Terese Alvén og Glenn Boström:

Nå snakker ektemannen ut: - Hun vil alltid finnes

Den svenske influenseren Terese Alvén gikk bort for nesten to uker siden. Nå snakker ektemannen ut.

GIKK BORT: Terese Alvén etterlater seg mann og to barn. Nå snakker ektemannen ut om hvordan de skal ta med seg minnene videre. Foto: Jane Haglund
GIKK BORT: Terese Alvén etterlater seg mann og to barn. Nå snakker ektemannen ut om hvordan de skal ta med seg minnene videre. Foto: Jane Haglund Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere denne måneden gikk den svenske influenseren Terese Alvén bort, bare 37 år gammel. Hun har i mange år oppfordret svensker til en aktiv livsstil gjennom sosiale medier og flere bøker.

Alvéns ektemann, Glenn Boström, bekreftet 11. juni at kona hadde sovnet inn etter kampen mot en aggressiv form for eggstokkreft.

Nå, nesten to uker hennes bortgang, snakker han for første gang ut om den vanskelige tida, og livet uten Alvén.

I et intervju med svenske TV4 forteller Boström at valget om å snakke offentlig om henne allerede nå, handler om at kona var en offentlig person - og det er derfor viktig for ham å fortelle hva de har gått gjennom. Han vil også hedre henne.

- Terese var en veldig varm person, veldig omtenksom og det var lett å like henne. Jeg tror at de som bare har truffet henne én gang eller i forbifarten også kjente sterkt at hun var en person det var lett å like, sier han innledningsvis om kona.

- Hadde vært egoistisk

Bare få dager før hun sovnet inn på sykehuset, hadde Alvén i samråd med legene besluttet å legges i kunstig koma livet ut. Avgjørelsen kom ikke som et sjokk på ektemannen, men han forteller at det var i dét øyeblikket han skjønte hvor langt det hadde gått - når hun valgte å sove bort sin siste tid, i stedet for å være til stede de gangene hun klarte.

- Jeg ville sagt til henne at: «Bit tennene sammen og vær her så lenge du lever», men det hadde føltes så utrolig egoistisk å si at hun skulle slåss mot angsten og redselen bare for at vi skulle ha noen å prate med en stund til. På den måten var det en enkel avgjørelse selv om det var utrolig vanskelig.

Boström forteller at han fram til det siste øyeblikket håpet på et mirakel, men at da hun lå i koma fikk de tid til å jobbe med at hun ikke ville våkne igjen. Da hun pustet ut for siste gang og sovnet inn var ikke sjokket like stort som da de faktisk tok farvel, forteller han.

Alvéns sykdomsforløp gikk svært raskt. I oktober oppdaget paret at hun var gravid for tredje gang, og til sommeren skulle barna deres, Charles (9) og Tilde (6) bli storesøsken. Men slik ble det ikke.

Ifølge Boström vokste konas mage i rekordfart, og allerede åtte uker på vei var det ikke lenger mulig å skjule graviditeten. Det viste seg å være en cyste i høyre eggstokk, som senere ble operert bort. Svangerskapet fortsatte, men i februar oppsto det komplikasjoner og de valgte derfor å avbryte svangerskapet.

- Det var ikke en lett avgjørelse, men vi tok det valget for familiens beste, forteller han.

Skal huske mora

Noen uker etter begynte hun å få vondt i magen, og var redd for at det skulle være komplikasjoner med det avbrutte svangerskapet. Ifølge Boström viste det seg å være kreften som hadde spredd seg veldig raskt og veldig aggressivt i magen.

Nå er barna Boströms hovedfokus, og han skal sørge for at de alltid vil huske mora. Ifølge ham skal barna kunne prate med henne og vite at hun lytter, selv om hun ikke fysisk er til stede.

- Hun kommer ikke til å svare, men hun finnes der. Hun er også en offentlig person og kommer til å være synlig i visse sammenhenger. Og vi har bilder hjemme, så det skal hjelpe med at mamma ikke her, men hun vil alltid finnes i en annen form.

Innsamlingsaksjonen «Spring för Terese», som ble opprettet for bare noen uker siden, har i skrivende stund samlet inn over 900 000 svenske kroner til Cancerfonden.

LES OGSÅ: - Jeg brøt helt sammen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer