Hjelp vi er på ferie»-stjernen skal nå veie 135 kilo.- Han er nesten ikke til å kjenne igjen. Magen hans er blitt enorm! forteller en fan som nylig møtte komikeren til Hollywood Daily News.

Bilder av Chevy bekrefter at han har fått en hel del ekstra kilo, men det er ikke første gang trebarnsfarens livsstil truer helsa. Helt fra gjennobruddet i det legendariske TV-showet «Saturday Night Live», har han vært forfulgt av historier om misbruk av smertestillende og kokaindreven festing.

- Jeg hadde et veldig lite rusproblem, anslår Chase til magasinet Esquire.

Slem mot alle.

På 80-tallet la han seg likevel inn til avrusning på kjendisenes favoritt-klinikk, og kom seg på beina. Karrieren klarte riktignok ikke Betty Ford-klinikken å redde. De to siste tiårene har det bare vært små roller i forglemmelige filmer og TV-serier på New Yorkeren, og de overskriftene han har skapt - har stort sett dreid seg om hans provoserende væremåte.

Regissører og Hollywood-kollegaer har etter tur beskrevet Chevy som svært ondskapsfull - og en som alltid kommer med nedsettende og sårende kommentarer til de han jobber sammen med.

På KINO MED FIENDEN: - Fjeset hans ser ut som månens overflate, sa Chevy Chase om kollega Bill Murray. Bill (med bøttehatt) og Chevy var lenge uvenner, men spilte sammen i komedien «Høl i hue». Foto: Filmweb
På KINO MED FIENDEN: - Fjeset hans ser ut som månens overflate, sa Chevy Chase om kollega Bill Murray. Bill (med bøttehatt) og Chevy var lenge uvenner, men spilte sammen i komedien «Høl i hue». Foto: Filmweb Vis mer

- Når man blir kjendis har man ett år på seg på å lære å takle berømmelsen. Den som ikke gjør det, blir en drittsekk for resten av sitt liv, har komiker Bill Murray (63) ifølge nettsiden Gawker uttalt i en samtale om «Saturday Night Live»-kollegaen Chevy Chase.

Bill og Chevy havnet en gang i regelrett slåsskamp bak scenen, men skal ha skværet opp i godt voksen alder.

Mobbet kvise-kollega

For film-folk flest skal det ha vært uaktuelt å tilgi den etter sigende svært selvopptatte komikeren. Forfatterne Jeff Weingrad and Doug Hill beskriver i «Saturday Night: A Backstage History of Saturday Night Live» Chevy på denne måten:

- Han var viden kjent for å få alle andre til å føle seg små og dumme. Han hadde en helt egen evne til å finne ting folk ikke likte ved seg selv, som en kvise på nesa, for så å gjøre en nådeløst stort nummer ut av det foran alle.

En som ikke har lagt ham for hat er skuespilleren Jayni Luke. Hun ble i 1982 Chevys tredje kone - og holder ut med ham fortsatt!

LES OGSÅ: Verdens tyngste kvinne har funnet kjærligheten