Nå reiser alle til samme sted

Hvert år får en spesiell festival Hollywood-stjernene til å finne frem vinterfrakken og dra til Park City og Salt Lake City.

Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Torsdag åpnet Sundance Film Festival i den lille byen Park City i den amerikanske delstaten Utah.

Nå strømmer stjernene til Park City, Ogden og Salt Lake City for å delta på festivalen.

Hollywood-skuespillere som Kellan Lutz, Jason Schwartzman, Kristen Wiig, Adrian Grenier og Andie McDowell ankom det yndede vintersportsområdet torsdag.

Filmer som «The Diary of a Teenage Girl» med Alexander Skarsgård, «The D Train» med Jack Black og «The Overnight» med «Orange Is The New Black»-stjernen Taylor Schilling, er blant bidragene på spillefilm-programmet.

Saken fortsetter under bildet.

PITTORESK: Utenom filmfestivalen huser Park City i Utah i underkant av 10.000 innbyggere. Men i januar måned pleier stjernene å strømme til byen for å delta på Sundance. Foto: Splash News/ All Over Press
PITTORESK: Utenom filmfestivalen huser Park City i Utah i underkant av 10.000 innbyggere. Men i januar måned pleier stjernene å strømme til byen for å delta på Sundance. Foto: Splash News/ All Over Press Vis mer

Den stjernespekkede filmfestivalen, som fokuserer på filmer produsert av mindre studioer, ble etablert på slutten av 1970-tallet av blant andre filmstjernen Robert Redford (78).

Naturskjønne omgivelser

Mens Park City er en pittoresk småby med noen få tusen innbyggere, er delstatshovedstaden Salt Lake City litt større enn Trondheim befolkningsmessig. Begge byene var opprinnelig gruvebyer, men er i dag altså populære vintersportssteder.

I 2002 var Salt Lake City vertsby for vinter-OL, der kulekjører Kari Traa var blant nordmennene som tok gull.

Saken fortsetter under bildet.

GLEDER SEG: Adrian Grenier, Kristen Wiig, Jack Black og Jennifer Morrison virket i hodt humør da de ankom Park City for Sundance-åpningen torsdag.  Foto: Splash News/ All Over Press/ Stella Pictures
GLEDER SEG: Adrian Grenier, Kristen Wiig, Jack Black og Jennifer Morrison virket i hodt humør da de ankom Park City for Sundance-åpningen torsdag. Foto: Splash News/ All Over Press/ Stella Pictures Vis mer

Byen ligger i en dal i fjellkjeden Rocky Mountains, og den ble grunnlagt i 1847 av medlemmer av Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige (forkortet LDS Church på engelsk, journ.anm).

Salt Lake Citys severdigheter inkluderer Big Cottonwood Canyon sørøst for byen, et populært friluftsområde i både sommer- og vinterhalvåret. Det LDS Church-eide sentrumsområdet Temple Square, som inkluderer Salt Lake Temple, er den mest populære turistattraksjonen i Utah.

Byen Ogden ligger nord for Salt Lake City og er også et populært område for skisport som utfor og langrenn. Odgen huser to av anleggene som ble brukt under vinter-OL i 2002, Snowbasin Ski Area og curlingarenaen The Ice Sheet, i tillegg til flere historiske distrikter.

«Grey's Anatomy»-stjernen Katherine Heigl (36) er blant kjendisene som har lagt sin elsk på Salt Lake City-området også utenom filmfestival-uken.

Hun og ektemannen Josh Kelley (34) er bosatt utenfor byen med sine 36 kjæledyr og døtrene Nancy Leigh og Adalaide Marie Hope. Paret giftet seg dessuten i Park City i 2007.

Sundance Film Festival 2015 varer fra 22. januar til 1. februar.

LES OGSÅ: Verdens 25 beste hoteller

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer