Erlend Elias Bragstad:

Nå selger han alt

- Jeg har innsett at alle tingene mine tynger meg.

ARRANGERER SALG: Kjendisstylisten Erlend Elias har sett seg lei av et liv i overflod. Nå selger han alle eiendelene sine. Foto: Morten Eik / Se og Hør
ARRANGERER SALG: Kjendisstylisten Erlend Elias har sett seg lei av et liv i overflod. Nå selger han alle eiendelene sine. Foto: Morten Eik / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg trenger ingen sofa til 100.000 kroner, eller et spesiallaget spisebord i marmor til 150.000. Jeg har sett så mye fint på Finn, forklarer kjendisstylist Erlend Elias (37) til Se og Hør.

Lørdag og søndag avholder han salg i sin leilighet på Lilleaker i Oslo. Bakgrunnen er at han har sett seg lut lei av å leve maksimalistisk.

Selger alt han har

«I min skattkiste finnes det flere hundre par sko, tusenvis av gensere og mange hundre uåpnede smykker som fortsatt ligger i innpakningen», står det blant annet i annonsen på Finn.no.

Og ikke nok med det. Til Se og Hør forklarer Erlend Elias at han selger alt av møbler, og på sikt også planlegger å selge hele leiligheten.

SALG: Erlend Elias forsøker denne helgen å selge alt han eier. Årsaken er at han er lei av å leve overdådig. Foto: Privat
SALG: Erlend Elias forsøker denne helgen å selge alt han eier. Årsaken er at han er lei av å leve overdådig. Foto: Privat Vis mer

- Jeg var med på programmet «I lomma på Silje». Der fant vi egentlig ut at jeg var med i helt feil program, fordi mitt problem er at jeg tar vare på alt mulig. Det jeg kjøpte for min første lønning for 20 år siden, ligger fortsatt her. Til og med emballasje har jeg spart på. Jeg er en skikkelig horder, sier Erlend Elias.

EMOSJONELT: Erlend Elias gir ut bok dedisert til sin avdøde far. Det ble tårevått da han fikk se «Fra Tysfjord til Tigerstaden» for første gang. Vis mer

Det høres drastisk ut. Man trenger vel strengt tatt ikke selge både møbler og leilighet for å frigjøre plass og kvitte seg med rotet. Men til Se og Hør sier Erlend Elias beslutningen kom etter et tungt år, og at han nå ønsker å gjøre noen endringer i livet.

-Jeg har innsett at alle tingene tynger meg, og at jeg har lyst til å leve litt enklere.

FULL LEILIGHET: Erlend Elias forklarer at han har spart på alt mulig opp gjennom livet, og at etter salget ser frem til å leve et enklere liv. Foto: Privat
FULL LEILIGHET: Erlend Elias forklarer at han har spart på alt mulig opp gjennom livet, og at etter salget ser frem til å leve et enklere liv. Foto: Privat Vis mer
SMYKKER: Erlend Elias selger blant annet store mengder uåpnede smykker. Foto: Privat
SMYKKER: Erlend Elias selger blant annet store mengder uåpnede smykker. Foto: Privat Vis mer

Og salget er ikke en impulsiv beslutning som er tatt over natta, hevder kjendisstylisten. I stedet handler det om en grundig overveielse som følge av et ønske om å starte på nytt, med beina godt plantet på jorda.

- Alle som for eksempel har lest boka mi, vet at jeg på sett og vis har to personer i meg. Erlend Elias er på en måte en karakter i offentligheten, som med tiden også har tatt for mye overhånd på hjemmebane. Jeg jobber for å finne litt mer plass til Erlend i meg, uten at det skal høres ut som jeg har en splittet personlighet.

SJOKK: Det siste året har vært tungt for Erlend Elias etter at han mistet faren sin i fjor august. I den nye Viafree-serien «Helt ærlig», får vi bli med når Erlend Elias går på vekta for første gang på veldig lenge. Reporter: Kine Falch. Video: Thea Hope/Viafree/Rød Løper Vis mer

- Gull glitter og strass

I august i fjor mistet Erlend Elias faren sin, Per Bragstad, som ble 74 år gammel. Nyheten delte han i et rørende innlegg på Instagram.

«I dag sovnet min kjæreste pappa inn. Du var min bestevenn, mitt forbilde, min bauta, min trygge havn og største støttespiller. Du trøstet meg helt til det siste med din varme og din trygghet. Livet mitt blir aldri det samme»

Til Se og Hør forklarer han at dødsfallet og den sorgen som fulgte i tida etter, har en klar sammenheng med prosessen han nå går igjennom.

- I leiligheten min er det gull, glitter og strass over alt. Men jeg er jo egentlig fra en familie med beina godt plantet på jorda. Jeg ønsker at onkelbarna mine kan komme på besøk uten at jeg frykter for at noe blir ødelagt. Det er jo bare ting liksom.

Om du er blant dem som finner noe i Erlend Elias sitt skattkammer, kan Erlend Elias love en god pris. Det som ikke blir solgt, vil han donere bort til frivillige organisasjoner.

Hvor han omsider planlegger å starte sitt nye liv, vet han imidlertid ikke enda.

LES OGSÅ:

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer