- Nå slipper vi å tenke på døden

Wenche Foss fikk en gledelig nyhet til julaften.

GLEDELIG NYHET: Wenche Foss vekket oppsikt da hun tidligere denne måneden sa at hun trodde hun kun hadde uker igjen å leve. Nå har hun imidlertid fått en gledelig nyhet fra legene om at hun mest sannsynlig får oppleve både jul, nyttår og vår. Foto: Seher.no/Kirsti Ertsås
GLEDELIG NYHET: Wenche Foss vekket oppsikt da hun tidligere denne måneden sa at hun trodde hun kun hadde uker igjen å leve. Nå har hun imidlertid fått en gledelig nyhet fra legene om at hun mest sannsynlig får oppleve både jul, nyttår og vår. Foto: Seher.no/Kirsti Ertsås Vis mer
SEHER.NO:    Det vekket enorm oppsikt da hele Norges teaterdronning, Wenche Foss (93), for noen uker siden erklærte at hun bare har uker igjen å leve.

Det var i forbindelse med utdelingen av «Wenche Foss' Ærespris 2010» på Hotel Continental i Oslo, at den folkekjære skuespillerinnen, som debuterte på scenen allerede som 18-åringen, fortalte at hun ikke tror hun har lenge igjen.
 
- Jeg har akseptert at døden er rett rundt hjørnet. Jeg har levd et rikt og spennende liv, men jeg kommer nok ikke til å oppleve nyttårsaften dette året. Legen har fortalt meg om prognosene, og jeg er innforstått med at jeg har tre til fire uker igjen å leve, sa Foss til VG.

I forrige uke snakket imidlertid Seher.no med Foss' sønn, Oslo-ordfører Fabian Stang (55), og han kunne da fortelle at det gikk relativt greit med moren.

- Formen hennes er ganske bra. I går hadde hun gode blodprøver og sånn, men hun er jo avhengig av medisinsk oppfølgning for å si det sånn. Men hun er klar i toppen og mener fortsatt mye, sa Stang til Seher.no.

Og nå kan teaterlegenden selv bekrefte at det står bedre til en først fryktet. I fredagens utgave av Dagbladet forteller nemlig Foss at hun fikk en gledelig nyhet av legene 22. desember. 

- Jeg var hos legen i går. Før det var det ikke til å holde ut, men han sa "nå skal vi se - først julaften, så nyttårsaften og så syns jeg vi skal se på våren også". Jeg var nokså nedfor og lei meg. I går ble jeg nokså glad. Nå blir det nyttår og vår, og vi får 17. mai, sier en strålende blid Foss til Dagbladet.

Skuespillerstjernen, som tidligere har fortalt at hun har begynt å planlegge sin egen begravelse,  innrømmer at hun er både glad og lettet over "utsettelsen".

- Nå slipper vi å tenke på døden. Det er jo ikke noe hyggelig for barnebarna heller. Jeg gleder meg til jula, sier hun.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ:    - Ikke forberedt på at moren kan dø