JOBBER PÅ SPRENG: Tone Damli Aaberge har flyttet pianoet sitt til leiligheten - og jobber hardt med nye låter for tiden. Det jobbes også med ny stil for Tone.
JOBBER PÅ SPRENG: Tone Damli Aaberge har flyttet pianoet sitt til leiligheten - og jobber hardt med nye låter for tiden. Det jobbes også med ny stil for Tone.Vis mer

Nå skal Tone bli ny

Tone Damli Aaberge legger om stilen, og er i full gang med å forberede et nytt album.

SEHER.NO: "Dette er en liten oppdatering for å fortelle dere at Tone er i gang med nytt album - gled dere"!

Dette er hva som møter leseren under nyhetsdelen på Tone Damli Aaberges (19) offisielle nettside. Men ifølge sangstjernens manager er ingen ny plate under opprulling - i hvert fall ikke i nær framtid.

Pusset opp leiligheten
- Det kommer selvfølgelig en ny plate etter hvert, men ikke noe konkret i nær framtid. Meldingen på hjemmesiden forteller vel heller bare at hun har flyttet pianoet sitt til leiligheten, og at hun er i gang med å skrive nye låter, sier den norske sangerens manager, Cato Ingebretsen, til Seher.no.

Det bekrefter også Tone selv i en video hun har lagt ut på sine egne bloggsider.

- Jeg har pusset opp leiligheten, og det ble svinfint. Ellers driver jeg og jobber med nye saker og ting, det bli spennende, forteller hun.

Droppet av EMI
I januar avslørte Seher.no at Tone Damli Aaberge solgte for lite for EMI, og at avtalen med gigantselskapet ble avsluttet.

- Vi føler at vi har forsøkt, og at vi har gjort det vi kunne. Den første plata solgte greit, men det gikk ikke så bra med den andre, sa A&R-sjef (Artists and Repertoire) i plateselskapet EMI Music, Erling Johannessen, den gang.

Selskapet hadde en avtale om å distribuere to plater, og partene ble altså til slutt enige om ikke å forlenge denne. Etter at EMI "kastet inn håndkledet", har Eccentric Music tatt over distribusjonen selv.

- Holder kortene tett til brystet
Kanskje er det også det dalende platesalget som gjør at 19-åringen nå har bestemt seg for å skifte stil.

- Man vil se en ny Tone i framtiden, ja, og det er vel nettopp det som er i ferd med å danne seg nå. Men vi vil holde kortene tett til brystet, og avsløre minst mulig på nåværende tidspunkt, sier manageren, som også sier at Sogndal-jenta har nok å gjøre for tiden.

- I tillegg til alle spillejobbene, arbeider hun mye i disse dager. Hun er aktiv på skrivefronten, forteller han.

Tones første plate "Bliss" solgte cirka 25.000 eksemplarer, mens "Sweet Fever" bare 13.000.

LES OGSÅ: Tone hetset på bloggen