Bjørn Dæhlie og Vilde Falck-Ytter:

Nå selger de familiehjemmet

Den tidligere langrennsløperen Bjørn Dæhlie og kona Vilde Falck-Ytter har bodd i boligen siden 1993. Nå har de flyttet.

SELGER BOLIGEN: Den tidligere langrennsløperen Bjørn Dæhlie og kona Vilde Falck-Ytter har flyttet fra boligen de har bodd i siden 1993. Foto: Tor Lindseth, Se og Hør/ Espen Edin F. Døhlen
SELGER BOLIGEN: Den tidligere langrennsløperen Bjørn Dæhlie og kona Vilde Falck-Ytter har flyttet fra boligen de har bodd i siden 1993. Foto: Tor Lindseth, Se og Hør/ Espen Edin F. Døhlen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den tidligere langrennsløperen Bjørn Dæhlie (52) og kona Vilde Falck-Ytter (52) har besluttet å selge huset sitt, der de har bodd i en årrekke. Tomten på 831 kvadratmeter holder til på Eltonåsen i Holter, og boligen strekker seg over tre plan.

Her har ekteparet og de to sønnene Sivert (25) og Sander (22) skapt en trivelig familiebolig og tilbrakt både hverdager og høytider i mange år sammen.

HUSET: På Eltonåsen i Holter ligger boligen til Bjørn Dæhlie og kona Vilde Falck-Ytter. Foto: Espen Edin F. Døhlen
HUSET: På Eltonåsen i Holter ligger boligen til Bjørn Dæhlie og kona Vilde Falck-Ytter. Foto: Espen Edin F. Døhlen Vis mer
INNGANGEN: Bildet viser inngangspartiet til ekteparets bolig. Foto: Espen Edin F. Døhlen
INNGANGEN: Bildet viser inngangspartiet til ekteparets bolig. Foto: Espen Edin F. Døhlen Vis mer

Nå er de imidlertid klare for et nytt kapittel i livet, og ekteparet har besluttet å flytte, men denne gangen uten de to sønnene sine.

Eneboligen ble bygd i 1992 og inneholder totalt seks rom, hvor fire av dem er soverom. Boligen strekker seg over 336 kvadratmeter og inneholder blant annet tre stuer og tre bad. Tomten har også en dobbeltgarasje, og en steinbelagt innkjørsel.

STOR UTEPLASS: Fra stuen er det utgang til terrassen på 50 kvadratmeter. Foto: Espen Edin F. Døhlen
STOR UTEPLASS: Fra stuen er det utgang til terrassen på 50 kvadratmeter. Foto: Espen Edin F. Døhlen Vis mer

Parets bolig har en fin beliggenhet med kort gangavstand til både barnehage, skole og dagligvarebutikk. Prisantydningen ligger på sju og en halv millioner kroner.

ROMSLIG: Kjøkkenet er moderne med detaljer som blant annet en kjøkkenøy. Foto: Espen Edin F. Døhlen
ROMSLIG: Kjøkkenet er moderne med detaljer som blant annet en kjøkkenøy. Foto: Espen Edin F. Døhlen Vis mer

Flyttet til Eidsvoll

Overfor Se og Hør bekrefter Dæhlie at han og kona har lagt ut boligen for salg, og at de to allerede har flyttet inn et nytt sted i et annet område.

- Vi har flyttet til Eidsvoll, eller Sundet, som det heter, i en leilighet der, forteller Dæhlie.

TRENINGSROM: Boligen inneholder også et treningsrom med god plass til å bevege seg. Foto: Espen Edin F. Døhlen
TRENINGSROM: Boligen inneholder også et treningsrom med god plass til å bevege seg. Foto: Espen Edin F. Døhlen Vis mer

Paret har bodd i boligen på Holter siden 1993, og den tidligere langrennsløperen legger ikke skjul på at det har vært rart å flytte fra huset.

- Vi har vært veldig glade i Holter og det er et godt sted å bo, men så er det samtidig veldig fint i Eidsvoll. Det er veldig nært Oslo i den forstand at det bare tar 35 minutter med tog til Oslo. Det tar også ti minutter til Gardermoen, noe som er veldig bra med tanke på at jeg farter mye rundt, sier Dæhlie.

Dæhlie forteller videre at paret stortrives i den nye leiligheten i Sundet, og at de har en flott utsikt over elva Vorma, som de synes er veldig hyggelig.

Vis mer

Vil bruke mer tid med familien

Dæhlie giftet seg med kona i 2002, og sammen har de altså de to sønnene Sivert og Sander Dæhlie. 52-åringen har en imponerende langrennskarriere bak seg med hele åtte OL-gull og ni VM-gull.

Han har også vunnet verdenscupen seks ganger, og vunnet totalt 46 verdenscuprenn.

Etter at han la skikarrieren på hylla i 2001, har han utviklet forretningsvirksomhet med hovedvekt på klesproduksjon og eiendom. I 2017 fylte han 50 år, og da fortalte han til Dagbladet at han ønsket å tone ned arbeidet.

GODT GIFT: Bjørn Dæhlie og kona Vilde Falck-Ytter giftet seg i Eidsvoll kirke i 2002. Foto: NTB Scanpix
GODT GIFT: Bjørn Dæhlie og kona Vilde Falck-Ytter giftet seg i Eidsvoll kirke i 2002. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg har sagt før at jeg skal jobbe mindre. Men så er det blitt stikk motsatt. Jeg ser at livet farer forbi, fortalte Dæhlie og la til:

- Jeg ønsker å tone ned arbeidet noe. Forretningsdrift er morsomt og givende. Men jeg vil bruke mer tid og gjøre mer sammen med familien.

LES OGSÅ: - Vet ikke hvor testamentet er

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer