Henriette Steenstrup og Rune Assmann:

Nå skal de flytte sammen

Henriette Steenstrup har en gevinst på over åtte millioner kroner når hun flytter inn med sin nye kjæreste.

FLYTTER SAMMEN: I fjor høst ble det kjent at Henriette Steenstrup hadde fått nye kjæreste. Nå blir hun og Rune Assmann samboere. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
FLYTTER SAMMEN: I fjor høst ble det kjent at Henriette Steenstrup hadde fått nye kjæreste. Nå blir hun og Rune Assmann samboere. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For to år siden gikk Henriette Steenstrup (43) og Fridtjov Såheim (49) hver til sitt. Skuespillerparet var gift i ti år og har to barn sammen.

Familiens drømmebolig på Nordberg i Oslo ble lagt ut for salg - og plutselig var Henriettes lukrative boligbonanza i gang. I 2010 kjøpte det tidligere ekteparet et hus til drøyt åtte millioner kroner i Oslo.

Tre år senere pusset de opp og utvidet boligen til 320 kvadratmeter, fordelt over tre etasjer.

TJENTE GODT: I 2010 kjøpte Fridtjov Såheim
og Henriette bolig på Nordberg i Oslo for åtte
millioner kroner. Etter omfattende oppussing og
utbygging ble huset solgt i 2016, for 18 millioner.
Gevinsten på 10 millioner delte de likt. Foto. Morten Eik / Se og Hør
TJENTE GODT: I 2010 kjøpte Fridtjov Såheim og Henriette bolig på Nordberg i Oslo for åtte millioner kroner. Etter omfattende oppussing og utbygging ble huset solgt i 2016, for 18 millioner. Gevinsten på 10 millioner delte de likt. Foto. Morten Eik / Se og Hør Vis mer

Millionfortjeneste

De kunne dessuten skilte med en tomt på i overkant av ett mål. Etter skilsmissen i 2016 ble boligen solgt for 18 millioner - altså hele ti millioner kroner mer enn de ga for den seks år - og en oppussing - tidligere.

Det ga en brutto fortjeneste på fem millioner til hver av dem. Deretter flyttet komikeren inn i en toppleilighet like ved det gamle huset - knappe 500 meter fra eks-mannens nye bolig. Paret ønsket å bo i nærheten av hverandre for barnas skyld.

FORTSATT VENNER:
Høsten 2016 gikk Henriette
Steenstrup og Fridtjov Såheim
hver til sitt etter ti års ekteskap,
men har vennskapet i behold. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
FORTSATT VENNER: Høsten 2016 gikk Henriette Steenstrup og Fridtjov Såheim hver til sitt etter ti års ekteskap, men har vennskapet i behold. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer

Skuespillerne er begge engasjerte foreldre, og Steenstrup har tidligere skrytt av Fridtjovs lag med barna.

- Han er verdens beste pappa! Flink og raus, har hun fortalt til Se og Hør.

Henriette bladde opp 8,6 millioner kroner for singelleiligheten i samme nabolag, en bolig som kunne friste med to terrasser - og fantastisk utsikt.

- Gikk «all in»

- Her har jeg hatt gjester, drukket rosévin og sett utover denne vakre byen som jo har alt, forteller Henriette til «Fritimen » på P1.

Nå er herligheten solgt - med nok et saftig overskudd. Etter det Se og Hør erfarer, fikk skuespilleren 11,7 millioner kroner for leiligheten - altså en fortjeneste på hele 3,1 millioner kroner på knappe to år.

RENE LOTTO-GEVINSTEN:
Henriette kjøpte en leilighet i dette
røde huset etter bruddet med ektemannen.
Nå er den solgt med saftig
overskudd. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
RENE LOTTO-GEVINSTEN: Henriette kjøpte en leilighet i dette røde huset etter bruddet med ektemannen. Nå er den solgt med saftig overskudd. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer

Det er ikke bare på grunn av det hete boligmarkedet i Oslo at prisen gikk til himmels. Tobarnsmoren har brettet opp ermene, og lagt inn mye tid og penger i å pusse opp boligen.

Hun har vært dyktig til å forvalte sine verdier.

- I denne situasjonen hvor jeg var nyskilt og skulle være alene med barn og fokusere på det, så gikk jeg «all in». Jeg pusset opp så det ble helt nydelig, med mye farger, og veldig annerledes enn der jeg bodde før, forteller hun til NRK P1.

- Så fikk jeg meg en kjæreste, så nå, snart to år senere, skal vi flytte sammen, forteller hun i radioprogrammet.

Kjøpte av stjerneforfatter

Hvis man ikke regner med kostnader for omfattende oppussing av boligene, har hun altså tjent over åtte millioner kroner brutto på boligsalg de siste to årene. Og boligeventyret er langt fra over …

NYFORELSKET: Komiker Henriette Steenstrup la ikke skjul på følelsene for den nye kjæresten da God kveld Norges Dorthe Skappel var på besøk. Video: God Kveld Norge. Vis mer

Som Se og Hør avslørte i tidligere i år, fant Steenstrup lykken på ny med Rune Assmann (48) i fjor høst.

Paret viste seg sammen for første gang på premieren på filmen «Norske byggeklosser», der Henriette avslørte at hun var svært fornøyd med å ha funnet seg en praktisk anlagt «handyman».

Nå er turtelduene i ferd med å bli samboere. Ifølge Se og Hørs kilder er de gått til innkjøp av en drømmebolig sammen, etter at Henriette kjæreste solgte huset sitt på Kjelsås i Oslo.

Parets nye bolig er tidligere eid av forfatteren Erlend Loe (49).

USJENERT: Dette huset på Sogn
på 203 kvadratmeter er Henriettes
og Runes nye bolig. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
USJENERT: Dette huset på Sogn på 203 kvadratmeter er Henriettes og Runes nye bolig. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer

203 kvadratmeter

Huset fra 1934 var etter det Se og Hør erfarer ikke lagt ut til salg, men det er mulig at Erlend lo hele veien til banken etter salget.

For 17 år etter at han kjøpte eneboligen på Sogn for 3,2 millioner kroner, skal han nemlig ha innkassert klekkelige 17,8 millioner kroner på salget til paret.

For den prisen kan turtelduene og barna boltre seg i seks rom og i alt 203 kvadratmeter, fordelt på tre etasjer, ifølge Eiendomsregisteret.

For to år siden ble det dessuten bygd en egen toroms utleiebolig på 35 kvadratmeter.

Her kan Henriette og kjæresten få gode leieinntekter skattefritt. Tomten er på 1012 kvadratmeter, og har en frodig og luftig hage, godt skjermet for innsyn.

LES OGSÅ: Snakker ut om bruddet sammen

SKILLES SOM VENNER: Henriette Steenstrup og Fridtjof Såheim snakket åpent om tida der de to ble skilt under et lengre intervju på «Senkveld med Thomas og Harald». Video: TV 2 Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer