PRIVATE BILDER: I den nye dokumentaren «I Am Heath Ledger» får vi se private opptak av den kjente skuespilleren. Mye av det har han filmet selv. Video: Spike TV Vis mer

Heath Ledger:

Nå slippes sterke klipp fra livet hans, som aldri før er vist

- Han ønsket berømmelse, men da han fikk det ville han ikke ha det.

På dagen da han skulle fylt 38 år, slapp den amerikanske TV-kanalen Spike traileren til dokumentarfilmen om Heath Ledgers liv.

Ifølge People viser dokumentaren, som har tittelen «I am Heath Ledger», bilder av skuespilleren som aldri tidligere er vist offentlig. Her forteller også hans nærmeste om livet hans, og hvordan han var som menneske.

Heath Ledger ble funnet død i leiligheten sin på Manhattan 22. januar i 2008. Det ble slått fast at australieren døde ved et uhell av en overdose reseptbelagte medikamenter. Ledger ble kun 28 år gammel.

Saken fortsetter under bildet.

OSCAR-VINNER: Heath Ledger og Jake Gyllenhaal i en scene fra filmen «Brokeback Mountain» som vant tre Oscar-statuetter i 2005. Foto: Filmweb
OSCAR-VINNER: Heath Ledger og Jake Gyllenhaal i en scene fra filmen «Brokeback Mountain» som vant tre Oscar-statuetter i 2005. Foto: Filmweb Vis mer

Ville ikke være kjent

Musikeren Ben Harper, som var nær venn av Ledger, forteller at skuespilleren var det «mest levende mennesket» han noen gang har kjent.

- Hvis det ikke balanserte nær kanten, interesserte det ham ikke, sier Harper i traileren.

I tillegg til å vise bilder av en smilende og tilfreds Ledger, går traileren også inn på hans syn på det å være berømt.

- Han ønsket berømmelse, men da han fikk det ville han ikke ha det, sier filmskaper Matt Amato.

Stjal showet

Blant rollene han huskes best for er cowboyen Ennis Del Mar i «Brokeback Mountain» og Jokeren i «The Dark Knight».

Sistnevnte ble spilt inn kort tid før han døde. Ledger ble tildelt både Golden Globe og Oscar for denne birollen, etter sin død.

- Selv som en bikarakter stjal han hele showet. Det var Heath Ledger-effekten, sier regissør Ang Lee, i traileren.

Ledgers søster, Kate Ledger, er også med i dokumentaren. Heath og Kate er forkortelser for Heathcliffe og Katherine, og begge søsknene er oppkalt etter hovedkarakterene i klassikeren «Stormfulle høyder» av Emily Brontë.

Dokumentaren er en del av Spikes dokumentarserie kalt «I am», og har premiere under Tribeca Film Festival 23. april. Senere vil dokumentaren også bli vist på amerikansk TV, og på kino i USA i mai.

- Blir aldri riktig

DEN GANG DA: Michelle Williams og Heath Ledger har datteren Matilda sammen. Hun var bare to år da faren døde. Foto: NTB Scanpix.
DEN GANG DA: Michelle Williams og Heath Ledger har datteren Matilda sammen. Hun var bare to år da faren døde. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Heath Ledger etterlot seg sin den gang to år gamle datter Matilda Rose, nå 11 år, som han fikk med skuespiller Michelle Williams (36). De skilte lag året før han døde.

- Det som skjedde har forandret måten jeg ser livet på. Ingenting ved livet varer eller er evig, har Williams tidligere fortalt til Vogue.

I samme intervju fortalte hun at Ledgers død var en overveldende sorg.

I desember fortalte hun om hvordan det var å oppdra dattera helt alene.

- For å være helt ærlig, som jeg ofte er om alt, er jeg egentlig ikke en som kjemper mot omstendighetene. Jeg tror man skal akseptere hvor man er og hvor man har vært. Det gjelder alt utenom én ting, sier hun til Porter Magazine og fortsetter:

- Jeg kunne fulgt det tankesettet hele veien om det ikke var for at Matilda ikke har en far. Det er bare noe som... Jeg mener, det blir aldri riktig, forklarer hun.

LES OGSÅ: - Vi var betatt av hverandre