Trond Giske og Haddy Njie:

Nå skal de snakke ut på TV

- Det er på tide at denne siden av historien også blir fortalt.

SNAKKER UT: Førstkommende torsdag skal Haddy Njie og Trond Giske fortelle sin side av varslene som kom mot sistnevnte. Foto: TV 2
SNAKKER UT: Førstkommende torsdag skal Haddy Njie og Trond Giske fortelle sin side av varslene som kom mot sistnevnte. Foto: TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det siste året har vært tøft for Ap-politiker Trond Giske (52) og hans forlovede, multikunstner Haddy Njie (39). Ved jule- og nyttårstider i 2017 raste mediestormen rundt Giske, etter at det begynte å strømme inn varsler til partiledelsen om upassende oppførsel fra Giskes side.

I februar i år sto paret nok en gang midt i stormen, etter VGs omstridte oppslag om at partisekretær Kjersti Stenseng hadde mottatt en bekymringsmelding om Trond Giskes oppførsel overfor en ung kvinne på et utested i Oslo.

De siste månedene har saken blitt blåst opp i samtlige norske medier, og i ettertid har den unge kvinnen gått hardt ut mot avisen for å ha blitt feilsitert i saken.

Førstkommende torsdag forteller Trond Giske og Haddy Njie sin historie i en spesialepisode av «Vårt lille land» på TV 2.

Må diskutere

- Det er på tide at denne siden av historien også blir fortalt. Trond Giske og Haddy Njie har inntil nå valgt ikke å snakke om hvordan de opplevde prosessen. Det gjør de nå, og jeg mener det er viktig at det kommer frem, sier nyhetsredaktør Karianne Solbrække i TV 2 til nettstedet, blant annet.

Hun påpeker også hvor viktig det er å diskutere om personene det varsles mot ivaretas på en forsvarlig måte.

- Dette er ikke en film som går inn i detaljer i varslene, selv om Trond Giske selvfølgelig får kritiske spørsmål om sin egen oppførsel. Det er en film der kamera snus, og samboerparets historie blir fortalt, sier hun videre.

Se og Hør har vært i kontakt med TV 2, som ikke vil kommentere hva som kommer frem i programmet.

Offer for falske rykter

Se og Hør møtte paret etter Haddys siste «Les Misérables»-forestilling på Folketeateret i Oslo i mars i fjor. Da valgte paret å si litt om hvordan de siste månedene hadde vært.

Samboerparet ble blant annet offer for falske rykter om at forholdet mellom dem var over. Onde tunger ville ha det til at Haddy hadde flyttet ut fra hjemmet deres i Oslo.

Virkeligheten var en helt annen. Hun sto last og brast med sin kjære.

- Hvordan opplevde du denne rykteflommen, Haddy?

- Det er rart å høre at noen kunne spre et slikt rykte - særlig når vi var mer sammen og nærmere hverandre enn noen gang, svarte hun åpenhjertig, og sendte varme blikk til sin kjære.

Paret har holdt en lav offentlig profil gjennom stormen, men Haddy tok som kjent bladet fra munnen da hun følte at presset og jaget var blitt for stort.

Krevde unnskyldning

I et brev til Arbeiderpartiets ledelse i januar i fjor, ga hun uttrykk for hvordan prosessen i partiet hadde virket inn på både Trond og henne:

- Prosessen i partiet har vært en like stor påkjenning for Trond og meg, som det ekstreme og ensidige trykket fra pressen. Prosessen har vært uforutsigbar, tilfeldig og ensidig til det absurde, med fullstendig mangel på rettsprinsipper, skrev Haddy - og avsluttet med en personlig pekefinger rettet mot partileder Jonas Gahr Støre:

- Jonas. Du vet at Trond har vært sykmeldt over lang tid, at vi får profesjonell oppfølging og at jeg er stadig mer bekymret for hva denne prosessen gjør med ham, framholdt Haddy, og kritiserte på ny samboerens manglende rettssikkerhet.

Tidligere i år, etter at det stormet som verst etter videoen på Bar Vulkan, krevde Trond Giske en unnskyldning fra VG. På Facebook skrev han blant annet at oppslaget til avisen var helt urimelig, og framstiller situasjonen som helt annen enn den faktisk var.

- «Bekymringsmeldingen» kom ikke fra kvinnen som danser på videoen. Den kom fra en mann som hadde sett videoen på nett og som leverer inn det han kaller et «varsel» uten å konferere med kvinnen og uten å ha vært til stede. VG gjengir mannens syn på hvor forferdelig min oppførsel er, en framstilling helt i strid med realitetene, skrev Giske.

Programmet med paret sendes på TV 2 førstkommende torsdag 21.40.

LES OGSÅ: Hyller samboeren etter fødselen

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer