<strong>TAKKER:</strong> Trond Giske og Haddy Njie har stått støtt sammen gjennom stormen. Nå takker sistnevnte for støtten. Foto: NTB Scanpix
TAKKER: Trond Giske og Haddy Njie har stått støtt sammen gjennom stormen. Nå takker sistnevnte for støtten. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Haddy Njie:

Nå takker hun for støtten

Trond Giskes samboer, Haddy Njie, forteller at hun var redd for mottakelsen av «Vårt Land»-dokumentaren.

Publisert

Tidligere denne måneden fortalte en tårevåt Trond Giske (52) om hvor mye «varme, omsorg og fine ord» han mottok i etterkant av dokumentaren som ble sendt på TV 2 i april.

Sent onsdag kveld gjorde Giskes samboer, Haddy Njie (39), det samme i et Facebook-innlegg:

«Kjære venner! Planen var å ikke kommentere dokumentaren som gikk i april. Jeg var så redd for mottakelsen at jeg satte telefonen i flymodus og la meg halv ti den kvelden. Helst ville jeg late som ingenting», begynte Njie.

Takker for støtten

Motaktelsen ble imidlertid ikke som fryktet.

«Neste morgen våknet jeg til hundrevis av hyggelige meldinger. De har fortsatt å strømme inn.»

VÅRT LILLE LAND: TV2-serien tar for seg den norske metoo-saken som har fått desidert mest mediedekning. Video: TV2 Vis mer

Njie beklager at hun ikke har fått svart så mange, og forteller at hun ikke har hatt overskudd til det. Hun lover imidlertid å svare etter hvert.

«I mellomtida, vit at hvert eneste gode ord har betydd enormt mye for hele familien min og for meg. Til sammen har det vært helt overveldende. Tusen, tusen takk!»

Metoo

Det var like før jul i 2017 at daværende Ap-nestleder Trond Giske ble anklaget for upassende atferd gjennom flere varsler til partiet. Giske beklaget at han hadde «opptrådt på en måte som enkeltpersoner har opplevd som upassende eller ubehagelig» og innrømmet overtramp ved to tilfeller.

Prosessen endte med at Giske trakk seg som nestleder 7. januar i fjor, selv om han også motsatte seg flere av varslene og hevdet de inneholdt feilaktige påstander.

<strong>STØTTE:</strong> Trond og Haddy har stått ved hverandres side gjennom det hele. Tidligere denne måneden snakket de ut om hvordan det har påvirket dem. Foto: TV 2
STØTTE: Trond og Haddy har stått ved hverandres side gjennom det hele. Tidligere denne måneden snakket de ut om hvordan det har påvirket dem. Foto: TV 2 Vis mer

I TV 2-programmet «Vårt Land» fortalte Giske og Njie om hvordan de hadde opplevd metoo-sakene og den mye omtalte dansevideoen med Sofie, som VG har beklaget sin dekning av.

Tårevåt tale

I sin første tale etter dansevideoen, fortalte Giske at han var blitt mottatt med «enormt mye støtte og varmende ord» etter at dokumentaren ble sendt.

- Jeg hadde nok gruet meg mer til TV 2-intervjuet enn jeg egentlig var klar over. Jeg kunne ikke drømt om å få så mye varme, omsorg og fine ord som jeg har fått den siste tida. Det har betydd utrolig mye for meg og min familie. All støtten var noe jeg tenkte mye på i dag, sa han til Dagbladet.

- Hvorfor gruet du deg til å bli intervjuet om metoo-saken og VG-videoen?

- Både Haddy og jeg var nervøse. Vi visste ikke om det nå omsider var rom for at vi kunne fortelle i alle fall deler av det vi har opplevd. Men det virker det heldigvis som at det var, sa han.

- Er politikeren Trond Giske tilbake nå?

- Jeg opplever at jeg har jobbet jevnt og trutt med politikk hele tida. Men klart, jeg ble tatt veldig godt imot i Trøndelag i dag. Det varmer utrolig godt. Dette er som å komme hjem - arbeiderbevegelsen i Trøndelag er familie for meg.

Denne saken ble først publisert på Dagbladet.

LES OGSÅ: Ble mobbet så mye at hun måtte bytte skole

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer