Katarina Flatland:

Nå trapper hun ned

30-åringen må ta hensyn til helsen.

KJENT PROGRAMLEDER: Katarina Flatland er et kjent TV-fjes, og har mange baller i luften. Nå røper 30-åringen i et intervju med «God morgen Norge» at hun skal trappe ned den kommende tiden. Foto: TV 2
KJENT PROGRAMLEDER: Katarina Flatland er et kjent TV-fjes, og har mange baller i luften. Nå røper 30-åringen i et intervju med «God morgen Norge» at hun skal trappe ned den kommende tiden. Foto: TV 2 Vis mer
Publisert

TV 2-profilen Katarina Flatland (30) er kjent for å ha mange jern i ilden.

Ikke bare har hun vært et profilert TV 2-fjes i en årrekke, hvor hun har ledet en rekke TV-serier som «Jakten på kjærligheten», «Idol» og «God sommer Norge» - Flatland har også samtidig med programlederjobben utdannet seg til å bli lege.

30-åringen er for tiden også aktuell med podkasten «Åpen journal», som hun har sammen med ektemannen Harald Dobloug (30).

Nå kan det imidlertid se ut til at det har blitt litt for mye for den blide programlederen, som i et intervju med «God morgen Norge» avslører at hun skal trappe betraktelig ned de kommende månedene.

Flatland fikk påvist sykdommen diabetes type 1 i 2013 - en sykdom hun forteller at påvirkes mye av stress - noe som ikke bestandig passer med hennes travle livsstil.

- Forrige halvår kjente jeg at når jeg kjørte på med jobb, skole og alt på en gang, så ble det litt i overkant for helsen. Ofte føler jeg at jeg går mot det jeg anbefaler alle - at man skal lytte til kroppen. Jeg skal bare kjøre på, sier hun i intervjuet.

GIFT: Katarina Flatland giftet seg med Harald Dobloug i Danmark sommeren 2018. Nå skal hun roe ned fremover. Foto: Espen Solli / Se og Hør
GIFT: Katarina Flatland giftet seg med Harald Dobloug i Danmark sommeren 2018. Nå skal hun roe ned fremover. Foto: Espen Solli / Se og Hør Vis mer

Tar permisjon

Derfor har 30-åringen nå bestemt seg for å trappe ned, og å ta permisjon fra medisinstudiene dette halvåret. Hun bekrefter imidlertid at hun fortsatt skal lede «Idol»-sendingene på TV 2.

- Jeg tror jeg og blodsukkeret er veldig glad for at jeg det halvåret her skal jobbe og ha én ting å forholde meg til, sier Flatland.

I tiden fremover skal hun altså ikke gå på skolen, og bare jobbe med «Idol». Til kanalen forteller hun at hun utenom dette skal kose seg, og at hun gleder seg til et halvt år med fri fra studiene, som er krevende.

Katarina Flatland intervjues på TV2s høstlansering-fest om hvordan det er å være programleder for "Jakten på kjærligheten" samtidig som henne er deltaker i "Skal vi danse". Vis mer

Flatland har flere ganger tidligere snakket åpent om hvordan det er å leve med diabetes type 1, og da har hun ikke lagt skjul på at det tidvis er svært utfordrende å leve med en slik sykdom.

I august 2019 delte hun et ærlig innlegg på sin Instagram-profil der hun åpenhjertig fortalte om helsen.

«Jeg får ofte spørsmål om hvordan jeg synes det er å leve med diabetes. Og spør du meg på en dårlig dag, har jeg mest lyst til å si at diabetesen er helt forbanna dritt», åpnet hun innlegget med.

På det tilhørende bildet poserte Flatland i en trenings-BH, med magen bar. Man kunne tydelig også se blodsukkersensoren på magen hennes.

- Masse reaksjoner

«Dingsen på magen min kan være ufattelig irriterende. Ikke er den fin i bikini eller trange klær. Og ikke er det spesielt behagelig med en liten nål inn i magen som til enhver tid måler blodsukkeret mitt. Også piper den. Fy fader som den piper. (...). Ofte har jeg lyst til å kaste dingsen i veggen, gi blaffen i hele diabetesen og bare leve uten.», skrev hun videre i innlegget.

30-åringen fikk en rekke reaksjoner etter at hun delte innlegget, og i august i fjor fortalte hun til Se og Hør at responsen hadde vært overveldende.

- Jeg synes responsen har vært overveldende. Jeg vet at opplevelsen av å leve med en kronisk sykdom er veldig individuell, og ønsker på ingen måte å sette en merkelapp på livet med diabetes. Men jeg tror på det å være ærlig om at ikke alt er et glansbilde til enhver tid, forklarte programlederen.

- En av mine største bekymringer da jeg selv fikk diagnosen, var jo nettopp at jeg var redd for å ikke kunne leve som før. Så hvis jeg kan vise andre at med litt ekstra planlegging så kan jeg være med på det meste, er det en rolle jeg gladelig tar på meg, sa hun videre.

Programlederen var 24 år da hun fikk påvist sykdommen. Etter seks år er hun fortsatt ikke utlært på livet med diabetes 1, forklarte hun.

Det har heller ikke alltid vært like lett å akseptere, men å lære å godta situasjonen har vært en gradvis prosess, sa Flatland.

Katarina Flatland og Fredrik Græsvik intervjues i forbindelse med at de leder TV2-programmet "God sommer Norge" sammen. Katarina Flatland forteller om da kjæresten Harald Dobloug fridde til henne, og om bryllupsplanene. Vis mer

- Jeg har en veldig klok mor, som alltid har lært meg å gjøre det beste ut av situasjonen. Så når jeg først har vært uheldig og fått denne sykdommen, får jeg prøve å gjøre det beste ut av det. Og som jeg også skriver i innlegget, så vet jeg at det finnes andre som opplever langt tøffere utfordringer enn det jeg må leve med.

LES OGSÅ: Slik blir kronprinsbarnas opphold i Sveits

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer