Jason Alexander og Kongressen-angrepet:

Nå svarer Britneys eks

Britney Spears' eksmann skapte overskrifter etter å ha deltatt i demonstrasjonen utenfor Kongressen. Nå uttaler han seg for første gang.

IDENTIFISERT: Jason Alexander publiserte selv dette bildet på Facebook, der han står midt i demontrasjonen. Foto: Skjermdump fra Facebook
IDENTIFISERT: Jason Alexander publiserte selv dette bildet på Facebook, der han står midt i demontrasjonen. Foto: Skjermdump fra Facebook Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den første uka i 2021 var, kanskje ikke overraskende, full av overraskelser. Angrepet på Kongressen 6. januar har preget nyhetsbildet siden, og politiet jakter fortsatt opprørerne som stormet bygningen.

Blant dem som har dukket opp på lista over mistenkte er ingen ringere enn Britney Spears' eksmann, Jason Alexander (38).

Han sto ikke bare for Hollywoods korteste ekteskap i 2005, med nettopp Britney, men nå skaper han altså historie igjen.

Han publiserte nemlig en selfie av seg selv utenfor Kongressen onsdag, iført Trump-lue med tallet 45 på. Som kjent er president Donald Trump den 45. i rekken.

«D.C. Millioner dukket opp», skrev han til bildet.

VEKKER OPPSIKT: Den siste tiden har ivrige Twitter-brukere vært overbevist om at USAs president Donald Trump har leid inn en stand-in for Melania Trump. Video: AP Vis mer

«Infiltrert av skuespillere»

Altså er han blitt en brikke i historiens puslespill hva gjelder angrepet på Kongressen - det har nemlig ikke skjedd på 200 år.

Hvorvidt Alexander faktisk deltok i den voldsomme stormingen, eller om han var blant demonstrantene som ble igjen utenfor, er ikke kjent. Nå bidrar han imidlertid til å belyse sin rolle i angrepet - til en viss grad.

Det gjør han i sin første uttalelse etter onsdag - på sin egen Facebook-side.

«En kjærlig, fredelig, patriotisk og historisk demonstrasjon ble infiltrert av mennesker med uærlige hensikter, noe som resulterte i hendelser som er brukt av "mainstream mediene" som fotomuligheter mot presidenten og amerikanske borgere til å distrahere dere fra et stjålet valg», skriver 38-åringen.

Avslutningsvis skriver han at Trump fortsatt er president, og at man skal «se etter» benådninger av Julian Assange og Edward Snowden.

REDD: Igjen er fansen til Britney Spears bekymret for stjerna etter en video på Instagram. Video: Thea Hope/ Rød Løper Vis mer

Flere arrestert

Det ser altså ut til at han avviser at han var med inn i bygningen, ettersom han hevder at dette var skuespillere som tok seg inn.

Det er imidlertid både identifisert og pågrepet flere personer som har tilknytning til USAs mest ekstreme konspiratoriske miljøer og grupper. Blant dem er Jake Angeli, kjent som «QAnon-sjamanen». Han ble arrestert lørdag.

Det er altså ingenting som tyder på at opprørerne i virkeligheten var skuespillere som var leid inn som distraksjon. Påstandene om at valget ble «stjålet» fra Trump er også ettertrykkelig tilbakevist flere ganger.

Fremmer konspirasjonsteorier

Alexander har også publisert en rekke påstander og innlegg på Facebook-siden sin som stammer fra konspirasjonsteorier. Han hevder blant annet i en video at coronapandemien bare er tull, og i flere innlegg oppfordrer han folk til å gå uten munnbind.

KORT EKTESKAP: Jason Alexander var gift med Britney Spears i skarve 55 timer. Foto: Xavier Collin / Splash News / NTB
KORT EKTESKAP: Jason Alexander var gift med Britney Spears i skarve 55 timer. Foto: Xavier Collin / Splash News / NTB Vis mer

38-åringen fremmer også flere påstander som stammer fra den beryktede QAnon-konspirasjonsteorien, som i hovedsak går ut på at verden ledes av djeveldyrkende barneovergripere.

Flere av innleggene hans er markert av Facebook som feilinformasjon.

Han har også lagt ut flere innlegg om at jorda er flat, og at vaksiner generelt er farlig.

#FreeBritney-demonstrasjon

Britney Spears og Alexander ga hverandre sitt «ja» i Las Vegas i 2004. 55 timer senere ble ekteskapet annullert.

I begrunnelsen het det blant annet at Britney «ikke forsto handlingene sine, i en slik grad at hun ikke kunne samtykke til ekteskapet».

I fjor deltok Alexander i #FreeBritney-demonstrasjonene som oppsto, etter at flere krevde at stjernen skulle bli fri fra farens vergemål, som hun har vært under siden 2008. Der ble Alexander blant annet intervjuet av US Weekly.

BEKYMRET: Fansen er bekymret for Britney Spears, og nå har hashtaggen #FreeBritney spredt seg rundt på TikTok. Vis mer

Der gjorde han det tydelig at han ønsket en plass i livet til popstjernen. På spørsmål fra magasinet om han ønsket at de to skal finne tilbake til hverandre, svarte han:

- Å ja, definitivt. Hvis de hadde gitt oss en ærlig sjanse, ikke sant? Og hvis hun virkelig ville det. Jeg hadde gitt det et forsøk.

LES OGSÅ: Planlegger comeback

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer