Katy Perry og Taylor Swift:

Nå tar Katy Perry bladet fra munnen om Swift-feiden

Den tidvis svært offentlige kranglen mellom de to stjernene skaper overskrifter atter en gang. 

SNAKKET OG SANG UT: Katy Perry gjestet «The Late Late Show with James Corden», og snakket om den årelange krangelen hun har hatt med kollega Taylor Swift. Video: CBS via CNN Vis mer Vis mer
Publisert

I en årrekke har det foregått en kald krig mellom de to superstjernene Taylor Swift (27) og Katy Perry (32).

Det hele startet i 2014, og feiden deres har handlet om alt fra gamlekjærester til dansere til musikken. Flere medier har omtalt dem som «fiender» av den grunn striden, som har foregått både i sosiale medier og ellers i livet.

Stikk fra begge to har resultert i flere spekulasjoner, for ingen av dem har snakket særlig direkte om feiden tidligere. Nå har imidlertid Perry valgt å åpne seg, og hun har en klar beskjed til Swift.

Flere internasjonale medier, deriblant People, omtaler saken. «The Late Late Show» med James Cordon har et fast segment de har valgt å kalle for «Carpool Karaoke», der kjente artister hver uke sitter på med programlederen i en bil. Da blir det rom for både sang og historier, og denne ukas gjest var ingen ringere enn Perry.

Saken fortsetter under bildet.

LANG KONFLIKT: Det har vært kaldt mellom Katy Perry og Taylor Swift i sosiale medier siden 2014. Nå skriver den førstnevnte artisten at hun er klar for å legge alt bak seg.. Foto: NTB scanpix
LANG KONFLIKT: Det har vært kaldt mellom Katy Perry og Taylor Swift i sosiale medier siden 2014. Nå skriver den førstnevnte artisten at hun er klar for å legge alt bak seg.. Foto: NTB scanpix Vis mer

Lang konflikt

Den «Bon Appétit»-aktuelle sangstjerna ble konfrontert av Cordon om krangelen. Da hadde hun dette å si:

- Det er en situasjon. Ærlig talt, det var egentlig hun som startet det, og det er på tide at hun avslutter det, sier hun i bilen.

For å forstå Perrys utsagn, må vi se tilbake på konflikten. Det var et intervju med Swift i musikkmagasinet Rolling Stone som startet det hele i 2014. Der hevdet artisten at en annen popstjerne hadde prøvd å stjele danserne hennes. Artisten ble aldri navngitt, men enkelte begynte å lure på om hun snakket om Perry. Spekulasjonene toppet seg da Perry la ut følgende melding på Twitter like etter intervjuet:

«Hold utkikk etter Regina George (slem jente fra «Mean Girls», journ anm) i fåreklær».

Saken fortsetter under videoen.

STIKK TIL KANYE: Taylor Swift vant pris for albumet «1989» under Grammy Awards i Los Angeles. I takketalen kom hun med et stikk til rapperen Kanye West, som i sin nye sang «Famous» sier at han har æren for at Swift ble kjent. Video: Reuters Vis mer

Mange trodde meldingen refererte til Swift og hennes uttalelser om danserne. Siden har det vært en kald front mellom de to damene, som begge er noen av de mest suksessfulle i det amerikanske markedet om dagen.

Da Swift ga ut låta «Bad Blood», hvor hun synger om en positiv relasjon snudd mot det negative, var det mange som trodde låta handlet om Perry. Det ble imidlertid aldri bekreftet .

I fjor sommer blusset konflikten opp igjen, da dramaet rundt Swift og artisten Calvin Harris stormet i sosiale medier. Da det ble kjent at de hadde gått hver til sitt, fyrte Harris av med sterke ord på Twitter.

«Jeg vet at du ikke er på turné for øyeblikket og at du er på jakt etter noen du kan rive ned som du gjorde med Katy, men det blir ikke meg. Beklager», skrev han. Dette var etter at Swift hevdet å ha skrevet en av hans låter, noe han fant seg fint lite i.

Vil legge det bak seg

Tilbake i karaoke-taxien til Cordon, forklarer Perry videre om hvordan konflikten mellom de to stjernene utspilte seg.

- Det handler om dansere, det var liksom tre dansere. Jeg prøvde å snakke med henne om det, men hun lyttet ikke til meg, sier Perry og fortsetter:

- Jeg gjør den rette tingen hver gang dette føles knotete, sier hun.

Perry mener det var lite fint av Swift å skrive en sang om henne, spesielt i en periode hvor artisten selv hevder hun prøvde å holde seg unna bråket. Nå er hun klar for å begrave stridsøksa.

- Jeg vil si at jeg er klar for å legge denne dritten bak meg. Vi har lover om årsak og virkning. Du gjør noe, og stol på meg, det kommer en reaksjon. Det handler om karma, sant? Personlig mener jeg at kvinner bør holde sammen, uttaler hun i bilvideoen, som du kan se øverst i saken.

«Firework»-artisten har tidligere uttalt seg om konflikten i sosiale medier. I fjor høst forlanget hun at Swift skulle beklage, en unnskyldning som fortsatt ennå ikke har kommet.

På spørsmål fra en fan på Twitter om hun kunne tenke seg å samarbeide med nettopp Swift, svarte hun ærlig. «Selvfølgelig kan vi det, om hun sier beklager», kunne fans lese. Meldinga er delt videre over 20 000 ganger av fansen.

LES OGSÅ: - Dette er så falskt og trist

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer