Olivia Jade Giannulli:

Nå snakker datteren ut

Olivia Jade Giannulli letter på sløret etter universitetsskandalen hvor foreldrene ble tatt på fersken.

UNIVERSITETSKANDALEN: Her er Olivia Jade og moren Lori Loughlin avbildet sammen i Los Angeles høsten 2017. Foto: NTB
UNIVERSITETSKANDALEN: Her er Olivia Jade og moren Lori Loughlin avbildet sammen i Los Angeles høsten 2017. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er over ett år siden den mye omtalte universitetsskandalen herjet i Hollywood. «Full House»-stjernen Lori Loughlin (56) og familien hennes var blant dem som fikk livet snudd på hodet over natten.

Den gang ble det kjent at hun var en av flere profilerte kjendiser og Hollywood-stjerner som hadde blitt siktet for å ha bestukket eliteuniversiteter for å gi barna skoleplass.

I august i år ble hun dømt til fengsel, og i slutten av oktober startet hun soningen av den to måneder lange dommen. Kort tid seinere måtte også ektemannen, Mossimo Giannulli (57), bak lås og slå.

- Gjemte meg

Tirsdag snakker datteren, Olivia Jade Giannulli (21), ut om skandalen som brått endret livet deres. Det gjør hun i et intervju med Jada Pinkett Smiths show «Red Table Talk», ifølge People.

- Det har vært vanskelig. Jeg tror at for alle, uansett hvordan situasjonen er, så vil du ikke se foreldrene dine i fengsel. Samtidig tror jeg det er nødvendig for oss å gå videre og se framover, sier hun.

JUKSET: Lori Loughlin og ektemannen betalte ville summer for å få døtrene inn på eliteskole. Her sammen med Isabella Rose og Olivia Jade i 2017. Foto: Matt Baron / REX / Shutterstock / NTB
JUKSET: Lori Loughlin og ektemannen betalte ville summer for å få døtrene inn på eliteskole. Her sammen med Isabella Rose og Olivia Jade i 2017. Foto: Matt Baron / REX / Shutterstock / NTB Vis mer

Selv om det har vært vanskelig, har hun også innsett at familien har «driti på draget».

- Jeg prøver ikke å gjøre meg selv til et offer. Jeg vil ikke ha medlidenhet, det fortjener jeg ikke. Vi har rotet det til. Jeg vil bare ha en sjanse til til å bevise at jeg vet at vi har dummet oss ut. Jeg fikk aldri muligheten til å si at jeg er lei meg for at dette skjedde, eller at jeg vet at dette er et stort rot fra alles side, men det er det alle i vår familie mener nå, fortsetter hun.

DØMT: Felicity Huffman er dømt i universitetsskandalen. Dagbladets USA-korrespondent Vegard Kristiansen Kvaale forklarer saken. Video: NTB Scanpix og Dagbladet Vis mer

Den 21 år gamle kjendisdatteren forteller også om øyeblikket hvor hun fikk vite om hele skandalen.

- Jeg satt med en gjeng venner og jeg visste at om et lite sekund ville alle få vite det, hvis de ikke visste det allerede, og jeg husker jeg frøs og var så flau. Jeg dro hjem og gjemte meg i tre eller fire måneder, forteller hun.

Olivia innrømmer også at hun var for flau til å dra tilbake på skolen etter at skandalen var avslørt, og at hun og resten av familien har lært fra hendelsen.

Offentliggjorde søknaden

Loughlin og ektemannen ble anklaget for å ha betalt 500 000 amerikanske dollar, over 4,6 millioner norske kroner, for å få begge døtrene, Olivia og Isabella Rose (22) inn på universitetet som rekrutter på rolaget.

I februar offentliggjorde også den føderale påtalemyndigheten søknaden Loughlin sendte inn på datteren, Olivia Jade, sine vegne, ifølge ET Online, som satt på en kopi av den aktuelle søknaden.

Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 23.01.2014 MØTES IGJEN: I denne reklamefilmen får du et gjensyn med Bob Saget (57), John Stamos (50) og Dave Coulier (54) fra serien Under samme tak. Video: Oikos Yogurt Vis mer

Dokumentet hevdet at Olivia vant flere priser som roer, selv om det ble påstått at hun aldri hadde deltatt. I tillegg kom det fram at hun både i 2014 og i 2016 vant gull under San Diego Crew Classic, og at hun vant sølvmedalje på samme konkurranse i 2015.

Blant andre utmerkelser ble det også hevdet at dattera deltok på et av verdens største roarrangementer, Charles Boston, i 2016, hvor hun kom på ellevte plass. Året etter skal hun ha havnet på 14.

I tillegg kom det fram i dokumentet at hun skal ha gode ferdigheter som styrmann på skipsbåt.

«Bevissthet, organisering, direksjoner og styring. Hun er svært talentfull og har hatt suksess i både herre- og kvinnebåt», sto det, ifølge nettstedet.

Angrer

- Jeg angrer dypt på skaden mine handlinger har forårsaket mine døtre, min kone og andre. Jeg tar fullt ansvar for oppførselen min, sa Mossimo etter dommens fall tidligere i år, ifølge CBS Boston.

Ifølge blant andre BBC og Fox News skal også Loughlin ha uttrykt seg svært skamfullt.

- Jeg tok en fryktelig beslutning. Jeg var med på en plan om å gi døtrene mine en urettferdig fordel i collegeopptaket (...) Jeg trodde jeg handlet av kjærlighet for barna mine, men i realiteten undergravet og forminsket jeg mine døtres evner og prestasjoner, fortalte hun foran dommer Nathaniel Gorton.

Tirsdagens intervju er første gang en av døtrene snakker ut i et intervju.

LES OGSÅ: Hanne Sørvaag avslører ny kjæreste

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer