<strong>SLUTTER:</strong> Einar Lunde slutter i NRK i protest mot kanalens behandling av ham. Foto: NRK
SLUTTER: Einar Lunde slutter i NRK i protest mot kanalens behandling av ham. Foto: NRK Vis mer

Nå slutter han i protest

- Jeg var rasende på NRK...

Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: I et intervju med Dagbladet forteller Einar Lunde (66) at han velger å slutte i NRK etter 40 år som nyhetsanker.

Grunnen skal være at kanalen truet med å si ham opp, fordi han tar oppdrag av Temareiser Fredrikstad som foreleser i Sør-Afrika.

- Jeg er den norske journalisten som var mest i Sør-Afrika under apartheid, og er derfor tidsvitne til noen av de mest systematiske menneskerettighets- bruddene i historien, forteller Einar Lunde til Dagbladet.

NRK skal ifølge Lunde selv ha hevdet at disse betalte oppdragene ved siden av jobben som nyhetsanker, truer NRKs troverdighet.

- Jeg fikk beskjed om at det ville få personalmessige følger dersom jeg fortsatte å reise til Sør-Afrika, sier Lunde, som også sier han har vært rasende på kanalen.

Reisene til Sør-Afrika skal ha vært så viktige for Lunde, at han nå velger å fullføre sitt arbeid i NRK.

Lunde fortalte nylig til Seher.no at han som ungdom ble mobbet så kraftig at han fort kunne bøtet med livet.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Mobbingen gikk på livet løs


Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer